Zaman: Prş Nis 18, 2024 9:59

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

ÇEP Değil BOP / Türker ERTÜRK

ÇEP Değil BOP

Çoruh nehri ana kolu Erzurum platosunda Mescit dağından doğar bir süre batıya doğru akar, Bayburt ilinde kuzeyden bir kavisle doğuya döner ve Artvin ilinde hududu geçerek 17km Gürcistan topraklarında aktıktan sonra Karadeniz’e ulaşır. Ülkemizin en derin ve en hızlı akışlı nehri olan Çoruh 431 km uzunluğunda olup yıllık 6,3 milyar m³ su taşır.

Çoruh’a bağlanan dere ve çaylarla birlikte oluşan Çoruh havzasında; denizden Artvin’e kadar Karadeniz, Artvin yakınlarından İspir civarına kadar Akdeniz, ...
Read more : ÇEP Değil BOP / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 0


Kahlenberg / Türker ERTÜRK

Kahlenberg

Geçen Salı günkü yazımda size Suriye konusunda düzenlenen bir panele katılmak için Viyana’da olduğumdan bahsetmiştim. Bugünkü yazımdan ise size burada bulunuyor olmamı fırsat bilerek Avusturya ve başkenti Viyana hakkında ilginizi çekeceğini düşündüğüm bazı bilgiler vermek isterim.

Tarihte Germen İmparatorluğu’nun bir parçası olarak kurulan, daha sonra Habsburg Hanedanı’nın başa geçmesi ile büyüyen ve 15. Yüzyılda Avrupa’nın ve Hıristiyanların en güçlü devleti haline gelen Avusturya, Osmanlılara karşı ardı arkası kesilmeyen saldırılara liderlik etmiştir.

Osmanlı Devleti’nin batı ...
Read more : Kahlenberg / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1051 | Yanıtlar : 0


Sokrates Adaleti / Türker ERTÜRK

Sokrates Adaleti

Size bu yazımı “Suriye’de nelere oluyor? Tür­kiye’nin rolü nedir?” konusunda Avrupa Ata­türkçü Düşünce Derneği‘nin planladığı panel­lere katılmak için geldiğim Viyana’dan yazıyo­rum.

Suriye‘de 18 aydır devam eden bu gayri ah­laki savaşın arkasında ABD ve İsrail’in olduğu­nu, AKP yönetiminde Türkiye‘nin bölgesinin ve kendisinin çıkarına olmayan bu savaşta işbirlikçi ve taşeron rolünü üslendiği anlatıyoruz.

Suriye‘ye müdahalenin koşullarını olgun­laştırmak ve bu ülkede beraber yaşamanın şart­larını etnik ve mezhepsel temelde ortadan kal­dırmak için ülkemiz toprakları terör üssü hali­ne ...
Read more : Sokrates Adaleti / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1325 | Yanıtlar : 0


Okur Mektubu / Türker ERTÜRK

Okur Mektubu

Sevgili okurlar yaklaşık 2 yıldır bilgim, birikimin, deneyimim çerçevesinde sizlere yazılarımla ulaşmaya çalışıyorum. Aslında gazetecilik veya köşe yazarı olmak gibi bir idealim geçmişte hiç olmadı. Ülkemizin yaşadığı şartlar beni şu anda sürdürdüğüm mücadelenin içine itti. Yazmak bu çabamın sadece bir bölümü!

Okurlarımdan ve izleyicilerimden çok fazla sayıda mektup ve elektronik ileti alıyorum. Bilmenizi isterim ki, bana gelenlerin hepsini yanıtlayamasam da mutlaka okuyorum.

Bu mektup veya iletilerden bazılarını huzurlarınıza getirmeyi hep düşündüm ama bugüne ...
Read more : Okur Mektubu / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1164 | Yanıtlar : 0


İki Hava Saldırısı / Türker ERTÜRK

İki Hava Saldırısı

ABD‘de gerçekleştirilen ve dünya tarihinde çok bü­yük değişikliklere neden olan ve bazı bakımlardan milat sayılabilecek terörist saldırının 11′inci yılını id­rak etmemiz nedeniyle geçen 11 Eylül tarihinde planladığım bu yazıyı daha güncel ve ivedilikli ko­nular nedeniyle ancak bugün yazabildim.

Sevgili okurlar, sonuçlar itibarıyla dünya tarihi­ni en çok etkileyen ve hâlâ etkilemeye devam eden iki büyük hava saldırısı olmuştur. 56 yıl ara ile olan bu saldırılardan birincisi Amerikan malı B-29 tipi bombardıman uçakları ile ...
Read more : İki Hava Saldırısı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1204 | Yanıtlar : 0


Yazıklar Olsun!.. / Türker ERTÜRK

Yazıklar Olsun!..

Bugün size 11 Eylül 2001’de ABD’de yapılan ve sonrasında dünyayı değiştiren saldırıdan bahsetmeyi düşünüyordum. Fakat yaşadığım güncel bir gelişme nedeniyle bu yazımda önünüze başka bir konuyu getireceğim.

Bu köşeyi takip edenler bilirler çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteriyor ve davet edildiğimiz yerlerde ülkemizin hızla bir karanlığa doğru sürüklendiğini bilgimiz, birikimimiz ve deneyimimiz ölçüsünde halkımıza anlatmaya çalışıyoruz.

Bu köşeyi takip edenler bilirler çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteriyor ve davet edildiğimiz ...
Read more : Yazıklar Olsun!.. / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1485 | Yanıtlar : 0


Temaruz / Türker ERTÜRK

Temaruz

Geçtiğimiz Perşembe günü 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 90’ıncı yıldönümünü kutladık. Her türlü faşizan baskıya rağmen kutlamaya çalıştık dersek belki daha doğru olur! Tüm ülkede tam bir rezillik yaşandı. Bayramın idrakinde olan ve onu kutlamaya çalışanlarla kutlamayı engellemeye çalışan ve devlet gücünü ele geçirmiş çete arasında çeşitli mücadelelere tanık olduk.

Ülkemiz işgal altında olsa durum aynı olurdu! İşgal kuvvetleri komutanlığı bizim bu bayramı kutlamamıza izin vermezdi. Çünkü bayramlar ulusal bilinci kuvvetlendiren olgulardan bir tanesidir. Ama ...
Read more : Temaruz / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 962 | Yanıtlar : 1


Misket Bombası / Türker ERTÜRK

Misket Bombası

Geçtiğimiz Salı günkü “Balans ayarı” başlıklı köşe yazımda Foça ve Gaziantep bombalı saldırıları dahil olmak üzere son günlerde artan terörün Erdoğan’a, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türk Ulusuna “Balans ayarı” yapmak için planlandığını ifade etmiş ve yazımın sonunu “Kendi adıma konuşmak gerekirse, ulusal çıkarlarımızla çatışan bu balans ayarı bende tutmaz. Sizi bilemem!” demiştim.

Büyük bir mutlulukla söylemeliyim ki, okurlarımın çeşitli yollarla bana ulaşan azımsanmayacak bir bölümünün “bu ayar bizde de tutmaz merak etmeyin” cevapları ...
Read more : Misket Bombası / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1013 | Yanıtlar : 0


Balans Ayarı / Türker ERTÜRK

Balans Ayarı

Bir hafta aradan sonra tekrar sizlerle beraber olmak benim için gerçekten keyif verici. Bayramla başlayan bu süre içinde ailem ve arkadaşlarımla birlikte tatil yapmayı ve kafamın içini biraz boşaltarak dinlenmeyi planlamıştım. Ama ne gezer! Denizin ortasında veya yabancı diyarlarda da olsam çevremdekilerin şiddetli eleştirilerine rağmen hep okudum ve Türkiye’deki gündemi yakından takip ettim.

Gündemi takip etme isteği rahat duramamaktan kaynaklanan şeytani bir dürtüden mi yoksa sorumluluk duygusundan mı geliyor tam olarak bilemiyorum. Türkiye ...
Read more : Balans Ayarı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1132 | Yanıtlar : 0


Ana Hedef / Türker ERTÜRK

Ana Hedef

Suriye İran’a giden yolda bir ara hedeftir. ABD ve İsrail için bölgede çıbanbaşı gerçekte İran’dır. Suriye’nin İran desteği olmadan 1 ay bile dayanması mümkün değildir. Emperyalizmin bölgeye yönelik hegemonyasına direnen ve adına Şii Hilali’de denen bu aksın yapıştırıcı gücü İran’dır. Nesnel olarak antiemperyalist olan bu hilalin dayanıklılığını Rusya ve Çin’e borçlu olduğunu söylemekte sanırım yerinde bir tespit olur.

Bölgedeki bu direncin kırılamaması Büyük Ortadoğu Projesi’nin gerçekleşmesini ve onun önemli bir parçası olan kukla ...
Read more : Ana Hedef / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1480 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147917 ileti • Toplam 45545 başlık • Toplam 24813 üye

x