Zaman: Prş Nis 18, 2024 5:16

News News of Mustafa YILDIRIM

Site map of Mustafa YILDIRIM » Dizin : Mustafa YILDIRIM

Çözücü: Mustafa YILDIRIM

VINN'latan Demokrasi

Ne denli kızardık şu PTT’ye; bir dilekçe yazardık ilgili müdüre, sonuç alamazsak haydi Bölge Müdürü’ne yaz. O da olmazsa Daire Başkanı’na… İşin ucu Müsteşar’a, Bakan’a dek giderdi. Haftalar geçerdi, ama en sonunda bir çözüme ulaşılırdı. “Özelleştirme” müridi Özal’dan sonra bakın hangi noktalara geldik:

Ortağın Çocukları, Ağustos başında basımevine gidecekti, bilgisayarımda daha önceleri rastlamadığım sıkıntılara bir de özel Elektrik Dağıtım şirketinin ilgilenmediği elektrik kesintileri eklendi. İş uzadıkça uzadı. Oysa Anadolu’da Türk egemenliğinin sonunu getirecek genel oylamadan ...
Read more : VINN'latan Demokrasi | Görüntüleme : 1051 | Yanıtlar : 0


Düş Satıcıları Karanlıkta Debeleniyor!

Demokrasi diye diye koalisyona ortak olan iyi niyetliler çoğunlukla yanılgılarının bedelini ağır öderler. İyi niyetliler ilerisini gerisini düşünmeden iktidarı değiştirirken eylem ortaklarının hiç gizlemediği amacını bir an olsun unuturlar ya da kitlelerin yeni bir diktaya izin vermeyeceğini sanırlar.

Orada da öyle oldu. Demokrasi, çok partili düzen diyerek var olanı yıkanlar kısa sürede şaşırdılar. Önce yüzlerce yıllık kurumsal yapılar aşındırıldı. Ortaklar aldırmadı, çünkü onların siyasal amacı da var olanı değiştirmekti. Hem yönetime görece ılımlı kişiler getirilmişti. ...
Read more : Düş Satıcıları Karanlıkta Debeleniyor! | Görüntüleme : 1337 | Yanıtlar : 0


Adına

Arkadaşıma “Yeryüzünde kendi dili öldürmenin kolayını Türkler buldu” deyince hemen üstüne alındı ve “Türkçeyi yaşatmak ‘adına’ elimizden geleni yapıyoruz” deyiverdi.

Sözü esirgeyecek değildim: “Dünyada hangi toplum, ulus, millet ve her neyse vardır ki ‘için’ sözcüğünü öldürür?

Ne demek istiyorsun?

Sizin cumhuriyetçi gazetenin haberlerine, köşe yazılarına bir bak bakalım ‘için ’ diyecek yerde kaç kez ‘adına’ diyorlar?

Hiç öyle şey olur mu? Herkes bilir ki Ahmet’in ‘adına’ imza atılır, gazete ‘adına’ konuşulur. Yani kişinin ya da ...
Read more : Adına | Görüntüleme : 1262 | Yanıtlar : 0


UFO ve Komplo

UFO ve Komplo

Amerikan komplosu “Project Democracy” operasyonunu Merve Kavakçı olayı döneminde (1999) bitirmiştim. Bir yazı dizisi olarak ancak 2000 ortalarında Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta yayınlanabilmişti. Yayın bir ara kesilmiş ve 2001 yılında Mudafaa-i Hukuk dergisinde birkaç bölümle sürmüştü. Operasyonu Anadolu kentlerinde anlatma girişimlerim yıllarca sonuç vermemişti. Her nedense dernekler moda gereği konuşmacı olarak şöhretlileri arıyorlardı.

Nice uğraştan sonra Denizli’de 2001’de konuşmayı başarabilmiştim. Operasyonu anlatmanın izleyenleri uyarıp uyarmadığından hala emin değilim. Operasyonun ülkeyi federasyonlaştırmadaki başarısına bakılırsa ...
Read more : UFO ve Komplo | Görüntüleme : 1352 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147917 ileti • Toplam 45545 başlık • Toplam 24813 üye

x