Zaman: Cum Nis 19, 2024 5:40

News News of Seçkin ERGÜN

Site map of Seçkin ERGÜN » Dizin : Seçkin ERGÜN

Serbest Bölge

Artık tüm güçlerini seferber ettiler. Bazen magazin sayfalarının hızlı delikanlısı oluyorlar, sonra hedef okuyucunun beklentisi oranında biraz vatan-millet’çi birkaç kelam edip, çaktırmadan sözü dönüp dolaştırıp Tayyip’in vazgeçilmezliğine getiriyorlardı. Artık yeni anayasa için gerekli kamuoyu oluşturmak için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Hiçbir konuda uzlaşamayan partiler nedense yeni anayasa konusunda uzlaşı halindeler. Sanki yeni anayasadan taraf olmamak parti kapatma nedeniymiş gibi cansiperane savunuyorlar.


ABD’de Time dergisi 223 yıl önce yazılmış anayasanın artık değişmesi gerektiğini savunan yazıya yer vermiş. ...
Read more : Serbest Bölge | Görüntüleme : 1392 | Yanıtlar : 0


Kahraman

Kahraman dediğin ölür. On karanfile on birinci olamamışsan yıllar sonra bebek katilinin uşağı olursun. BDP’li Ertuğrul Kürkçü yemin töreninde öldürülen Mahir Çayan ve diğer dokuz arkadaşını temsilen on karanfilli rozet takmış. O baskından sağ kurtulan sadece o.

Yandaş medya bunu “İdam sehpasından meclise” başlığı altında haber yaptı. İdam deyince herkesin aklına ilk Abdullah Öcalan gelir. Bu dönek de onun partisinden meclise girdiğinden el altından o katile de gönderme yapıyorlar. Herkesi aptal yerine koyup toplum mühendisliğine ...
Read more : Kahraman | Görüntüleme : 1728 | Yanıtlar : 1


Bölün-me

İki günü Vardiya Bizde oluşumunun organize ettiği çadır eyleminde geçirdikten sonra yazıya Silivri mahkemeleri duruşma salonundan başlayacaktım ama ona geçmeden güncel konu hakkında birkaç söz söylemezsek olmaz.

Konumuz malum, bizzat başbakanın talimatıyla yapılan MİT ve PKK arasındaki görüşmenin internete sızması.

Bu konuda yazılanlara bakıyorum da genelde AKP'nin ne kadar zor durumda kaldığından- kalacağından bahsediliyor. Bir süreden beri AKP'nin PKK ile pazarlık halinde olduğunu zaten herkes biliyordu. Apo ve BDP'lilerin küstahlığından, PKK'nın eylemlerini AKP'yi zor durumda ...
Read more : Bölün-me | Görüntüleme : 1432 | Yanıtlar : 0


BALO

Her sene yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı balosunu Genel Kurmay bu sene artan terör olayları ve verilen şehitleri gerekçe göstererek iptal etme kararı aldı. Son dönemde siyasi gerginlik ve polemik konusu olan bu resepsiyonu iptal ederek kendilerince büyük bir yükten kurtulmuş oldular.

Bu bayaa karşındakinin gücünü kabullenip geri adım atmaktır. Biz de çok eyyamcı olduk, her gelişmeden illa siyasi sonuç çıkarmaya çalışıyoruz desek o zaman durum daha berbat bir şekil alıyor.

Düşünsenize, iptal gerekçesinde söylenen ...
Read more : BALO | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 0


DNA

İlkokul birinci sınıfın hemen başlarında o küçücük parmaklarımızla yaptığımız daire ve düz çizgileri beğenmeyen öğretmenimiz ödev olarak daha fazlasını yapmamızı isterdi. Taa ki yazmanın hakkını, ruhunu yakalayana dek bu ödevler sürüp giderdi.


Parmakların arasındaki kalem kağıt üzerinde hareket edip de aklımızdakileri, yüreğimizdekileri “yazı” denen eyleme dönüştürmeyi, an’a şahitlik etme duygusuyla yapardık.


Yılbaşı kartının arkasındaki küçücük alana yazılacak birkaç satırın kısalığına inat edercesine mektup tadında olabilsin diye verdiğimiz çabanın bizi usulca soktuğu şair ruhundan yaladığımız zarfın ...
Read more : DNA | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0


PERDE !

Macera ve polisiye filmlerdeki takip sahnesi, filmin en beğenilen kısmıdır ve hep soluksuz seyredilir. Bu seyrediş, sahnenin aksiyon yüklü olmasının yanında filmin başından beri sürekli suç işleyen kişilerin nihayet cezasını çekecek olmasına yaklaşılmasındandır. Kasılmış kaslarla biriken öfke, yerini zafer tebessümüne bırakır.


Hatta suçlunun yakalanmış olması bizi kesmez, hemen oracıkta cezasının verilmesi, yani öldürülmesi beklenir. Ama her seferinde arka plandaki bir başkası silahını adamın alnına dayayan arkadaşına engel olup, mesaj verircesine suçluyu “adalet”e teslim eder. Film ...
Read more : PERDE ! | Görüntüleme : 1341 | Yanıtlar : 0


YENİ DOĞAN

İktidar ve muhalefet el ele vermiş, demokrasi için en büyük engel olarak milletin önüne inatla orduyu koymaya çalışıyor. Hiç kimse öyle atıp tutmasın. Eğer ordunun darbe yapma niyeti %1 olsa o korkak “demokrasi” düzenbazları bu kadar ucuz kahramanlık yapamazdı. Zaten gördük, yapamadılar da.


Sanki çalışma hayatındaki tüm işçiler sendikalı ve örgütlü, yaşanmakta olan kirli savaşın en büyük kaynağı ve sebebi olan, geçen yüzyıldan kalma feodal yapı kaldırılmış, insanlar her türlü hak ve özgürlüklerle donatılmış da ...
Read more : YENİ DOĞAN | Görüntüleme : 1255 | Yanıtlar : 0


BROŞ

Gündemin peşinde sürüklenmek bazen kaçınılmaz olsa da AKP’nin 9 yıldır uyguladığı tek ve en başarılı taktik te aslında budur. Sinir uçlarıyla oynamasını öyle iyi biliyorlar ki tüm gözleri ufuktan ayırıp o noktaya yoğunlaştırmayı başarıyor.

Yurdumuzda adı konmamış bir harp var. Askeri tanımda harbin hedefi: Düşman ordularını yenmek, değildir. Nihai hedef, düşman halkın, harbe devam azim ve iradesini kırmaktır. Ancak bu sağlandığında kesin zafer kazanılmıştır.

Madem yurdumuzda bir harp var, gelişmeleri de bu tanımlamanın merceğiyle değerlendirirsek ...
Read more : BROŞ | Görüntüleme : 1287 | Yanıtlar : 1


SESLENİŞ

Dünya coğrafyasındaki ülkelerin hemen hepsinin bir kurucu lideri ve kuruluş ruhunu yansıtan karakteristik özellikleri var. Bu ulusların parmak izi gibi onu diğerlerinden ayıran özelliktir. Tüm yapı bu ruhun üzerine inşa edilmiştir. Zamanla hükümetler değişip, günün koşullarına göre mevcut anayasada gerekli değişiklikler yapılsa da tüm bunlar kuruluş ruhunun yörüngesinde olur. Dikta rejimleri haricinde diğer demokratik ülkelerde bunu böyle olmasını sağlayan hukuki yapı da zaten mevcuttur. Hiç kimse “Ben milli iradeyle geldim ne istersem yaparım” diyemez.

Kurtuluş ...
Read more : SESLENİŞ | Görüntüleme : 946 | Yanıtlar : 0


KONGRE

Tarih, okumasını bilenler içindir. Yazıdaki alfabetik şekillere bakıp, ona uygun sesler çıkarmak okumak değildir. Bizim genelde yaptığımız bu olduğundan, geride kalması gereken tarih sayfası, tembel öğrencinin ders kitabı gibi önümüzde hep açık duruyor.

Erzurum Kongresinin 92 yıl önce yapılmış olmasına rağmen hala güncelliğini koruyor olması bizi de tembel öğrenci konumuna getiriyor. Aradan geçen onca zamanın sadece rakamsal anlamı var. 92 (doksan iki) hepsi bu işte. O zamanki kongre şartları neyse bu gün de aynıdır.

Kongrede ...
Read more : KONGRE | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147918 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24813 üye

x