Zaman: Sal Nis 16, 2024 18:35

News News of Tuna KOLBAŞI

Site map of Tuna KOLBAŞI » Dizin : Tuna KOLBAŞI


Akıl ve Eylem: Teşkilat

Akıl ve Eylem: Teşkilat

Eylemsiz düşünce âtıl;
Akılsız eylem kördür.


Mustafa Kemal, buyruğu altındaki bir avuç inançlı subayla birlikte mücadele etti. Ülkeyi kurtarmaya kararlı subaylar, önce kendilerini, sonra halkı örgütlediler. 1919’u ortaya koyan koşulların altında, sekiz yıllık bir cephe mücadelesi ve çelikleşen ve yenilmesi güç savaşçılar haline gelen bu subaylar vardır.

Bugün üstümüze gelen kuşatma ve uygulanan gerçek darbe, gerçek düşmanı cephede gören ve yıllarca örgütle çarpışarak, ihaneti yerinde ve alınan kararların yakıcı ve yıkıcı ...
Read more : Akıl ve Eylem: Teşkilat | Görüntüleme : 2511 | Yanıtlar : 0


Küreselleşme ve Teşkilat sorunu... / Tuna KOLBAŞI

Küreselleşme ve Teşkilat Sorunu...

“Bir ulusta, güzel şeyler düşünen insanlar, olağanüstü işler yapmaya istekli kahramanlar bulunabilir. Böyle kimseler, ulusun ortak duygularını kavrayıp, bu duyguları ifade ve temsil etmezse; hiçbir şey olamazlar.” (Mustafa Kemal Atatürk – 1923)

Küreselleşme, tekelci (kapitalist) dönem şirketlerinin, ulus-devletlerin “artık” bir engel(!) haline gelmesi ile kendi amaçlarına uygun bir uluslararası pazar inşası projesidir.

"Tekelci şirket çıkarlarının belirleyici olduğu küresel ekonomide, “şirket gereksinimine yanıt verecek pazara sahip olmak” temel sorundur.

Bugün Türkiye’de, Asya, ...
Read more : Küreselleşme ve Teşkilat sorunu... / Tuna KOLBAŞI | Görüntüleme : 1222 | Yanıtlar : 0


İstiklâlimize kasteden kayıkçı kavgası...

Türkiye üzerine oynanan proje, önce yakın Doğu’nun, sonra, bütün Doğu’nun projesidir. Eğer Anadolu'yu Türkler'den temizlerlerse önleri açılacak. Bu projenin esas aktörü, işbirlikçi oligarşi. Zaten, entegrasyonda esas aktör olarak o kullanılıyor; siyasi-ekonomik-toplumsal-kültürel bir entegrasyon planlanıyor. Şu anda uygulanmakta olan BOP projesi, “ yeniden şark meselesi” uygulamasıdır. Yine başrollerde enternasyonal siyonizmin finansörleri, siyasetçileri kurumsal çalışma içinde harıl harıl çalışan vakıf ve dernekleri vardır. İsme bakmayın! Cisme bakın. Bu cisimler bizim bünyemize ait değildir. Esas merkez bugün ABD’dir; ...
Read more : İstiklâlimize kasteden kayıkçı kavgası... | Görüntüleme : 1014 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147912 ileti • Toplam 45542 başlık • Toplam 24812 üye

x