Zaman: Prş Mar 28, 2024 10:12

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Parazit Duvarı

Umberto Eco’nun “Gülün Adı” romanında şöyle bir paragraf vardır: “O yüzyılın ilk yıllarında Papa V. Clemens, Roma’yı senyörlerin tutkularına av olarak bırakıp Papalık makamını Avignon’a taşımıştı. Hristiyanlığın kutsal kenti bir sirke ya da bir geneleve dönüşmüştü; adına cumhuriyet dense de bir cumhuriyet değildi; silahlı çetelerin saldırısına, şiddet ve yağmaya uğruyordu. Din adamları, laik yargının dışında kaldıklarından, gözü dönmüş haydut çetelerine başkanlık ediyor, elde kılıç soyuyor, günah işliyor, haksız kazanca dayalı ticaret örgütlüyorlardı. (…)”
Resim
Alıntıladığım ...
Read more : Parazit Duvarı | Görüntüleme : 227 | Yanıtlar : 0


ŞeyhSaid Bir İngiliz kuklasıydı.

ŞeyhSaid Bir İngiliz kuklasıydı. Lozan'da Musul meselesi halledilemeyince, altı ay sonra toplanan Haliç konferasında da İngilizlerin yeni İşçi Partisi hükumeti, taviz vermek bir kenara, bizden Hakkari vilayetini isteyince, Antlaşma gereği mesele o zamanki BM konumunda olan Cemiyet-i Akvam'a havale edildi. Büyük ihtimalle bölgede bir plebisit (halk oylaması) yapılacak ve kuvvetle muhtemel Musul vilayetindeki Türkler ile Kürtlerin pek çoğu Türkiye'ye katılma yönünde oy kullanacaktı. Beklenti buydu. Ancak İngiliz altınları ve silahları Şeyh Said adındaki haine akıtılarak ...
Read more : ŞeyhSaid Bir İngiliz kuklasıydı. | Görüntüleme : 295 | Yanıtlar : 2


Lale Soğanı Devri ve Konut Fiyatları.

16’cı yüzyılda kıta Avrupası ülkelerinden Hollanda’da Lale soğanı çılgınlığı yaşanmıştı.
Bir lale soğanı 5 dekar arazi ile veya yüz bin Florin gibi akıldışı fiyat veya takaslamalar ile el değiştiriyordu. Halk bulduğu fiyattan alım yapıyor ve daha üst fiyatlardan aldığını elden çıkartabiliyordu. Her seferinde fiyatlar daha da artıyordu.
Sonuçta iyice artan fiyatlardan lale tüccarları alıcı bulamaz hale geldiler.
Lale piyasası çöktü. Bu spekülatif balon patladıktan sonra fiyatlar bir anda söndü.
Çılgınlık bitti. Çöküş sonrasında elinde laleyle ...
Read more : Lale Soğanı Devri ve Konut Fiyatları. | Görüntüleme : 243 | Yanıtlar : 1


"İşini gücünü vermek", “İşini satmak” ve Emperyalist İşgal

Aşağıdaki yazı Yeni Hayat dergisinin 2006 yılı Eylül sayısında yayımlanmıştır. Biraz uzundur ama okunmaya değer diye düşünüyorum naçizene.
"İşini gücünü vermek", “İşini satmak” ve Emperyalist İşgal

Hanifi Altaş
Bilge Tonyukuk, Kültigin ve Bilge Kağan'a adanmış olan Kök-Türk bengü taşları Milattan sonra 725-735 yılları arasında dikilmişti. O tarihte bugünkü anlamı ve içeriğiyle emperyalizm kavramı elbette bilinmiyordu. Fakat Bilge Kağan'ın ağzından yeğeni Yoluğ Tigin’in, Türklerin Çin'e tutsak olduğu dönemi anlatırken kullandığı şu ifadeler; Türklerin o dönemde kavramsal ...
Read more : "İşini gücünü vermek", “İşini satmak” ve Emperyalist İşgal | Görüntüleme : 339 | Yanıtlar : 1


TÜRKİYE’DE YABANCILARA TOPRAK SATIŞI ÜZERİNE GÖZLEMLER VE HİPOTEZLER

Yabancılara toprak satışı emperyalizmin Doğu’ya yönelttiği beş silahdan biridir. Bu silah 19. yüzyılda Osmanlı’ya karşı da kullanılmıştır.

O zamanın büyük devletleri serbest ticaret antlaşmalarının, dış borçlandırmaların ardından, maliyesi bozuk Osmanlıdan para verme karşılığında birçok ödün almıştır. Bunlardan biri de yabancıya toprak satışıdır.

Bugün de Avrupa birliği, uyum yasaları çerçevesinde A.K.P. hükümetine yabancıya toprak sattırmayı dayatmış, bunda başarılı olmuştur. Böylece Lord Curzon, Lozan’da cebine koyduklarından birini daha çıkarıp önümüze itmiştir.

“Yabancıya toprak satışı” konusuna bundan önceki ...
Read more : TÜRKİYE’DE YABANCILARA TOPRAK SATIŞI ÜZERİNE GÖZLEMLER VE HİPOTEZLER | Görüntüleme : 747 | Yanıtlar : 0


Yeniden ‘Çözüm Süreci’ ve ‘Sahibinin Sesleri’

Amerika’nın Sesi’nin (VOA) 8 Mayıs 2022 tarihli “Kürt Sorunu Nereye Gidiyor?” başlıklı haberinde yer verdiği "Kürt Sorununa Toplumsal Bakış" adlı raporda, ‘Yeni Bir Çözüm Süreci’ için hazırlıkların başladığını görüyoruz.

Sözde ‘Kürt’ sorununun çözümü ile ilgili çalışmalar yapan Barış Vakfı, “Kürt Sorununa Toplumsal Bakış” başlıklı raporu yayınladı.

Bu raporu hazırlayanlar arasında, hani şu küresel yapının gerçekleştirdiği çok gizli 2019 Bilderberg toplantısına katılan Özyeğin Üniversitesinden Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Evren Balta da var. Balta, doktorasını ...
Read more : Yeniden ‘Çözüm Süreci’ ve ‘Sahibinin Sesleri’ | Görüntüleme : 733 | Yanıtlar : 1


Bu filmi izlerken Türkiye'nin yıllar içinde ahlaki açıdan hiç değişmediğini görüyoruz. - Film değil sosyolojik bir tezdir.

Namuslu, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı ve başrolünde Şener Şen'in oynadığı 1984 yapımı filmidir. > Namuslu, hem verdiği mesajla , hem de bu mesajı işleyiş biçimi bakımından önemli dönem filmlerinden biri sayılır Bu film Günümüz içinde geçerli.
Resim
Eğer bu film Hollywoood yapımı olsa bugün tarihin en iyi filmlerinden olarak gösterilirdi. hem devleti Yöneten vurguncu hırsız yöneticiler hem Ahlaksız toplumu eleştiren, içeriği gerçeklerle dolu olan müthiş bir hiciv.

Bu filmi izlerken türkiye'nin yıllar içinde ahlaki açıdan ...


SEVR İDEOLOJİSİ: "TÜRKİYE MİLLİYETÇİLİĞİ" ibretle okunmaya değer!

SEVR İDEOLOJİSİ:
"TÜRKİYE MİLLİYETÇİLİĞİ"*
Başbakan sayın Tansu Çiller, bir gazetenin yazdığına göre ,Türk milliyetçiliği yerine, "Türkiye milliyetçiliği"ni esas alacaklarını söylemiş bulunuyor.
"Türkiye milliyetçiliği" iki açıdan ele alınıp tahlil edilebilir: 1 ) Akademik, ) Siyasi. Akademik açıdan yaklaşılırsa, milleti ve milliyeti oluşturan unsurlara bakmak gerekir. Bu unsurlar dil, din, tarih, coğrafya ve dilek birliği olarak ifade edilebilir . "Türkiye milliyetçiliği" sadece coğrafyaya dayalı bir iddiadır. Sadece coğrafyaya dayalı bir millet olmadığı gibi, bir milliyetçilik de olamaz. ...
Read more : SEVR İDEOLOJİSİ: "TÜRKİYE MİLLİYETÇİLİĞİ" ibretle okunmaya değer! | Görüntüleme : 264 | Yanıtlar : 0


HİPER ENFLASYON,

Enflasyon paranın değer kaybetmesidir.
Hiperenflasyon ise, paranın değerini çok hızlı yitirdiği en şiddetli enflasyon biçimidir.
Enflasyonun yıllık yüzde 200 bandını geçmesi Hiperenflasyon olarak adlandırılır.
Ekonomide buna dört nala enflasyon da denir (galloping inflation);
Birinci dünya savaşından hemen sonra, Almanya’da ve diğer Avrupa ülkelerindekilere benzer paranın değer yitimi, çok hızlı oluşan hiperenflasyon durumlarına en iyi örnektir.

Örneğin 1923’te Almanya’da aylık enflasyon oranı %2500 olmuştu. Fiyatlardaki bu ölçüsüz artışlar, halkın paraya olan güveninin tamamen kaybolmasına ve takas ...
Read more : HİPER ENFLASYON, | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 0


Soygunun Yeni Adı Fiyat Ayarlaması,

Yeni bir yıla girmekle beyaz bir sayfa açtık diyebiliriz.
Sayfayı açmakla birlikte hemen ilk sayfayı da fiyat ayarlamaları ile ya da diğer adı yapılan zamlar ile dolduruverdik.
1 Ocak başlangıç tarihi ile neye ne kadar zam geldi,
Elektrik %52 – 130
Doğalgaz %25
Yakıt: Benzin 0,61 krş
Motorin 1,29 TL
LPG 0.78 krş
Motorlu Taşıt Vergisi %25
Pasaport Harcı %36.2
Ulaşım %38
Sigorta Ücretleri %20
Emlak Vergisi %18
Lojman Kiraları %18
Alkol %35
Sigara 3 ...
Read more : Soygunun Yeni Adı Fiyat Ayarlaması, | Görüntüleme : 310 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x