Zaman: Cum Mar 29, 2024 14:26

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

An Meselesi / Türker ERTÜRK

An Meselesi

Suriye’de Beşar Esad’ı yıkmak, rejim değişikliği yapmak, bu ülkeyi bölmek ve Büyük Ortadoğu Projesi’nin önemli bir ayağını gerçekleştirmek maksadıyla kısmen açık, kısmen de örtülü olarak sürdürülen savaşın 21’inci ayı içindeyiz.

Bu süre içinde aynı zamanda uygulanan siyasi ve ekonomik yaptırımlarla Suriye iyice hırpalanmıştır. Ülkede ticaret ve normal yaşam ciddi anlamda sekteye uğratılmıştır. Daha da kötüsü ülke içinde daha güvenli bölgede yaşamak arzusu ile demografik ağırlıklı nüfus hareketleri yaşanmaktadır.

Batı medyasında yalan ve sahte ...
Read more : An Meselesi / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2073 | Yanıtlar : 0


Kuşatma ve Bahane Tamam / Türker ERTÜRK

Kuşatma ve Bahane Tamam

Aralık 2010’da Tunus’ta başlayan Arap Baharı Ortadoğu’ya iddia edilen demokrasiyi kazandırmadığı gibi bu coğrafyaya aş, iş, huzur ve güven de getirmemiştir. Çünkü Arap Baharı uzun dönem otoriter yönetimler altında yaşayan Ortadoğu halklarının doğal tepkileri ile oluşarak gelişen bir direniş, bir başkaldırış ve bir devrim hiç değildi.

Arap Baharı ABD toplum mühendisliğinin bir planı dahilinde başlatıldı, yönlendirildi ve yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu arada şunu da belirtmek isteriz. Sosyal olayları kurgulamak ve yönlendirmek mümkün ...
Read more : Kuşatma ve Bahane Tamam / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 901 | Yanıtlar : 0


Komutanlar Rehin / Türker ERTÜRK

Komutanlar Rehin

Geçen hafta Cuma günü Yüksek Askeri Şura, (YAŞ) kış dönemi çalışması için Başbakan Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki Çakmak Salonu’nda toplandı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereğince Başbakan’ın başkanlık ettiği YAŞ’a Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup tüm Orgeneral/Oramiral rütbesindeki komutanların katılması gerekmekteydi.

Fakat geçen hafta yapılan YAŞ toplantısına 3 Orgeneral katılamamıştır. Bu komutanlardan birisi NATO İzmir Kara Komutanlığı’nın açılış törenine iştirak ettiği için mazereti nedeniyle, diğer ...
Read more : Komutanlar Rehin / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1044 | Yanıtlar : 0


Ecdadına Sahip Çıkmak / Türker ERTÜRK

Ecdadına Sahip Çıkmak

Erdoğan’ın üstüne vazife değilken başlattığı ve gittikçe alevlenen Muhteşem Yüzyıl tartışmalarına müsaadenizle bende mütevazı bir katkıda bulunmak isterim.

Esasında bu konuyu yaklaşık iki yıl önce yine "Ecdadına sahip çıkmak" başlığı altında henüz Aydınlık Gazetesi’nde yazmaya başlamadan önce kaleme almıştım. İki yıl geçti ama aynı yerde otlamaya devam ediyoruz.

O gün o yazıyı yazmama dershaneden çıkan bir grup çocukla yaptığım sohbet neden olmuştu. Çocuklar bana tarih öğretmenlerinin Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayından kaldırılması için ...
Read more : Ecdadına Sahip Çıkmak / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0


Yurtsever Değil Hain / Türker ERTÜRK

Yurtsever Değil Hain

Öğreniyoruz ki 910 km’lik Suriye sınırımızı korumak için NATO’dan Patriot bataryalarının ve arkasından da AWACS (Airborne Warning Control System) olarak bilinen erken uyarı uçakları ülkemize gelecekmiş.

Başbakan Erdoğan D-8 liderler Zirvesi için bulunduğu Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gazetecilere “ Patriotların tamamen savunma amaçlı olduğunu "söylüyor ve devamında" Topraklarımız, dördüncü maddeye göre NATO topraklarıdır “ diyerek Meclis’ten izin almaya gerek olmadığını ifade etmeye çalışıyor.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise yaptığı açıklamada "Sınırlarımıza yönelik güvenlik riski ...
Read more : Yurtsever Değil Hain / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1318 | Yanıtlar : 0


Markajcı / Türker ERTÜRK

Markajcı

14 Kasım’da başlayan Gazze’ye yönelik bombardımanda İsrail 1500’ü aşkın hedefi vurdu. Geçtiğimiz Çarşamba günü yürürlüğe giren ateşkese kadar geçen 8 günlük zaman içinde 163 Filistinli ve 5 İsrailli yaşamını kaybetti, 1100 civarında Filistinli yaralandı. Ölen ve yaralanan Filistinlilerin çok büyük bir çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuktu.

İsrail’in işgali altında olan, dış dünya ile irtibatları kontrol altında bulunan ve adeta kendi topraklarında açık hava hapishanesinde yaşamakta bulunan Filistinlilere yapılan en son saldırıyı katliam kelimesi bile ...
Read more : Markajcı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1072 | Yanıtlar : 0


Terbiyesiz / Türker ERTÜRK

Terbiyesiz

Fadime Temel’e sormuş, "aklından ne geçiyor?"

Temel cevaben "seninkinden" demiş.

Fadime biraz da mahcup bir eda ile "terbiyesiz" diye yanıtlamış.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Financial Times’a verdiği mülakatta Erdoğan ile söylemlerinin farklı olduğunu söylemiş. Gül "Cumhurbaşkanı olarak ben siyasetçi değilim. Ben resme daha geniş bir perspektiften bakıyorum ve herkesi kucaklıyorum. Ama inanmadığım bir şeyi de söylemem" demiş.

Gül ile Erdoğan arasında yarış, rekabet, sorun, kavga hatta kendi ifadeleri ile söylem farkı olduğu doğrudur ama kafa ...
Read more : Terbiyesiz / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1243 | Yanıtlar : 0


Haçlısiyoislamo / Türker ERTÜRK

Haçlısiyoislamo

Barack Obama’nın tekrar ABD Başkanı seçilmesi ile seçimler öncesinde kısmen gaz kesen Suriye’ye karşı 20 aydır sürdürülen örtülü savaşa yeniden hız verildi.

Bu yeni dönemin en yeni gelişmesi ise kuzeyden Türkiye’den Suriye topraklarına doğru açılan düşmanca ateşe ilave olarak İsrail’de batıdan ve güneyden ateş açmaya başlamasıdır. Amaç Suriye’yi karşılık vermeye zorlayarak onu mütecaviz durumuna düşürmek, hır çıkarmak ve müdahale etmektir.

AKP yönetiminde Türkiye’nin en büyük müttefiki ve kankası (kan kardeşi) olan İsrail, Suriye’ye karşı ...
Read more : Haçlısiyoislamo / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 693 | Yanıtlar : 0


10 Kasım'da Neler Oldu? / Türker ERTÜRK

10 Kasım'da Neler Oldu?

29 Ekim’in işgalci ve faşizan uygulamasından vazgeçilmişti. Bu sefer İstanbul‘dan ve Anadolu‘nun her köşesinden toplu olarak yola çıkan yüreği va­tan ve Cumhuriyet sevgisi ile dolu insanlar elle­rinde Al Bayrakları, Gazinin resimleri ve varsa mensup oldukları demokratik kitle örgütünün fla­maları olduğu halde Başkente aktılar.

Bu sefer Ankara‘ya çıkan yollar açıktı. Yasak­lamaya ve engellemeye güçleri yetmedi! Bu sefer sıkardı biraz! Ankara‘ya yolları açan halktı. Artık 29 Ekim de cin şişeden çıkmıştı ve tekrar ...
Read more : 10 Kasım'da Neler Oldu? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1185 | Yanıtlar : 0


Halk Muhalefeti / Türker ERTÜRK

Halk Muhalefeti

Geçen Salı günü bu köşede Milli Anayasa Forumu ve diğer çalışmalar nedeniyle Türkiye‘yi diyar di­yar dolaştığımızı, insanlarımızla yüz yüze konuşma imkânı bulduğumuzu ve onların sorunlarını ilk el­den dinleme şansı elde ettiğimizi ifade etmiştik.

Hiç şüphe götürmeyecek şekilde kesin olarak ifade etmek isteriz ki Türk halkının yeni anayasa talebi yoktur. Ama yurttaşlarımızın şikâyetleri çok­tur. Artan terör, teröristlerle yapılan müzakere, adaletin yok olduğu, ekonomik zorluklar, işsizlik, hayat pahalılığı, milli değerlere yapılan saldırı, AKP kaynaklı Atatürk ...
Read more : Halk Muhalefeti / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147872 ileti • Toplam 45515 başlık • Toplam 24803 üye

x