Zaman: Prş Mar 28, 2024 13:09

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

İşgalciler İsimleri Değiştirir / Türker ERTÜRK

İşgalciler İsimleri Değiştirir

Atatürkçü Düşünce Dernekleri’nin davetlisi olarak üç gündür eski CHP MV Şahin Mengü ile beraber Almanya’dayız. Bu yazımı size Stuttgart’tan otel odasından yazıyorum. Bugüne kadar Wurtheim, Frankfurt ve Stuttgart olmak üzere üç yerde panel yaptık. Bu panellerde hazırlanmakta olan yeni anayasa, dış politikamız ve Suriye konularını konuştuk.

En çok dikkatimi çeken şey Almanya’da yaşayan Türk toplumunun ülkemiz sorunlarına olan duyarlılığı, ilgisi ve Türkiye’nin nereye götürüldüğü konusunda duyduğu endişeydi.

Her panelden sonra dinleyici olarak ...
Read more : İşgalciler İsimleri Değiştirir / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1513 | Yanıtlar : 0


Taş Üstüne Taş Koymadılar / Türker ERTÜRK

Taş Üstüne Taş Koymadılar

Gerçekten Erdoğan liderliğindeki AKP hükümetleri 2002’den bugüne kadar geçen süre içinde bu ülkede taş üstüne taş koymamışlardır. Göz boyayan, halkı kandırmaya çalışan, çıkarımıza olmayan ve geleceğimizi ipotek altına sokan emperyalist işbirlikçisi icraatlarıyla ülkemizi halen tüm ağırlığı ile yaşadığımız kargaşa ortamına sürüklemişlerdir.

Bırakınız taş üstüne taş koymayı, sürdürdükleri politikalarla ulusal menfaatlerimizi, her türlü değerlerimizi, milli birliğimizi, kutsal duygularımızı ve inancımızı sarsmak ve yok etmek için taşlamışlar, taşlamışlar ve taşlamaya devam etmektedirler.

Bu ...
Read more : Taş Üstüne Taş Koymadılar / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1061 | Yanıtlar : 0


Affedeni Affetmem / Türker ERTÜRK

Affedeni Affetmem

Geçtiğimiz hafta Başbakan Balyoz davasından Hükümeti devirmeye teşebbüs suçlaması ile 18 yıl hapis cezası verilen E. Orgeneral Ergin Saygun’u önce geçmiş olsun demek için telefonla aramış sonrasında hastanede ziyaret etmiş ve ziyaret sırasında kendisine "Biz sizi biliyoruz paşam" demiştir.

Biliyorsunuz Erdoğan muvazzaf subayların tutuklanması ile ilgili olarak "Oralara gönderecek subayımız kalmadı, böyle şey olmaz, Genelkurmay Başkanı’nı bu şekilde değerlendirirsen bütün morali altüst eder" demişti. Bu yaptıkları ile ilgili olarak Erdoğan’ı samimi bulmak mümkün ...
Read more : Affedeni Affetmem / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1089 | Yanıtlar : 0


100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra / Türker ERTÜRK

100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra

Genelkurmay Başkanlığı 100’ü aşkın savaş pilotunun istifası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Ayrılan her personelin yerine aynı ehliyette başka bir personelin görevlendirildiği ve istifa/emekliliği doğal, kişisel bir hak olduğu unutulmamalıdır" demiştir.

Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidiniz yüzbaşı rütbesinde (31-37 yaş) ve bu kadar sayıda pilotun bir anda istifa etmesi çok vahim bir olaydır. İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde bile bu sayıda pilotun istifası icra edilen görevleri çok ciddi bir ...
Read more : 100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2158 | Yanıtlar : 0


Horul Horul / Türker ERTÜRK

Horul Horul

Geçen hafta Cuma günü ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonunda güvenlik görevlisi olan bir yurttaşımız yaşamını kaybetti gazeteci olan diğeri ise ağır yaralandı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştirenin Ecevit Şanlı isminde DHKP-C adlı terör örgütü üyesi olduğu belirlendi. Daha sonra örgüt internetten yaptığı açıklamada eylemin sorumluluğunu üstlendi.

Öncelikle çok önemli bir hususun altını çizmek isteriz. Türkiye ve Ortadoğu’yu da içine alan bölgemizde, belki de günümüzde bütün dünyada bu saldırıda olduğu şekilde hiçbir şey ...
Read more : Horul Horul / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 817 | Yanıtlar : 0


Yaşasın AB / Türker ERTÜRK

Yaşasın AB

Geçtiğimiz Salı Kılıçdaroğlu yaptığı grup konuşmasında iki önemli mesaj verdi. Bunlardan birincisi CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’e Meclis’te "Ana dilde savunma" görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma ile ilgili yaptığı uyarı, ikincisi ise Erdoğan’a gönderme yaptığı Şangay eleştirisi.

Esasında her iki mesajın gönderilmek istendiği yer ABD ve AB idi. Anlamı şudur; AKP’nin önüne koyduğunuz yol haritasını aynen uygularız. Bunu AKP gibi kırmadan dökmeden yaparız. NATO ve AB’ye bağlıyız.

Birgül Ayman Güler üzerinden gönderilen mesajı müteakip ...
Read more : Yaşasın AB / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1889 | Yanıtlar : 0


Zil Takıp Oynarlar / Türker ERTÜRK

Zil Takıp Oynarlar

Başbakan Erdoğan muvazzaf subayların tutuklanması ile ilgili olarak "Oralara gönderecek subayımız kalmadı, böyle şey olmaz" ve devam ediyor "Hele hele Genelkurmay Başkanı’nı bu şekilde değerlendirirsen bütün morali altüst eder" diyor.

Erdoğan’ın söylediği bu sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Bu söylenenler yalanın kuyruklusudur ve kuyruk şeytana aittir. Amaç halkı kandırmak, hukuksuzluktan ve adaletsizlikten sanki kendisi de şikayetçiymiş gibi algı operasyonu yapmaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı halen sürdürülen operasyonlar; arkasında CIA desteği olan F Tipi ...
Read more : Zil Takıp Oynarlar / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2206 | Yanıtlar : 1


Efirli, İran ve Patriot / Türker ERTÜRK

Efirli, İran ve Patriot

Bu hafta içinde yaşadığım iki olay bu yazıyı kaleme almama neden oldu. Geçtiğimiz Pazartesi akşamı evde kitap okurken çalan telefonun diğer ucunda bulunan şahıs Ordu’nun Perşembe ilçesinin Efirli köyünden aradığını, muhtar olduğunu ve bir konuyu danışmak istediğini söyledi.

Bende merak içinde "lütfen buyurun" dedim. Muhtar "Şu anda köy kahvesinde oturduklarını ve ülkemize gelen Patriot füzelerinin amacının ne olduğu ve komutasının kimde olacağı konularında tartıştıklarını, açıklayıcı bilgiye ihtiyaç duyduklarını bu nedenle beni ...
Read more : Efirli, İran ve Patriot / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 933 | Yanıtlar : 0


İkiyüzlü Batı / Türker ERTÜRK

İkiyüzlü Batı

Günümüzde Afrika kıtasının nüfusu 1 milyara yaklaşıyor ama bunun yarısı günde bir dolara yaşıyor. Üzerinde 56 devletin olduğu bu kıta dünyada açlığın en yüksek ve en yaygın olduğu yerdir.

Halbuki dünyadaki maden kaynaklarının yüzde 20’si bu kıtada. Stratejik olan ve nadir bulunan kıymetli madenler açısından bakarsak dünyanın en zengin bölgesi. Yer kürenin hidroelektrik potansiyelinin yüzde 40’ı burada. Afrika yeraltı su kaynakları bakımından da çok zengindir. Kıtanın diğer bir avantajı da zengin maden kaynaklarının ...
Read more : İkiyüzlü Batı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 933 | Yanıtlar : 0


Çelenklere ve Gelenlere Dikkat / Türker ERTÜRK

Çelenklere ve Gelenlere Dikkat

Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlarındaki 3 PKK’lının dün Diyarbakır’da cenaze törenleri oldu. Bu yazıyı kaleme aldığımda ve gazeteye gönderdiğimde cenazeler Türkiye henüz getirilmiş ama törenleri yapılmamıştı.

Beklentim AKP yönetiminde zıvanadan çıkmış Türkiye’de Diyarbakır’da yapılacak törenin Habur rezaletini aratmayacağı yönündedir. Hükümet tek bir işe odaklanmıştır. Diyarbakır’da yaşanacakları halkın gözünden nasıl kaçırabilirim. Yandaş ve yalaka medya bu günler için vardır. Cenaze sırasında yaşanacakları sizlerin gözünden mümkün olduğunca kaçıracaklar ...
Read more : Çelenklere ve Gelenlere Dikkat / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2137 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x