Zaman: Prş Mar 28, 2024 23:38

News News of Tartışma ve Fikir Meydanı

Site map of Tartışma ve Fikir Meydanı » Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.


‘MARKSİST’ YILMAZ ÖZDİL

‘MARKSİST’ YILMAZ ÖZDİL
Yılmaz Özdil’in 6 Mart 2024 tarihli Youtube videosunda şunlar anlatılmaktadır:
“Şimdi bakın lütfen; ‘yandaş medya’da hepimizi enayi yerine koyan yayınlar yapılıyor. Vatandaşın gözünü gemilerle uçaklarla boyamaya çalışıyorlar. Niye gerçeklerden uzaklaştırıp halkın dikkatini başka yerlere çekmeye çalışıyorlar? Çünkü, ‘ekonomi’ yirmi iki yıldır ilk defa sıradan vatandaşın ‘algı sınırları’ içine girdi.
Algı sınırı; şöyle izah etmeye çalışayım: insanın, yani hepimizin sınırları var. Örneğin kulağımız 20 ile 20 000 hertz arasındaki sesleri duyabiliyor. 20’den az ...
Read more : ‘MARKSİST’ YILMAZ ÖZDİL | Görüntüleme : 74 | Yanıtlar : 0


PARA ve KAVRAMLAŞTIRILMASI

PARA ve KAVRAMLAŞTIRILMASI
Polonya asıllı Avusturya-Macaristan uyruklu Roman Rosdolsky (1898-1967) 1976 yılında Fransızca yayımlanan Karl Marx’ın Kapital’inin Doğuşu başlıklı çalışmasıyla, Marx’ın Grundrisse diye bilinen 1857-58 Elyazmaları’nın en köklü yorumunu yapan kişi olarak bilinmektedir.
Nitekim Engels’in ‘Almanya’da Devrim ve Karşı-Devrim’ başlıklı çalışmasını temel alan doktora tezi de, 1929 yılında ‘K.Marx ve F.Engels’te Tarihi Olmayan Halklar Sorunu’ olarak (Le problème des peuples sans histoire ...
Read more : PARA ve KAVRAMLAŞTIRILMASI | Görüntüleme : 71 | Yanıtlar : 0


Haçlı Seferlerini Suriye'de Putin ve Rus Milleti Durdurdu. Ben Putin'in ve Rus Milleti'nin Yanındayım !



Tayyip CIA yalakalığı yaparak Suriye'de Haçlı Seferlerine hizmet etti.

Süregelen, ve sürecek olan, Türkiye'yi de bölecek, İran'ı da yakacak yıkacak olan Haçlı Seferlerini Putin ve Rus Milleti durdurdu Suriye'de.

Ben Putin'in ve Rus Milleti'nin yanındayım.

Geleceği onlarla birlikte kuracağım.




Allah'ımız bizlere,milletimize,devletimize iyilik,doğruluk,güzellik,adalet, ve Allah yolunda yürüme fırsatını verir inşallah!



Sahte dinin tuzağına düşmüş çok sayıda müslüman olsa da, dinin içini boşaltan ve dini içi boş anlamsız tekrarlara ve ritüellere dönüştürmüş çok sayıda müslüman olsa da, Allah'ımız en çok dini kullananlara ve müslüman gözüküp ahlaksız olanlara kızsa da, Allah'ımız onlar benim gönderdiğim dinin içini boşaltır ve dini içi boş anlamsız tekrarlara ve ritüellere dönüştürür dese de, dini bir eğlence aracına dönüştürenlere çok kızsa da, Muhammed peygamberimize ve Kuran'a sahip çıkan bu topluluğu ...


Bahanemiz kalmadı BATIya kölelik için. Çin ABD'nin 2 katı, demiryolları ile Türk Dünyasına Türkiye'ye bağlı. Bağımsız olalım!



Artık bir bahane kalmadı. Çin ( Orta Krallık ) ekonomisi 2016da Amerikayı geçti. Orta Krallık demir ağlar ile Türk Dünyasına bağlı.

700 Atom bombası alalım Rusya'dan, bağımsız olalım, büyük bir devlet ve millet olarak tarih sahnesine çıkalım.

Çin bilimde ve teknolojide Amerikayı geçti. İhtiyaçlarımızı Orta Krallık'tan karşılayabiliriz.

Batı ile ilişkileri eşitlik prensibi ile yürütebiliriz.

Haçlı Seferlerine hizmet etmeyelim dünyaya Batı yanlısı mesajlar vererek.

2. Anadolu İhtilali ile bu işi halledelim. 700 atom ...


Dolandırıldık...Haçlı Seferleri Eş Başkanı, İsrail'in Düşmanı Suriye'yi Parçalayan, Atatürkçü Askerleri Hapse Atan Savcı,....



Demokrasiyi suistimal ederim, toplumu bölerim, kutuplaştırırım, dini sömürürüm, dincileri desteklerim, tarikatleri çoştururum, Atatürk düsmanlığı yaparım, çalarım çırparım cebimi doldururum, çevremi zengin ederim halkı fakirleştiririm, CIA ve Amerika yalakalağı yaparım, Amerika'nın çıkarları için Türkiye'yi mahveden trilyonlarca dolar zarara uğratan politikaları uygularım, demografik yapıyı bozarım, Türk Kültürünü zayıflatırım, Türkleri Araplaştırırım...

Ben bir ip cambazıyım, dengeleri gözetirim, dengede kalırım, kişisel çıkarlarımı düşünürüm, kişisel çıkarlarımı herşeyin üstünde tutarım...

En güçlü olan Amerika'ya hizmet ederim, benim devrimde ...


Edward Said On Orientalism

Read more : Edward Said On Orientalism | Görüntüleme : 91 | Yanıtlar : 0


DİL, DÜŞÜNCE ve SOYUTLAMA (2)

DİL, DÜŞÜNCE ve SOYUTLAMA (2)
Öncelikle ‘dil’in düşünülerek bulunan ya da denildiği üzere bir Tanrı vergisi olmayıp, edinilen bir şey olduğunun altı çizilmelidir.
Türkiye’de yanlış bir biçimde anlatılan ve yaygınlaştırılan ‘Anadil’ terimi de, sanıldığının aksine ‘Annenin dili’ demek olmayıp, söz konusu toplumu toplum yapan ‘temel iletişim dili’ demektir.
Kaldı ki, yeni doğan bir çocuğa anne kadar ve belki de daha fazlası baba tarafından, ya da yakın çevresi, sokak, tarafından verilmektedir.
Kuşkusuz okul tarafından verilmesi en ...
Read more : DİL, DÜŞÜNCE ve SOYUTLAMA (2) | Görüntüleme : 67 | Yanıtlar : 0


DİL, DÜŞÜNCE ve SOYUTLAMA (1)

DİL, DÜŞÜNCE ve SOYUTLAMA (1)
‘Marx’ta Para, Kredi ve Sermaye’ başlıklı çalışmamız Dorlion Yayınevi tarafından yayınlandı.
Kimi okurların, bu konuda neredeyse son elli yılda Türkçe yayınlar olduğu ve dolayısıyla ‘gereksiz bir çaba’ olarak değerlendirecekleri söylenebilir.
Oysa, o bildik sözle ‘kazın ayağı hiç de öyle değildir’.
Çünkü, genel olarak ekonomistler ‘para’ üzerine çok şey yazıp dillendirmiş olabilirler.
Ancak para ‘üzerine’ bolca durulmuş olmasına karşın, onun ‘hakkında’ ya da özünün kavrandığına ilişkin yeterince dayanağının bulunduğu söylenemez.
Metin ...
Read more : DİL, DÜŞÜNCE ve SOYUTLAMA (1) | Görüntüleme : 72 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x