Zaman: Sal Nis 16, 2024 17:59

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

Arkasındaki İrade ve Silahlı Güç Kim? / Türker ERTÜRK

Arkasındaki İrade ve Silahlı Güç Kim?

Milli Anayasa Forumu yurdun her tarafında toplantılar düzenleyerek hazırlanmakta olduğu söylenen, esasında emperyalist merkezler tarafından hazırlatılan ve yürürlüğe sokulması için dayatılan yeni anayasanın ne menem bir şey olduğunu anlatmaya çalışmaktadır.

Biz de bu Forum’un bir üyesi olarak bu çalışmalara katılmaktayız. Bu kapsamda geçtiğimiz Cuma Artvin’de, Cumartesi Hopa’daydık. Ayrıca Pazar günü de Özdere/İzmir’de Türkiye’nin genel durumu ile ilgili olarak başka bir çalışmada konuşmacı idik. İster istemez burada da konu yeni ...
Read more : Arkasındaki İrade ve Silahlı Güç Kim? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1397 | Yanıtlar : 1


AKP Ülkemiz İçin Şans! / Türker ERTÜRK

AKP Ülkemiz İçin Şans!

Sanki Kurtuluş Savaşı öncesindeyiz, ülkemiz düşman işgali altında ve sadece kendi saltanatının çıkarlarına odaklanmış işbirlikçi Vahdettin iktidarı işbaşında. İstanbul’dan ve Anadolu’nun çeşitli vilayetlerinden Ankara’ya toplu gidişler her türlü gayri ahlaki ve faşizan yollarla engellenmekte. Bir şekilde Ankara’ya ulaşanlar ise şehir girişlerinde zaptiyeler tarafından enterne edilmekte. Ayrıca Ankara içinde metro ve otobüs gibi ulaşım araçları halkın Ulus’ta toplanmasını engellemek için bu yöne doğru iptal edilmiş durumda.

Bunlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
Read more : AKP Ülkemiz İçin Şans! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 0


İsrail'in İşbirlikçileri / Türker ERTÜRK

İsrail'in İşbirlikçileri

Geçen hafta Çarşamba günü (24 Ekim 2012) İsrail Sudan‘ın başkenti Hartum yakınlarında bulunan Yarmouksilah fabrikasına saldırdı.

Hartum 3 milyonu aşkın nüfusu olan bir kent. 182 İ de Kavalalı Mehmet Ali Paşa tara­fından kurulmuştur. Şehrin adı kıyısında bulun­duğu Nil Nehri’nin fil hortumunu andıran şek­linden dolayı Arapça Al-Kartoumdan gelmek­tedir.

Saldırı günü 4 F-16 savaş uçağı Müslüman Ürdün‘ün hemen yanı başında bulunan İsrail‘den havalandı. İsrail‘e ait savaş uçakları batıda Müslüman Mısır, doğuda Müslüman Suudi Arabistan‘ın bulunduğu ...
Read more : İsrail'in İşbirlikçileri / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2137 | Yanıtlar : 0


Mukabele Yeteneğini Yok Etmek / Türker ERTÜRK

Mukabele Yeteneğini Yok Etmek

Geçen hafta Pazar günü ABD ve İsrail tarafından Austere Challenge-12 kod adlı hava savunma tatbikatına başlandı. 3 hafta süreceği açıklanan tatbikata 3500 Amerikalının ve 1000’i aşkın İsrailli askeri personelin ve sivil uzmanın katılacağı resmi olarak bildirildi.

Bu tatbikatın 6 ay önce Nisan’da yapılması planlanmış fakat son anda teknik ve lojistik nedenler gerekçe gösterilerek ve yine bu yıl içinde ileri bir tarihte yapılacağı bildirilerek ertelenmişti.

Bildiğiniz gibi her tatbikatın bir hedefi vardır. ...
Read more : Mukabele Yeteneğini Yok Etmek / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 2131 | Yanıtlar : 0


Göründüğü Gibi Değil / Türker ERTÜRK

Göründüğü Gibi Değil

Geçen hafta Cuma gün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucunda 8 kişi öldü ve 70’den fazla kişi de yaralandı. Ölenler arasında muhalefet lideri Saad Hariri’ye yakınlığı ile bilinen Lübnan İç İstihbarat Şefi General Wissam el Hassan’da bulunuyordu.

Bombalı saldırı Hıristiyanların yoğun olarak yaşadığı Eşrafiye mahallesindeki Sassine Meydanı’nda ve Maruni Hıristiyan grup Falanjistler’in merkezine 200 metre mesafede gerçekleşti.

Bombalı saldırıda öldürülen General (polis, asker değil) Wissam El Hassan Suriye yönetimine ...
Read more : Göründüğü Gibi Değil / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 732 | Yanıtlar : 0


Gizli İşbirliği / Türker ERTÜRK

Gizli İşbirliği

Geçtiğimiz Salı günü ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone basınla bir araya gelerek bazı açıklamalarda bulundu ve soruları cevaplamaya çalıştı.

Ricciardone basın mensuplarına "Türkiye’ye terörle mücadelede işbirliği konusunda yeni bir öneri getirdik. Usame Bin Laden operasyonunda da kullanılan yöntemleri paylaşmayı önerdik. Biz daha yakın şekilde çalışmaya hazırız. AKP hükümetiyle yaptığımız gizli çalışmalara girmeyeceğim" dedi.

ABD’nin PKK ayrılıkçı terörünün bitirilmesi için Türkiye’ye samimi bir teklif getirmesi ve bu mücadelede Türkiye’nin yanında olmasının imkan ve ihtimali ...
Read more : Gizli İşbirliği / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 0


İhanette İstikrar / Türker ERTÜRK

İhanette İstikrar

AKP, ülkemize ve bölgemize yönelik emperyalist projenin gerçekleştirilebilmesi için 2002’de iktidar yapılmış, 2007 ve 2011’de olmak üzere yapılan genel seçimlerde de okyanus ötesinden düzenlenen operasyonlarla iktidarda tutulmuştur.

Bu on yıllık AKP iktidarı döneminde en çok dikkatinizi çeken nedir? Diye sorarsanız, hiç kuşkusuz cevabım istikrar olur. Anımsarsınız 12 Haziran 2011 seçimlerinde Başbakan Erdoğan istikrar için oy istemişti.

Fakat Erdoğan’ın olumlu anlamda kastettiği istikrar ile bu uzun dönemde bizim gözlemlediğimiz istikrar arasında çok büyük bir ...
Read more : İhanette İstikrar / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 977 | Yanıtlar : 0


Misilleme / Türker ERTÜRK

Misilleme

Kötü ve düşmanca bir davranışa maruz kalanın aynı şekilde cevap verme durumuna misilleme denir. Diğer bir ifade ile saldırgana karşılık verilmesidir.

Geçen hafta Çarşamba günü (3 Ekim) Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ne Suriye istikametinden gelerek düşen top mermileri nedeniyle 4’ü çocuk 1’i kadın 5 yurttaşımız hayatını kaybetti, 2’si ağır 10’u ise yaralandı.

Bilindiği üzere Akçakale’nin tam karşısında bulunan Suriye’nin Tel Abyad kenti günlerdir güvenlik güçleri ile teröristler arasında süren çatışmalara tanık oluyordu. Akçakale’ye düşen mermilerin Tel ...
Read more : Misilleme / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0


Muhalefet ve Muhalif / Türker ERTÜRK

Muhalefet ve Muhalif

Muhalefet Arapça bir kelime olup bir tutuma, görüşe ve davranışa karşı olma halidir. Muhalif ise bir tutuma, görüşe ve davranışa karşı olan kimse demektir.

Bir ülkede demokrasinin olup olmadığını anlayabilmemiz için, o ülkede demokrasinin olmaz ise olmazı olarak kabul edilen hür seçim, bağımsız yargı, laiklik, özgür sendikalar, özgür üniversiteler, özgür medya ve siyasi partilere eşit koşulların sağlanması gibi bazı kıstasların varlığının ve hangi ölçüde gerçekleşebildiğinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu kıstaslar arasında muhalefet demokrasinin ...
Read more : Muhalefet ve Muhalif / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 826 | Yanıtlar : 0


Muavenet-i Milliye / Türker ERTÜRK

Muavenet-i Milliye

Muavenet-i Milliye Osmanlı Donanması’nda 1910-1923 yılları arasında hizmet etmiş olan 74 metre boyunda ve 765 ton ağırlığında bir torpidobottur. Çanakkale Savaşı esnasında 13 Mayıs 1915’de İngiliz Kraliyet Donanması’nın 120 metre boyunda ve 13.160 ton ağırlığında olan HMS Goliath’ı Morto koyunda torpilleyerek batırması ile ünlüdür.

Muavenet yardım, Muavenet-i Milliye ise Milli veya Ulusal yardım anlamına gelmektedir. Osmanlı Donanması’nın güçlendirilmesi için parasal destek sağlanması amacıyla İstanbullu 28 işadamının öncülüğünde kurulan ve faaliyetlerini tüm yurda ...
Read more : Muavenet-i Milliye / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1150 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147912 ileti • Toplam 45542 başlık • Toplam 24812 üye

x