Zaman: Cum Mar 29, 2024 11:13

News News of Özcan PEHLİVANOĞLU

Site map of Özcan PEHLİVANOĞLU » Dizin : Özcan PEHLİVANOĞLU

Cinnet Hali! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Cinnet Hali!

Elimde bir gazete var. Zonguldaklı şöför Durukan Akcan, eşi Elif’i, oğlu 8 yaşındaki Resul Kaan’ı, ve kayınvalidesi Gülcan Açıkgöz’ü öldürüp, kendiside intihar etmiş haberini okuyorum. Büyükçede bir fotoğraf konulmuş. Nereden bakarsanız bakın içler acısı bir durum...

Ancak münferid bir olay değil. Buna benzer aile faciaları, kadın ve çocuk cinayetleri, emniyet güçlerinin kasdı aşan müdahalesi ile meydana gelen can kayıpları, tecavüz, şiddet, gasp ve darplar bir cinnet hali içinde olduğumuzu gösteriyor.

Türkiye’de hissedilir oranda ...
Read more : Cinnet Hali! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 0


Ülkemden İnsan Manzaraları! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Ülkemden İnsan Manzaraları!

30 Mart 2014 tarihinde, bir yerel seçimden öte sonuçlar ortaya çıkaracak olan yani Türk Milleti’nin istiklalini ve istikbalini belirleyecek bir seçimi yaşayacağız.

Lafı evelemenin gevelemenin hiç gereği yok. 1938 yılında Atatürk’ün ölümünden başlayarak günümüze kadar gelen sinsi politikalar nedeni ile Türk Milleti vatanını kaybetmek üzeredir.

Türk Eğitim Sistemi, Atatürk sonrası CHP ve Adnan Menderes’in Demokrat Partisi ile başlayan Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğruyol Partisi, askeri dönemler ve AKP ile devam eden bu ...
Read more : Ülkemden İnsan Manzaraları! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2236 | Yanıtlar : 0


Rüşvetiye Tarikatı... / Özcan PEHLİVANOĞLU

Rüşvetiye Tarikatı...

“Bir varmış bir yokmuş, kalbur saman içinde ben dedemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken...” diyelim ve adı “Yamyamya” olan ülkede geçen hikayeyi anlatmaya başlayalım.

Peşinen söyleyelim ki; anlatacaklarımızın ülkemizde yaşananlarla ve gerçek kişilerle alakası yoktur. Zaten bende halk arasında dinlediğim bu masala kulak misafiri oldum ve onlardan duyduklarımı sizlerle de paylaşmak istedim.

Vaktin birinde, artık dünyadamı yoksa başka bir alemdemi olduğunu bilmediğim adı “Yamyamya” olan bir ülke varmış. Bu ülkeye “Yamyamya” denmesinin sebebi ...
Read more : Rüşvetiye Tarikatı... / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2336 | Yanıtlar : 0


Medeniyetimizin Kalbi: Türk Kültürü... / Özcan PEHLİVANOĞLU

Medeniyetimizin Kalbi: Türk Kültürü...

Hepiniz bilirsiniz;

“Gafil ne bilir neşe-i pür sevk-i vegay-ı
Meydan-ı celadetteki enver-i sefayı
Meydan-ı gâza aşk ile tekbirler alınca
Titretti yine rûy-i zemin arş-ı semâyı”


diye başlayan bir mehter marşımız vardır. Burada yeryüzünden, gökyüzünü tekbirlerle titreten Müslüman Türk’ün hikayesi tasvir edilir. Ben bu benzetmeyi çok beğenirim. Ancak Türk’ün de bahsi geçen hale nasıl geldiğini de sorgulamak gerekir diye düşünürüm.

Kanaatimce “Türk Medeniyeti”nin ana sebebi, eşsiz ve sağlam temellere dayanan “Türk Kültürü”dür. ...
Read more : Medeniyetimizin Kalbi: Türk Kültürü... / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 910 | Yanıtlar : 0


Urla'dan Türkiye'ye Bakmak! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Urla'dan Türkiye'ye Bakmak!

Bir dikili ağacım olduğu için biraz Urla’lı sayılırım. Hem bu aralar Urla’ya sık sık gidiyorum. Meşhur “Urla Villaları”da hepimizin dilinde! Bunun için rahatlıkla söyleyebilirim ki; Urla’yı ve Urla’da olup bitenleri görmek Türkiye’yi görmek gibidir...

Urla’ya geçtiğimiz günlerde siyasi propaganda yapmak için gelen HDP – BDP – PKK’lılara bir grup niye saldırmıştır?

Bu sorunun cevabı, daha sonra bu saldırının karşılığını vermek üzere Urla’ya gelen ve Urla’ya güvenlik güçlerince sokulmayan ırkçı bölücü grubun attığı ...
Read more : Urla'dan Türkiye'ye Bakmak! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2503 | Yanıtlar : 0


İstihbarat Türk Milleti İçin Mi? / Özcan PEHLİVANOĞLU

İSTİHBARAT TÜRK MİLLETİ İÇİN Mİ?

Türk toprakları üzerinde yüzlerce yıldır savaş gibi bir hakimiyet mücadelesi sürüyor. Bu mücadelenin değişik enstrümanları var. Bunlardan en önemlisi de istihbarat...

Her zaman ifade ediyorum; Türk Milletini bu topraklardan def edebilirlerse, boşalttıkları toprakları nasıl idare edecekleri meçhul olduğundan ve bunun yanında Türklere ait derin çekirdeğin inanılmaz direnişinden dolayı; Türklerin karşısında mücadele edenlerin hali hazırda elde ettiği net bir başarı yok.

Bahsettiğim tarafların çarpışmasının, en şiddetlisini 1912 – 1922 yılları arasında ...
Read more : İstihbarat Türk Milleti İçin Mi? / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2003 | Yanıtlar : 0


Jeton Şimdi Düştü!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU

Jeton Şimdi Düştü!..

Türk doğmak, Türk yaşamak ve Türk ölmek dünyanın en zor zanaatlarından biri... Bunu hemen anlamıyorsunuz. Yıllar yılları kovaladıkça, bu gerçek önümüzde daha da belirginleşiyor.

Elimde İskender Öksüz’ün “Türk’üm Özür Dilerim” adlı kitabı var. Onu okurken bir jetonum daha düştü. Ne yapalım beni tanıyanlar köşeli jeton kullandığım için, bir türlü jetonumun düşmediğini söylerler. Herhalde yine aynı şey tekerrür etti!

Ben İskender Öksüz’ü tanımam. Ancak 1980 yılında Almanya’nın Köln şehrinin Ehrenfeld semtinde kurulu olan ...
Read more : Jeton Şimdi Düştü!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0


Türk Kadınının Süreçte Rolü / Özcan PEHLİVANOĞLU

TÜRK KADINININ SÜREÇTE ROLÜ…

Türk Milleti, tarih içinde zaman zaman zorlu süreçler yaşayarak ancak bu zorlukların üstesinden gelerek yeniden feraha ve refaha ulaşmıştır. Bu süreçlerden geçişte Türk kadını önemli roller üstlenmiştir.

Günümüzde yaşadıklarımıza bakarak, Türk kadınının; içinde bulunduğumuz süreci sağ salimen ve büyük bedeller ödemeden atlatabilmemiz için kendi üzerine düşeni yapmak zorunluluğunda olduğunu görüyoruz…

Türk toplumunun ana erkil bir yapıda olduğunu bilirsek, Türk kadınının yalnızca kendini düşünmediğini, yeri geldiğinde kendi istek ve menfaatlerini ön plana ...
Read more : Türk Kadınının Süreçte Rolü / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1998 | Yanıtlar : 0


Musluktan Su Akmıyor! / Özcan PEHLİVANOĞLU

MUSLUKTAN SU AKMIYOR!

Türkiye’nin gündemine bakınca, akıl sağlığını bozacak türden gelişmeler sebebiyle, hayatın idamesi için yeterli suyun artık yaşam pınarlarımızdan akmadığını görüyoruz.

Buna karşılık insanlarımız; okumuyor, yazmıyor, konuşmuyor ve tepki vermiyor. Nedeni, basit baskıcı bir istibdat rejiminin, sopası elinde halkımızın başında duruyor olmasıdır. Hukukun ve adaletin ismi bile silinmiş durumda... Üretmeyen ekonomimiz; sıcak para sübvansiyonu ve küresel sömürünün desteği ile pamuk ipliğine bağlı olarak nefes alıyor!

PKK’lı İmralı Canisi’nin fotoğrafları Diyarbakır’da panoları süslüyor, BDP ise ...
Read more : Musluktan Su Akmıyor! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 2203 | Yanıtlar : 0


Demokratikleşme Paketleri!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU

DEMOKRATİKLEŞME PAKETLERİ!..

Türkiye, Osmanlı – Türk İmparatorluğu’ndaki denemelerden sonra nihayet 1946 yılından itibaren çok partili siyasi hayata ve demokrasiye adım atmış oldu.

Ancak bu demokrasi ne menem bir şeymiş ki; bir türlü arzu edilen kıvama gelemedi. Bu sebeple demokrasinin nimetleri ile iktidar olan AKP’de, demokratikleşme paketleri ile kendine göre bir demokrasi (!) getirmeye çalışıyor.

1946’dan bu yana, “demokrasi, demokrasi” denilerek demokrasinin içine edildiğinden benim zerrece şüphem yoktur.

İktidarlar; demokratik tedbirler diye, çoğulcu ve özgürlükçü yaşamın ...
Read more : Demokratikleşme Paketleri!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 783 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147872 ileti • Toplam 45515 başlık • Toplam 24803 üye

x