Zaman: Cum Mar 29, 2024 0:32

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

Afrika Bileti / Türker ERTÜRK

Afrika Bileti

Geçen hafta Cuma günü Fransa, Afrika ülkesi olan Mali’de askeri operasyon başlattı. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande "Askeri operasyonun Mali Devlet Başkanı Dioncounda Traoure’nin yardım isteği üzerine bu ülkenin kuzeyini ele geçiren İslamcı militanlara karşı başlatıldığını, askeri müdahalenin uluslararası hukuka uygun olduğunu ve gerektiği kadar süreceğini" söyledi. Mali yetkilileri de "Fransızlar yanında Senegal ve Nijerya askerlerinin de Mali’de olduğunu ve operasyona katıldıkları" bildirildi.

Mali Kuzeybatı Afrika ülkesi olup Türkiye’nin yaklaşık iki katı büyüklüğünde ve ...
Read more : Afrika Bileti / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 0


Rota / Türker ERTÜRK

Rota

Geçtiğimiz Salı günkü köşe yazımızda anlatmaya çalıştığımız gibi PKK’nın silah bırakması veya bıraktırılabilmesi mümkün değildir. Bu eşyanın tabiatına aykırıdır. PKK’nın silah bırakmasını ABD’de istemez. Çünkü bizzat beslenip büyütülen ve bu seviyeye çıkarılan PKK’ya Türkiye ve Ortadoğu üzerindeki projelerin gerçekleştirilmesinde ihtiyaç vardır.

Bir an için bebek katili ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın silah bırakmak konusunda samimi olduğunu düşünelim. Derhal işini bitirirler veya devre dışı bırakırlar!

Zaten yapılmaya çalışılan da toplumda PKK’ya silah bıraktırıyormuş gibi algı ...
Read more : Rota / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 877 | Yanıtlar : 0


PKK Silah Bırakır Mı? / Türker ERTÜRK

PKK Silah Bırakır Mı?

Yazımızın başlığında sorduğumuz soruya sizi merakta bırakmamak için yazımızın hemen ilk paragrafında cevap vermek isteriz. Arkasında ABD’nin olduğu çok aşikar olan bu AKP politikaları ile PKK’nın silah bırakması için yüz binde bir bile şans yoktur.

Emperyalizmle hesaplaşmadan ve ABD’nin ikiyüzlü siyaseti ile yüzleşmeden ne yaşadığımız bu zorlukların üstesinden gelebiliriz ne de terör belasını kabul edilebilir bir seviyenin altına indirebiliriz.

Hiç şüpheniz olmasın, daha öncesi olmakla birlikte 1999’da Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması ...
Read more : PKK Silah Bırakır Mı? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 978 | Yanıtlar : 1


Siber Saldırı / Türker ERTÜRK

Siber Saldırı

İran 2012’nin son günleri başlayan, 6 gün süren ve geçtiğimiz Salı günü tamamlanan Velayet-91 adı altında geniş çaplı bir deniz tatbikatı icra etti. Tatbikat İran Körfezi, Hürmüz Boğazı, Umman ve Aden Körfez’leri ve yaklaşma suları olmak üzere yaklaşık 1 milyon km² gibi çok büyük bir alanda icra edildi.

Tatbikata firkateyn, muhrip, hücumbot, mayın gemisi gibi suüstü savaş gemileri, denizaltılar, deniz/hava unsurları, özel birlikler, savaş uçakları ve sahilden süüstü hedeflerine füze atan bataryalar katılmıştır. ...
Read more : Siber Saldırı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1024 | Yanıtlar : 0


Hizaya Gel / Türker ERTÜRK

Hizaya Gel

Tutuklu bulunduğu Odatv davasından 682 gün sonra tahliye olan gazeteci Soner Yalçın Silivri Cezaevi çıkışında meslektaşlarına çağrıda bulunmuş "Mesele Soner Yalçın ve Odatv davası değil, Ergenekon ve balyoz davaları var. Bu koca bir yalan! Bu yalanın üstüne gidin!" demiş.

Gerçekten bu davaların hepsi başından sonuna kadar kuyruklu yalandır. Ergenekon, Balyoz gibi davaların tek bir amacı var; Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede Büyük Ortadoğu Projesi’ni gerçekleştirmek, bu proje içinde sahip olduğu stratejik konumu nedeniyle ...
Read more : Hizaya Gel / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2042 | Yanıtlar : 0


Mundar / Türker ERTÜRK

Mundar

Geçtiğimiz hafta ODTÜ’de yaşanan şiddetin ardından başlayan ve tüm üniversitelere dalga dalga yayılan eylemler bir türlü dinmiyor. Bu kapsamda öğrenciler, öğretim üyeleri ve eski mezunlar ODTÜ’de işgal eylemi başlattı.

Eylem nedeniyle U3 amfisine toplanan eylemciler iki gün boyunca buradan çıkmayacaklarını, paneller, film gösterimleri ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenleyeceklerini basına açıkladılar ve amfinin girişine "ODTÜ ayakta AKP’ye direniyor" pankartı astılar.

Biliyorsunuz bu olaylar 18 Aralık 2012 Salı günü ODTÜ yerleşkesinde bulunan TÜBİTAK binasına Göktürk-2 ...
Read more : Mundar / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 779 | Yanıtlar : 0


Mezhep Savaşları / Türker ERTÜRK

Mezhep Savaşları

Bugün emperyalizmin Türkiye’nin de içinde bulunduğu geniş Ortadoğu coğrafyası üzerinde yapmak istediği ve bu konuda epeyce mesafe kaydettiği işlerin başında Sünni-Şii eksende bir mezhep kavgasını başlatmak gelmektedir.

Enerji kaynakları bakımından dünyanın en zengin yeri olan ve bu zenginliği en az 50 yıl daha sürdüreceği bilinen bu bölgede emperyalist hegemonyanın devam ettirilebilmesi ve Büyük Ortadoğu Projesi’nin gerçekleştirilebilmesi için mezhep ayrılığı üzerinden çatışmalar zincirini başlatmak büyük önem arz etmektedir.

İsrail’in 14 Mayıs 1948’de bağımsız devlet ...
Read more : Mezhep Savaşları / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 829 | Yanıtlar : 0


Mukaddesatçı / Türker ERTÜRK

Mukaddesatçı

Emekli Kurmay Pilot Albay Hüseyin Avni Güler anlatıyor; "1958’de Lübnan’da Müslüman Araplarla Hıristiyan Araplar arasında savaş çıkmıştı. Ben Ankara Etimesgut 12. Hava Üs Komutanlığı’nda Yüzbaşı olarak görevliydim. Bu üsten C-47 Dakota uçakları ile Lübnan’a yedi sefer uçtum.

Her uçuştan önce uçaklarımıza sandıklar yükleniyordu. Kapalı ve büyük sandıklardaki yükümüzün ne olduğunun farkında değildik, çünkü bilgilendirilmiyorduk. İlk yüklemelerde o zamanki Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu meydana geliyor ve uçağın yüklenişine bizzat nezaret ediyordu.

O yıllarda Kıbrıs ...
Read more : Mukaddesatçı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2306 | Yanıtlar : 0


13 Aralık 2012 / Türker ERTÜRK

13 Aralık 2012

13 Aralık 2012 tarihinde ben de Silivri’deydim. Orada bir yargılama yapılmadığını, yapılamayacağını ve yapılmak istenmediğini en başından itibaren anlayan ve kavrayan birisi olarak oradaydım. Amacım orada, yargılama adı altındaki tiyatroda kurban rolünde sahneye zincirlenerek çıkarılmış yurtseverlere destek olmaktı.

O gün Silivri’ye "Ergenekon davası" için gitmiştik. Esasında yoktu Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Poyrazköy ve daha nice diğer operasyonel davaların birbirinden farkı!

Bu davalar hukukun olduğu ve adaletin arandığı bir yargılama değildi. Farklı zamanlarda bu ...
Read more : 13 Aralık 2012 / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 980 | Yanıtlar : 0


İran'ın Nükleer Bombaları / Türker ERTÜRK

İran'ın Nükleer Bombaları

ABD ve İsrail, rejim değişikliğine yönelik olarak İran’a müdahale etmek istemektedir. Çünkü İran arkasına Çin ve Rusya’yı alarak ve sahip olduğu yüksek petrol ve doğalgaz gelirlerinin desteğinde bölgede emperyalist hegemonyaya karşı direnmekte, baş eğmemekte ve "Şer ittifakı" meydana getirmektedir.

Takdir edersiniz ki ABD ve İsrail "İran hegemonyaya direniyor ve söz dinlemiyor bu nedenle saldırmak istiyorum" diyemez. Dünya kamuoyunu ikna edebilecek daha ahlaki bir nedene ihtiyacı vardır. "İran’ın nükleer silah üretimi peşinde olduğu, ...
Read more : İran'ın Nükleer Bombaları / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 830 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

cron

x