Zaman: Prş Mar 28, 2024 16:15

News News of Tevfik BİR

Site map of Tevfik BİR » Dizin : Tevfik BİR

AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt / Tevfik BİR

AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt

1) Bundan böyle muhatabımız Irak hükümetidir dediniz, bugüne kadar niye Irak'a ihanet edip IKYB ve Barzani'yi muhatap alıp Irak'ın üstünde tuttunuz, Barzani'nin defacto oluşumunu desteklediniz?

2) RTÜK, Barzani'nin kanalı Rudaw'ı TÜRKSAT'tan çıkarma kararı almış. Neden bugüne kadar Türksat'ta idi? Barzani bugün mü ihanet etti? Son Anayasa referandumunda Barzani "evet" için çalıştı mi?

3) Habur sınır kapısını niye kapatamıyoruz? İran'ın saatler içinde aldığı kararları Türkiye niye alamıyor?

4) ...
Read more : AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt / Tevfik BİR | Görüntüleme : 1210 | Yanıtlar : 0


İsrail’de Kürdistan’ın Bağımsızlığı İçin Dua Ediyoruz (Çeviri: Asaf ATAMAN)

Videoda, Barzanistan'ın bağımsızlığını isteyen Yahudi Kürtlerin destek ve propaganda konseri var. Şarkıcı Hadassa Yeshurun adlı İsrail vatandaşı Iraklı ve Kürt kökenli olduğunu iddia eden bir kadın. Hayatında Irak'a gitmemiş, Kürtçe bilmiyor ama Kürtçe şarkılar seslendiriyor. Bununla ilgili Barzani'nin kanalı Rudaw'a bir de röportaj verdi. Asaf ATAMAN'ın birebir ve yorumsuz çevirisiyle o yazıyı altta okuyabilirsiniz. Amacımız olayın derinlerini basit yollarla görebilmek, gösterebilmek. Mesut Barzani'nin AK Parti Kongresine Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak katılımını, konuşmasını ve salonun "Türkiye ...


ABD’nin Suriye’deki Başarısı Barzani Referandumuna Bağlı / Tevfik BİR

ABD’nin Suriye’deki Başarısı Barzani Referandumuna Bağlı

25 Eylül Kuzey Irak referandumunu, Barzani ve PKK etkisiyle yada baskısıyla bölgede yaşayan Iraklılar mı istiyor?

Önümüzdeki aylarda Türkiye’nin Suriye’de Apocu terör örgütü PKK/PYD/YPG ve IŞİD’e karşı girişeceği yeni operasyonlardan ve Rusya-Türkiye-İran-Suriye ilişkisinden ve örtülü ittifakından rahatsız olan ve Suriye’de terör örgütü PKK’nın devletleşmesindeki en büyük engelin Türkiye olduğunu bilen Küresel emperyalist Batı (Avrupa ve ABD), Türkiye’yi durdurmanın stratejisini yüz yıl öncesinden, tarihten örnek alarak oluşturdu.

Suriye sınırına her ...
Read more : ABD’nin Suriye’deki Başarısı Barzani Referandumuna Bağlı / Tevfik BİR | Görüntüleme : 841 | Yanıtlar : 0


ABD’ye 51. Eyalet, Birleşik Krallığa 5. Ülke / Tevfik BİR

ABD’ye 51. Eyalet, Birleşik Krallığa 5. Ülke

Ermenistan ve İsrail’in kuruluşuna, bu ülkelerin kuruluşlarındaki Batı desteğine ve kurulduktan sonra coğrafyalarında yaşanan sürekli çatışma hâli ve savaşlara bakarak emperyalist Batı desteğiyle devletleşme sürecine giren Kürdistan’a bakmalıyız.

Batı “işine yarayacağı” şeyleri kullanır ve destekler. Ermenistan, Türkiye’nin ile Orta Asya bağını koparmak için önemliydi. 1918 yılında Ermenistan Devleti kuruldu. SSCB döneminde yaşadı ve 1991 yılında bağımsız devlet olarak bugünkü halini aldı.

Bağımsız Ermenistan kurulalı henüz bir yıl dahi ...
Read more : ABD’ye 51. Eyalet, Birleşik Krallığa 5. Ülke / Tevfik BİR | Görüntüleme : 1485 | Yanıtlar : 0


Batı, Ortadoğu'da Altın Vuruşa Hazırlanıyor / Tevfik BİR

Batı Ortadoğu’da Altın Vuruşa Hazırlanıyor

Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de ve coğrafyamızda ne gibi gelişmeler olacak, hangi Batılı devletler bölgede nasıl çalışıyorlar, neyi hedefliyorlar bunlara bakacağız.

Öncelikle çok bilinen bir yanlışı düzeltmemiz gerekiyor. “Ortadoğudaki dış güç” denilince ve hatta Türkiye için de akıllara yalnızca ABD ve onun dış istihbarat örgütü CIA geliyor. Yazıda da pek çok kez ifade edilecek olan “Batılı güçler”den ya da “Küresel Sistem”den anlamamız gereken Ortadoğu’da (Türkiye dahil) ve Kuzey Afrika’da en etkin ...
Read more : Batı, Ortadoğu'da Altın Vuruşa Hazırlanıyor / Tevfik BİR | Görüntüleme : 1214 | Yanıtlar : 0


ABD Birinci Değil Üçüncü (Çeviri: Asaf ATAMAN)

‘Yumuşak güç’ olarak Türkçe’ye çevrilen ‘soft power’, yazıdaki anlamıyla, uluslararası ilişkilerde ikna edici yaklaşım, ekonomik veya kültürel etki demektir.

Pentagon’un türettiği, rejimleri değiştirme ve “müttefikleri” iknâ etme(!) yöntemi olan “yumuşak güç”ü yazar Banu Avar “havuç metodu” olarak nitelendirmektedir. Dış İlişkiler Konseyi (CFR) yayın organı Foreign Policy'de çıkan, ABD ile ilgili politik tavsiyeler veren yazının okunması gerektiğini düşünerek çevirdik.
Asaf ATAMAN - Tevfik BİR



Amerika Birinci Değil Üçüncü / Jesse Chase Lubitz
America’s Not First. It’s ...
Read more : ABD Birinci Değil Üçüncü (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 9248 | Yanıtlar : 0


Suriye’deki Amerikan Üsleri: Tepki Gecikmedi (Çeviri: Asaf ATAMAN)

Cuma günü Veterans Today internet sitesinde yayınlanan haberle Anadolu Ajansı'nın, Suriye'de konuşlu ABD üslerinin konumlarını ve personel sayısını aktaran bir haber paylaşılmasının nedeni ile ilgili eleştirel yorumlar yapılıyor. VT sitesi, Türkiye'nin ABD üsleriyle ilgili bu sakıncalı bilgileri paylaşmasının, müttefiği(!) ABD'yi riske attığını da iddia ediyor.
Asaf ATAMAN'ın çevirisiyle.
Tevfik BİR

Suriye’deki Amerikan Üsleri: Tepki Gecikmedi
(The U.S. Military Bases in Syria: the Reaction Was Not Slow in Coming)

Tahmin edileceği gibi, ABD Savunma Bakanlığı’nın, Suriye’deki ...
Read more : Suriye’deki Amerikan Üsleri: Tepki Gecikmedi (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 1102 | Yanıtlar : 0


ABD Büyükelçisi İçin Eve Dönme Vakti (Çeviri: Asaf ATAMAN)

ABD emperyalizminin fikir babalarından, eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass'ın görevden ayrılması gerektiğini söyledi. John Bass'ın Türkiye'deki antidemokratik uygulamaları eleştrimek yerine bunları görmezden geldiğini ve Türk-Rus medyasına yakın söylemlerde bulunduğu eleştirisinde de bulundu. Neo-con Rubin'in bu yazısı, Büyükelçi gidecek mi sorularını akıllara getiriyor.
Asaf ATAMAN'ın çevirisiyle işte Rubin'in o yazısı.
Tevfik BİR

Ahlaki Eşdeğerlik Gerçek Davaları Küçümser / Michael Rubin
Moral Equivalence Insults Real Dissidents - Michael Rubin / commentarymagazine.com

ABD’nin Türkiye ...
Read more : ABD Büyükelçisi İçin Eve Dönme Vakti (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 973 | Yanıtlar : 0


Türkiye Referandumundaki Sahtekarlık (Çeviri: Asaf ATAMAN)

Amerikan derin devletinin tetikçilerinden, Türkiye uzmanı Michael Rubin'in yazılarını ve tehditlerini okuyup, dış düşman ABD'nin (mevcut iktidar için müttefik ve dost ülke ABD) fikirlerini ve planlarını anlamaya çalışıyoruz. Farklı yayınlar ve farklı yazarlardan Asaf ATAMAN'ın birebir çevirileri, benim de makalelerimle Türkiye üstüne fikir ve hedefleri/tehditleri okuyup, anlayıp, analiz edip, erken uyarı sistemi olmaya çalışıyoruz, Melih Cevdet Anday'ın tabiriyle SİS ÇANI GİBİ ÇALIYORUZ.

Rubin gibi kişilere ak-troller gibi küfürlü tweet atmaktansa bu yaptığımız işin daha anlamlı ...
Read more : Türkiye Referandumundaki Sahtekarlık (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 1973 | Yanıtlar : 0


NATO Türkiye’den Sağ Kurtulabilir mi? (Çeviri: Asaf ATAMAN)

15 Temmuz darbesini aylar öncesinden yazan Amerikan derin devletinin adamlarından Michael Rubin, bu sefer de NATO'nun Türkiye'ye karşı harekete geçmesi konusunda tavsiyeler veriyor. Türkiye'yi "Truva Atı" olarak niteleyen Rubin, aynı zamanda Türkiye'nin üsleriyle birlikte NATO içinde büyük bir "askeri güç" olduğunu ve bunun adeta kullanılması gerektiğini de vurgulanamaktan geri durmuyor.

Sanki bundan birkaç sene sonra (başkanlık rejimi de gelirse, bunun milli iradeyi bitireceği bilgisiyle ve büyük devletimiz Türkiye'ye müdahale etmek için bunu dünya kamuoyuna bahane ...
Read more : NATO Türkiye’den Sağ Kurtulabilir mi? (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 38458 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x