Zaman: Prş Nis 25, 2024 11:33

News News of Kültür & Sanat Meydanı

Site map of Kültür & Sanat Meydanı » Dizin : Kültür & Sanat Meydanı

Kültür ve Sanat Etkinlikleri hakkında herşey bu bölümde

Haşa De Ulan !

Resim
Korsan filmciler, "Tanrı yok" sözüne alt yazıyla bu notu ekledi.
Son zamanlarda Hollywood filmlerinin korsan kopyaları, yorumlu altyazılarıyla dikkat çekiyor. Western filmi "3.10 to Yuma"nın korsan DVD'sine "ne b.ktan filmmiş" diye yazanlar, bu kez Will Smith'in "I am Legend" adlı filminin altyazısına ekleme yaptı. Filmin bir sahnesinde ünlü aktörün "Tanrı yok" cümlesini Türkçe'ye çevirenler, altına "Haşa de ulan" diye yazarak Will Smith'e bir uyarıda bulunmayı ihmal etmedi! Francis Lawrence'in yönettiği filmde başrolleri ...
Read more : Haşa De Ulan ! | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 2


İşte Geleceğin Öğretmenleri

En güvendiği kurum ordu, en sevdiği müzik türü Türkçe pop, zor durumda başvuracağı kaynak din.

Bu veriler sizce kimin profilinden alındı? Anadolu esnafının mı, Ankara’daki devlet memurlarının mı yoksa İstanbul belediyesi çalışanlarının mı? Hayır, bu profil geleceğin öğretmenlerine ait. ODTÜ Eğitim Fakültesi’nin bu yıl yaptığı anket çalışmasına göre tüm Türkiye’deki eğitim fakültesi 1’inci sınıf öğrencilerinin ön plana çıkan bazı özellikleri. Peki bu araştırmaya göre geleceğin ilköğretim ve lise öğretmenleri kim? 4-5 yıl sonra çocuklarımızı kime ...
Read more : İşte Geleceğin Öğretmenleri | Görüntüleme : 1293 | Yanıtlar : 0


İşte Altın Küre adayları

65. Altın Küre ödülleri için adayları açıklandı. ABD'nin California eyaletinin Beverly Hills kentinde adaylıkları ilk açıklananlar arasında "Charlie Wilson's War" ve "Michael Clayton" filmleri bulunuyor. Julia Roberts ve Philip Seymour Hoffman "Charlie Wilson's War" filmindeki, Tilda Swinton ve Tom Wilkinson da "Michael Clayton" filmindeki yardımcı rolleriyle aday gösterildi.


İkinci Dünya Savaşı film destanı "Atonement", aralarından en iyi dramanın bulunduğu 7 dalda aday oldu. En iyi drama dalında aday gösterilen diğer filmler arasında "American Gangster", "Eastern ...
Read more : İşte Altın Küre adayları | Görüntüleme : 873 | Yanıtlar : 0


Grammy adayları belli oldu

Bu yıl 50. kez sahibini bulacak olan Grammy ödülleri adayları belli oldu.
Bu yıl 50. kez sahibini bulacak olan Grammy ödüllerinin adaylarından "rap" yıldızı Kanye West, en çok dalda aday gösterilen sanatçı oldu.

Los Angeles'ta açıklanan Grammy ödülleri adaylarından West 8 dalda aday gösterilirken, Amy Winehouse da 6 dalda aday gösterildi. 50. Grammy Ödüllerinin sahipleri, 10 Şubat'ta belli olacak.

Bu yılın Grammy adaylarından bazıları, aday gösterildikleri albüm ve dalları şöyle:

-Yılın En İyi Kaydı: ...
Read more : Grammy adayları belli oldu | Görüntüleme : 1080 | Yanıtlar : 3


PKK terörü film oluyor

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olayları sinema filmi oluyor
Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'nda, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olaylarını konu alan "Nefes" isimli sinema filmi çekilecek.

Filmin yönetmeni Levent Semerci, Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, belediye başkanları ve turizmciler, çekilecek filmin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya katıldılar. Semerci, Tahtalı Dağı'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile jeopolitik olarak benzer yapıya sahip olduğunu, bu nedenle filmin çekimi için Kemer'i tercih ettiklerini söyledi.

Semerci, Türkiye'nin farklı illerinden seçilen ve ...
Read more : PKK terörü film oluyor | Görüntüleme : 972 | Yanıtlar : 0


Yeni bir kitap.. Kitabın içeriği çok ilginç....

Yeni bir kitap.. Kitabın içeriği çok ilginç. Bütün kadınların dikkatle okuması gerekli...


Hangi erkekler kadına yakışmaz?


Resim


İlkim Öz Tan'ın, kadınları evliliklerinde ve beraberliklerinde mutsuz eden erkekleri masaya yatırdığı kitabı piyasaya çıktı.

Tanınmış psikolog İlkim Öz Tan'ın, kadınları evliliklerinde ve beraberliklerinde mutsuz eden erkekleri masaya yatırdığı "Kadınlara Yakışmayan Erkekler" adlı kitabı okurla buluştu.

Bu kez kitabında, öncekilerin aksine olumlu sonuçlanmayan terapi öykülerine yer veren Tan, beş ayrı öyküde aldatma, dayak, küfretme, eşcinsel olduğunu itiraf etmeme, ...
Read more : Yeni bir kitap.. Kitabın içeriği çok ilginç.... | Görüntüleme : 1187 | Yanıtlar : 0


İstanbul'a yakışan yenilikler

Tarihi yapılar elden geçirilecek. Yenilikler İstanbul'un adına adına yakışacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki tarihi yapıların elden geçirilmesi ve etrafındaki yapılarla uyuşmayacak kötü görüntülerin temizlenmesi için yoğun çalışma yürütüyor. Bu kapsamda, İstanbul'un fethi Rumeli Hisarı'ndaki Saruca Paşa Kulesi'nde anlatılacak.

Kulede İstanbul'un fethinin hazırlıkları ile savaş sahneleri, maket, ses ve ışık gösterileri ile canlandırılacak. Anadolu Hisarı ise gişe, kitap, hediyelik eşya satış ünitesi ve kafelerle açık hava müzesi olacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul'daki tarihi ...
Read more : İstanbul'a yakışan yenilikler | Görüntüleme : 1210 | Yanıtlar : 0


Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov [Kitap Özeti]

KİTABIN ADI: BEYAZ GEMİ
KİTABIN YAZARI : CENGİZ AYTMATOV
YAYIN EVİ VE ADRESİ : ÖTÜKEN NEŞRİYAT A.Ş. Klodfarer Caddesi 40/7 Divanyolu-İstanbul
BASIM YILI : 1991


Kapak Resmi:
http://www.kitapambari.com/ambar/images/D/9754370435b.jpg


1.KİTABIN KONUSU : Roman, San-Taş Vadisi’nde etrafındaki beş-altı insanla yaşamak zorunda olan, dedesinden başka seveni olmayan, gerçek hayatında mutsuz olan fakat hayal dünyasında mutlu olmaya çalışan bir çocuğun psikolojisini konu almakyadır.

2.KİTABIN ÖZETİ :

Beyaz Gemi

Çocuk San-Yaş Vadisi’nde dedesi, üvey ninesi, Orozkul, Bekey ...
Read more : Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov [Kitap Özeti] | Görüntüleme : 2581 | Yanıtlar : 0


67 yıldır sergilenen Van Gogh, sahte çıktı

67 yıldır sergilenen Van Gogh, sahte çıktı

1940 yılından bu yana Avustralya’nın Sidney kentindeki Victoria Ulusal Galerisi’nde sergilenen Van Gogh tablosunun sahte olduğu ortaya çıktı.


Resim

20 milyon dolar değer biçilen “Bir Erkeğin Başı” adlı eseri, ressamın takipçilerinden birinin yapmış olabileceği belirtiliyor.

Ünlü Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’a ait olduğuna inanılan tartışmalı bir tablonun sırrı sonunda çözüldü. Ve “Bir Erkeğin Başı” adlı eserin Hollandalı ressama ait olmadığı açıklandı.

Ağustos 2006’da İskoçya’da bir sergiye gönderilmesinin ardından ...
Read more : 67 yıldır sergilenen Van Gogh, sahte çıktı | Görüntüleme : 1266 | Yanıtlar : 0


Rahmi Koç ve Muhtar Kent kütüphane açtı

Rahmi Koç ve Muhtar Kent kütüphane açtı

Rahmi Koç ile Coca-Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, Ayvalık’ta Necdet Kent Kütüphanesi’ni açtı. Bir şapelin restore ettirilmesiyle oluşturulan kütüphanenin açılışına Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan’ın Midilli Adası Vogiatzis de katıldı.


Resim

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey (Cunda) Adası’nda, restore ettirilen eski bir Ortodoks şapelinde kurulan ve Coca-Cola İcra Başkanı Muhtar Kent’in babası Necdet Kent’in adı verilen kütüphane, törenle açıldı.

Coca-Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, törende yaptığı konuşmada, ...
Read more : Rahmi Koç ve Muhtar Kent kütüphane açtı | Görüntüleme : 1319 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147928 ileti • Toplam 45554 başlık • Toplam 24816 üye

x