Zaman: Cum Nis 19, 2024 20:29

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

HANGİ BAĞIMSIZLIK?..

İran sınırları içindeki Güney Azerbaycan’da çocuklara Türkçe ad koyma giderek yaygınlaşıyor. Bağımsız bir devlet olan Kuzey Azerbaycan da bu konuda kıpırtı bile yok; Arapça, Farsça ad koyma tam gaz devam ediyor.
İran’daki molla rejimi Türkçe adların yaygınlaştığını görünce nüfus müdürlüklerine buyruk verip Türkçe adlara engeller çıkartmaya başladı. Bağımsız Kuzey Azerbaycan ise bağımsızlığın tatlı uykusunda mışıl mışıl uyuyor.
Ya Türkiye?.. Sözde bağımsız ama Arap kültür emperyalizminin tutsağı olmuşuz. Milliyetçi, ülkücü siyasetçiler bile ekranlardan Arapça ses bayrağı ...
Read more : HANGİ BAĞIMSIZLIK?.. | Görüntüleme : 344 | Yanıtlar : 0


ASGARÎ ÜCRET VE ŞEYTAN

Yine asgari ücret tiyatrosu oynanmaya başladı. Taraflar kozlarını oynar görünerek, milleti kandırmaya devam ediyorlar.
Resim
İlk mektep talebesi dahi bilir ki, önemli olan rakam değil, alım gücüdür. Örneğin 5 yıl önce asgari ücretle 2 tam altın bir deyişle 8 çeyrek altın alabilen bir kişi bugün 3 çeyrek altın ancak alabilmektedir. Böyle giderse bir beş yıl sonra asgari ücretle 1 çeyrek dahi alınamayacaktır.

Bu işin bir tarafı. Bir de öyle alçakça bir tarafı var ki, sormayın ...
Read more : ASGARÎ ÜCRET VE ŞEYTAN | Görüntüleme : 206 | Yanıtlar : 0


Zübükzade İbraamlar’ın korkusuydu Aziz Nesin [*] – Temel Demirer

“Bi bok bilmiyorsun. İşin kötüsü, bi bok bilmediğini de bilmiyorsun” diyen doğruluk, çalışkanlık ve vazgeçmeme simgesi; erdem timsali üstat mizahçıydı.


“Gülümsemek,

adaleti bozuk düzene,

sessiz bir küfürdür.

Gülümseyin.”

“Kendime öğüt”de, “uslanma hiç, hep deli kal/ büyüme sakın, çocuk kal,” derdi.

“Bi bok bilmiyorsun. İşin kötüsü, bi bok bilmediğini de bilmiyorsun” diyen doğruluk, çalışkanlık ve vazgeçmeme simgesi; erdem timsali üstat mizahçıydı.

“Böyle Gelmiş Böyle Gitmez” diyen ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ın, ‘Zübük’ün müellifiydi.

“Zübük, kendi çıkarları ...
Read more : Zübükzade İbraamlar’ın korkusuydu Aziz Nesin [*] – Temel Demirer | Görüntüleme : 364 | Yanıtlar : 0


Serdar - Genç Bir Yazar Hangi Aşamalardan Geçti Ve Nasıl Gayret Gösterdi

SERDAR - GENÇ BİR YAZAR HANGİ AŞAMALARDAN GEÇTİ VE NASIL GAYRET GÖSTERDİ
Sıkıcı. Hayat gerçekten çok sıkıcı. Günlerdir, haftalardır, aylardır değişen hiçbir şey yok. Hep aynı şeyler: Sabah olur güneş doğar, öğlen olur güneş yakar, akşam olur güneş batar. Bazen arkadaşlarla konuşurken, “ Günler birer birer geçip gidiyor. Bu işin sonu ne olacak? “ diye sorarım. Aldığım cevap hep aynı olur: “ Ne bilelim biz. Ne olacaksa oluyor işte. “ Laf mı yani bu da ...
Read more : Serdar - Genç Bir Yazar Hangi Aşamalardan Geçti Ve Nasıl Gayret Gösterdi | Görüntüleme : 344 | Yanıtlar : 0


PROJELERLE DEVŞİRİLİYORUZ: BÜYÜK SIFIRLAMACILAR

Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) Büyük Sıfırlama (Great Reset) sözünün tanıtımcısı Klaus Schwab, COVID-19 salgını sonrasında, ekonomiyi sürdürülebilir bir şekilde yeniden inşa etmeye çalıştıklarını söylüyor. Büyük sıfırlamadan kasıt da; parayı ve dünyayı tek elden yönetecek bir gücün himayesi altında yeni bir dünya inşa etmek.

Büyük Sıfırlama için Dördüncü Sanayi Devrimi gerçekleştirilecek. Dördüncü Sanayi Devrimi (Sanayi 4.0) Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos toplantılarının popüler gündem maddesi.

Schwab, Sanayi 4.0 ile ülkelerin ve insanların yeni dünya ile imtihanı; yapay ...
Read more : PROJELERLE DEVŞİRİLİYORUZ: BÜYÜK SIFIRLAMACILAR | Görüntüleme : 562 | Yanıtlar : 5


Uludağ Tarzanı Ahmet - Serdar Yıldırım

ULUDAĞ TARZANI AHMET
Bursa Hayvanat Bahçesi'nde çalışmakta olan Kemal dürbünüyle Uludağ'ı gözlemliyordu. Kemal birden irkildi. Gördüğüne inanamadı. Ağaçlar arasında bir boşluk vardı ve orada ağaç yoktu. Halbuki geçen gün orası ağaç doluydu. Dürbününü sağa doğru kaydırdı. Birtakım adamlar, ellerinde baltaları ağaç kesiyordu. Yutkundu. Sağ yumruğunu salladı: " Benim adım Kemal, ben size orada ağaç kestirmem, " diye söylendi. Yan taraftaki tel örgülerin arkasında duran arkadaşı Hayri'ye seslendi: " Hayri, Uludağ'da ağaçları kesiyorlar. Fırla koş, Uludağ ...
Read more : Uludağ Tarzanı Ahmet - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 392 | Yanıtlar : 0


Bir Varmış Bir Yokmuş,

Hadi gelin size bir masal anlatayım.
Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur zaman içinde, liyakatsızlar en tepe seviyelerdeyken, işbirlikçileri onlara yağ yakıp kırıntılardan beslenirken,
ben babamın hazinesi soyulurken görmezden gelirken, dağlarından yağ ovalarından bal akan mutlu, huzurlu bir ülke varmış.


Bu ülke 7 düvele hâkim çok zengin bir ülkeymiş.
Bu ülkenin bir de batı hayranı bir padişahı ve padişah ailesinin de gene padişah gibi batı hayranı bir damatları varmış.
Bu ikili, batılı olmak ...
Read more : Bir Varmış Bir Yokmuş, | Görüntüleme : 483 | Yanıtlar : 0


KARANLIKTAN AYDINLIĞA CEHALETTEN CUMHURİYETE

KARANLIKTAN AYDINLIĞA
CEHALETTEN CUMHURİYETE
Osmanlı yıllarını birçok kişi “Asr-ı Saadet” dönemi gibi algılar. Cumhuriyete nasıl bir ortamdan geldiğimizi anlayabilmek için Şevket Süreyya Aydemir’in Suyu Arayan Adam kitabından alıntı yapıyorum:
Bir gün askerlere sordum:
-"Bizim dinimiz nedir?"
Hepsinin bir ağızdan, "Elhamdü-l-illâh Müslümanız" diye cevap vereceklerini sanıyordum. Fakat öyle olmadı, cevaplar karıştı. Kimisi "İmamı âzam dinindeniz", kimisi "Hazreti Ali dinindeniz" dedi. Kimisi de hiçbir din tayin edemedi. Arada, "İslâmız" diyenler de çıktı ama "Peygamberimiz kimdir?" deyince, onlar ...
Read more : KARANLIKTAN AYDINLIĞA CEHALETTEN CUMHURİYETE | Görüntüleme : 381 | Yanıtlar : 0


Hepimiz Mahkumuz ya da Ne Kadar Özgürüz;

Neye mahkumuz diyeceksiniz.
Bu coğrafyaya, bu sefil yaşamlara, bu açgözlü hükümetlere, bu cahil halklara, hak etmediğimiz yaşam formlarına.
Bunlara mahkumuz. Bu hapishaneden de kolay kolay çıkma gibi bir şansımız yok.

Dünyanın her tarafında parası olmayanlar, genel adı ile fakirler hiçbir şansa sahip olmayan büyük çoğunluklardır. Fakirlik babadan oğula geçen bir illettir. Fakir olan baba çocuğuna iyi bir eğitim, iyi bir beslenme, iyi bir barınma daha iyi yaşam koşulları sağlayamaz. Kıt kanaat yaşar, sadece karınlarını doyururlar. ...
Read more : Hepimiz Mahkumuz ya da Ne Kadar Özgürüz; | Görüntüleme : 430 | Yanıtlar : 0


Türkiyenin Güncel Eylül 2022 Kredi Notu

Resim

S&P 30 Eylül 2022 ayı itibarı ile notumuzu B+’den B seviyesine düşürdü ve görünümü negatife düşürdü.
Bu notla Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılamaz olarak nitelendirilen "çöp" seviyesinin daha derinlerine iten kurum, böylece Türkiye’yi Moğolistan ve Mısır’la aynı seviyeye çekti.
(B kredi notu ne demek?
Standard & Poor's ve Fitch için BBB-, Moody's için Baa3 ve yukarısı yatırım yapılabilir seviye olarak kabul edilmektedir. S&P ve Fitch için BB+, Moody's için Ba1 ve aşağısı ise yatırım ...
Read more : Türkiyenin Güncel Eylül 2022 Kredi Notu | Görüntüleme : 278 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147919 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24814 üye

x