Zaman: Cum Mar 29, 2024 14:11

News News of TESEV

Site map of TESEV » Dizin : TESEV

Türkiye Ekonomik ve Sosyâl Etüdler Vakfı imiş...

SOROS'un TESEV'i Bu Kez Millî Savunma Sanayi'ne Saldırıyor

TESEV Demokratikleşme Programı

Güvenlik Sektörü Siyasa Raporu 2


Basım Tarihi: 24.06.2010

Yeni Yayın: Türkiye'de Askeri-İktisadi Yapı: Durum, Sorunlar, Çözümler


Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), Demokratikleşme Programı kapsamında 2009- 2010 yılları arasında Türkiye'de güvenlik sektörünün demokratik, hesap verebilir ve şeffaf hale gelmesi yönünde siyasa önerileri sunmayı hedefleyen Siyasa Raporları hazırlamaktadır. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi ve Almanak Türkiye 2006-2008: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim adlı çalışmanın yazarlarından İsmet Akça tarafından hazırlanan bu serinin ikinci ...
Read more : SOROS'un TESEV'i Bu Kez Millî Savunma Sanayi'ne Saldırıyor | Görüntüleme : 4980 | Yanıtlar : 2


Örümcekler Diyarbakir'da: "Katilime Dokunma"

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı’nın (TESEV) 19 Şubat Cuma günü Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin de katkılarıyla “Hukuk ve Demokrasi Bağlamında Türkiye’de Siyasi Parti Kapatmaları” başlıklı bir panel düzenleyeceği açıklandı.





PANEL İKİ OTURUMLU YAPILACAK


DİYARBAKIR-Türkiye’de sık sık siyasi parti kapatma olaylarının yaşanması Türkiye demokrasisine ağır sekte vururken,kısa adı TESEV olan Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı, bu konuyu Diyarbakır’da tartışmaya açıyor. 19 Şubat Cuma günü Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ““Hukuk ve Demokrasi Bağlamında ...
Read more : Örümcekler Diyarbakir'da: "Katilime Dokunma" | Görüntüleme : 2491 | Yanıtlar : 0


TESEV'in Kozmik Sırları - Trabzon'da Kirli Eller

Soros destekli TESEV, 13 Şubat'ta Trabzon'da “Kürt Sorununa Sivil Çözüm Arayışları" konulu toplantı düzenliyor. Trabzon'daki bazı gazeteciler de basına kapalı olarak yapılacak olan bu toplantıya davet edildi. Davet edilenlerden biri de gazeteci Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu... Ancak toplantıya katılabilmesi için bir şartı yerine getirmesi gerekiyor. Hem de yazılı güvenceyle...


Kısa adı TESEV olan Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı, 13 Şubat'ta Trabzon'da bir toplantı düzenliyor. Toplantının konusu: “Kürt Sorununa Sivil Çözüm Arayışları: Karadeniz Bölgesi’nden Öneriler”.. ...
Read more : TESEV'in Kozmik Sırları - Trabzon'da Kirli Eller | Görüntüleme : 2340 | Yanıtlar : 0


Soros'un TESEV'i: EMASYA iç güvenliği askerileştiriyor

TESEV: EMASYA iç güvenliği askerileştiriyor

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), 'Balyoz Harekatı Darbe Planı' iddialarıyla gündeme gelen EMASYA protokolünde demokratik standartların yeterince gözetilmediğini vurguladı.

TESEV'in 2009 yılında yayınladığı "Almanak Türkiye 2006-2008: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim"
( :arrow: tesev-2008-almanagi-tsk-nato-gorev-gucu-olmali-t21492.html) adlı kitapta Ahmet Faruk Güneş tarafından kaleme alınan makalede, EMASYA protokolünün Türkiye'nin iç güvenlik sistemini askerileştirdiği belirtildi.

TESEV tarafından ...
Read more : Soros'un TESEV'i: EMASYA iç güvenliği askerileştiriyor | Görüntüleme : 1790 | Yanıtlar : 0


TSK'nin Tasfiyesi

İşte 'TSK nasıl şeffaflaşır' (tasfiye edilir) raporu


Bilgi Üniversitesi'nden Akay'ın yazdığı rapordan: Askere darbe olanağı veren yasalar,"milli çıkar" gibi muğlak ifadeler değişmeli; Genelkurmay Savunma Bakanlığı'na bağlanmalı; koruculuk kaldırılmalı; askeri yargının yetkisi daraltılmalı; milli güvenlik dersi gözden geçirilmeli; silah alımları denetlenmeli; "halkı askerlikten soğutmak" suçu kaldırılmalı.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), ordunun hesap verebilir hale gelmesi ve "askeri vesayetin" ortadan kalkması için yapılabilecekleri özetlediği raporunu açıkladı.

Akay: Milli güvenlik siyasete egemen, hükümette irade eksik ...
Read more : TSK'nin Tasfiyesi | Görüntüleme : 2537 | Yanıtlar : 1


Elazig ve Gaziantep'de hazmettirecekler

Mahçupyan, Çandar ve Şarlak Gaziantep’e panel için geliyor


Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliğiyle “Türkiye’de Güvenliğe Bakış” konulu bir panel düzenlenecek. Etyen Mahçupyan’ın yöneteceği panele konuşmacı olarak Cengiz Çandar ve Zeynep Şarlak katılacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) işbirliğiyle 28 Ekim Çarşamba günü Gaziantep Sanayi Odası’nda “Türkiye’de Güvenliğe Bakış” konulu bir panel düzenlenecek.

TESEV’den yapılan yazılı açıklamaya göre, oturum başkanlığını TESEV Demokratikleşme ...
Read more : Elazig ve Gaziantep'de hazmettirecekler | Görüntüleme : 1623 | Yanıtlar : 0


TESEV'in Istikameti

TESEV'in Istikameti
Ankara Üniversitesi, Eczacibasi Vakfi, Bilgi Üniversitesi


TESEV’in ne olup olmadığını, birçok dergide yayınlamıştık. Ayrıca TESEV, 2004 yılında yayınlanan “Project Democracy – Sivil Örümceğin Ağında” kitabının da en önemli bölümü olmuştu. Son günlerde, TESEV’in Ordu ile ilgili değerlendirme kitabı yayınlanınca Genel Kurmay Başkanı konuştu ve ortalık ayağa kalktı… Ancak toz duman arasında TESEV’in ne olup olmadığı yine anlaşılamadı. Şimdi Türkiye basınının yer vermediği TESEV geçmişini özetleyelim:

Nejat Eczacıbaşı, 1961’de ‘Ekonomik ve Sosyal Etütler ...
Read more : TESEV'in Istikameti | Görüntüleme : 2760 | Yanıtlar : 0


TESEV'den 'Türkiye'de Ermeniler: Cemaat-Birey-Yurttaş'


Basın Tanıtımı: Türkiye'de Ermeniler: Cemaat-Birey-Yurttaş

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), 9 Ekim 2009 Cuma günü, bir TESEV projesi olan ve Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan Türkiye'de Ermeniler: Cemaat-Birey-Yurttaş adlı kitabı basına ve kamuoyuna tanıttı. Açılış konuşmasını TESEV Demokratikleşme Programı Direktörü Etyen Mahçupyan'ın yaptığı toplantıda yazarlar, Ferhat Kentel, Füsun Üstel, Karin Karakaşlı ve Günay Göksu Özdoğan da kitabın farklı bölümlerini tarihsel bir sırayla ele aldılar. Halka ve basına açık olarak yapılan toplantı sonunda ...
Read more : TESEV'den 'Türkiye'de Ermeniler: Cemaat-Birey-Yurttaş' | Görüntüleme : 1929 | Yanıtlar : 0


TESEV'in Gülü, TÜSEV'in Bülbülü Üstün'ün Yeni Görevi

Resim

TÜSEV Yönetim Kurulu ve Mütevelliler Heyeti Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder 2009-2013 döneminde Avrupa üniversitelerinin akademik özgürlüğünü savunan Magna Charta Gözlemcilik Konseyi Başkanlığı’na seçilmiştir. Bu Konsey’in misyonu Avrupa’da yüksek öğrenim kurumlarının daha kaliteli, daha uluslararası nitelikli bir eğitim vermeleri, akademik özgürlük ve kurumsal özerkliğin sağlanmasıdır. TÜSEV mütevellileri adına kendisini kutluyor, sonsuz başarılar diliyoruz.

Kaynak:
Code: Tümünü seç
http://www.tusev.org.tr/



Ustun Erguder Magna Charta Observatory Konseyi Baskani Secildi

Avrupa universitelerinde akademik ozgurluk savunuculugunun basina ilk kez bir Turk secildi ...
Read more : TESEV'in Gülü, TÜSEV'in Bülbülü Üstün'ün Yeni Görevi | Görüntüleme : 2012 | Yanıtlar : 2


TESEV 2008 Almanağı: TSK, NATO Görev Gücü Olmalı

ALMANAK TÜRKİYE 2006–-2008:
GÜVENLİK SEKTÖRÜ VE DEMOKRATİK GÖZETİM



Basın Toplantısı

8 Temmuz 2009, Çarsamba, 11.00–14.00

Conrad Otel, Junior Balo Salonu
Barbaros Bulvarı Yıldız Caddesi
Beşiktaş -İstanbul

Etkinlikte Türkçe-İngilizce simültane çeviri yapılacaktır.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), 8 Temmuz 2009 Çarşamba günü editörlüğünü İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Ali Bayramoğlu ve Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet İnsel’in yaptığı Almanak Türkiye 2006–2008: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim adlı yayınını kamuoyu ve basına tanıtacaktır.

TESEV, ...
Read more : TESEV 2008 Almanağı: TSK, NATO Görev Gücü Olmalı | Görüntüleme : 2500 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147872 ileti • Toplam 45515 başlık • Toplam 24803 üye

x