Zaman: Cum Mar 29, 2024 9:01

News News of Uzay

Site map of Uzay » Dizin : Uzay

Uzay hakkıdan bilgiler gelişmleri burdan takip edebilirsiniz

Meteor Yağmuru Nedir? Nasıl Gerçekleşir?

Resim

Son yıllarda birçok alanda gelişmeler yaşanmışken; birçok gelişme de bilim ve teknoloji alanında yapılmıştır. İnsanlık tarihinin ilk zamanlarından beri merak uyandıran konular arasında bulunan astronomi de son zamanlarda araştırmalar hız kazanarak, ilerleme kaydedilmiştir. Araştırmalar neticesinde uzayda yaşanan olaylar, var olan sırlar çözülmeye başlanmış ve uzayda yer alan cisimlerin detayları tespit edilmeye başlanmıştır. Uzay olayları arasında en sık görülen olay meteor yağmurlarıdır.

Sebebi ise sonsuz evrende milyonlarca gök cisminin bulunması ve bunların sürekli olarak hareket ...
Read more : Meteor Yağmuru Nedir? Nasıl Gerçekleşir? | Görüntüleme : 2647 | Yanıtlar : 1


Merkür Gezegeni Hakkında Bilgi; Genel ve Fiziksel Özellikleri, Tarihçesi

Merkür Gezegeni Hakkında Bilgi; Genel ve Fiziksel Özellikleri, Tarihçesi

Merkür Güneş Sistemi’nde yer alan 9 gezegenden en küçüğü ve Güneş’e en yakın olanıdır. Yazımızda Merkür gezegeninin fiziksel özellikleri ve keşfedilmesinin tarihi hakkında bilgi verilmiştir.

Resim

Güneş Sistemi, Dünya da dâhil olmak üzere, üzerinde birçok gezegeni barındıran bir sistemdir. Güneş Sistemi’nde yörüngeler vardır ve bu yörüngeler güneşten uzaklaştıkça genişlemektedir.

İşte bu yörüngelerden güneşe en yakın yörünge üzerinde olan gezegen, yalnızca bir kez görüntülenmiş olan Merkür gezegenidir. ...
Read more : Merkür Gezegeni Hakkında Bilgi; Genel ve Fiziksel Özellikleri, Tarihçesi | Görüntüleme : 3594 | Yanıtlar : 1


Dünyaya yaklaşmakta olan...???

Özellikle 20. yüzyılın ortalarından itibaren sıklıkla karşılaştığımız UFO olaylarının artık gözardı edilemeyeceğini savunanların sayısı gün geçtikçe artarken, bu konuda ortalığı çok karıştıran bir iddia gündeme oturdu.

Rus Pravda gazetesinin haberine göre, SETI (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Arama) adlı organizasyonun yayınladığı rapora göre, gezegenimize yaklaşmakta olan üç devasa uzay gemisi bulunuyor. En büyüklerinin 240 kilometre genişliğinde olduğu vurgulanan gemilerin şu anda Plüton'un yörüngesinin dışında olduğu söyleniyor.

SETI'de yer alan araştırmacılar, Alaska'daki HAARP araştırma sistemi ile farkedildiği ...
Read more : Dünyaya yaklaşmakta olan...??? | Görüntüleme : 1865 | Yanıtlar : 1


Meteor Böyle Düştü

Akşam saatlerinde yaşanan olayı görenler şoke oldu.
Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrine düşen meteor halkta büyük korku yarattı.

Trafiğin işlek olduğu akşam saatlerinde gerçekleşen olay bir trafik kamerasına takıldı. Karanlık gökyüzünün bir anda gündüz gibi aydınlanmasıyla şaşkına dönen şehir sakinleri meteorun göründüğü kısa süreyi heyecan ve korku içinde izledi. Johannesburg rasathanesinden Claire Flanagan yaptığı açıklamada dünyaya hergün birçok gökcisminin düştüğünü fakat bunların çoğu zaman atmosfere girerken yanıp yok olduğunu, dünyaya ulaşanların ise genelde okyanusa ve ...
Read more : Meteor Böyle Düştü | Görüntüleme : 2126 | Yanıtlar : 1


Mars’ta hayat olduğu kesinleşti !

NASA, 13 bin yıl önce Mars’tan Dünya’ya düşen meteorda bakteri fosili buldu

Antartika'ya 13 bin yıl önce düşen bir meteor üzerinde yapılan incelemeler bilim dünyasında büyük heyecan yarattı. Meteor üzerindeki incelemelerini tamamlayan Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) uzmanları, Mars’ta bakteri boyutlarında da olsa hayatın olduğuna inandıklarını açıkladı. Johnson Uzay Merkezi’nden yapılan açıklamada, bakterilerin bio-morf adı verilen dış yaşam bakterisi olduğu açıklandı.

Kızıl gezegende su da varmış

NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’nden uzman David Mackay, meteor ...
Read more : Mars’ta hayat olduğu kesinleşti ! | Görüntüleme : 1796 | Yanıtlar : 1


Yapay kara delik yapıldı!

İki Çinli bilim adamı laboratuvarda "yapay kara delik" imal etmeyi başardı!..
"Kara delik", bakır kaplı 60 adet devrenin eş merkezli daireler şeklinde yerleştirilmesinden oluşuyor.

Her katmana basılmış çeşitli desenler, elektromanyetik dalgalara maruz kalınca titreşiyor ya da sabit kalıyor.

Böylece, her yönden gelen mikrodalga radyasyonunu tamamen emip, enerjisini ısıya dönüştürebiliyor.

Bilim adamları, kara deliğin, ışığı tamamen soğuran bir çekim alanı değil, elektromanyetik dalgaları emen bir alan olduğunu belirtiyorlar.

Işık ise, elektromanyetik radyasyonun görülebilen hali.

Kara delik ...
Read more : Yapay kara delik yapıldı! | Görüntüleme : 2043 | Yanıtlar : 2


NASA'dan Ay’a derin darbe!

Dünyanın uydusunda su arayan NASA dün Centaur Roketi’yle Ay’ı bombaladı.

9 bin km’lik hızla gerçekleşen çarpmanın etkisiyle 350 ton ağırlığında bir toz bulutu oluştu.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dün Ay’da kalıcı bir üs kurulmasına yardımcı olabilecek bir aşama kat ederek, su bulma amacıyla Ay’ın güney kutbunu ‘bombaladı’.

Ay Krater Gözlem ve Algılama Uydusu’ndan (LCROSS) ayrılan Centaur Roketi, dün Türkiye saatiyle 14.31’de Ay’ın güney kutbu yakınındaki Cabeus kraterine saatte 9 bin km hızla çarptı. ...
Read more : NASA'dan Ay’a derin darbe! | Görüntüleme : 1784 | Yanıtlar : 1


Ay'da su bulunan bölgeler!

NASA'nın dağıttığı son fotoğrafta, Ay yüzeyinde suyun bulunduğu bölgeler gösteriliyor.

Son araştırmalar daha önce kutup bölgeleri hariç kupkuru olduğu düşünülen Ay yüzeyinde su bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. NASA'nın dağıttığı son fotoğrafta, Ay yüzeyinde suyun bulunduğu bölgeler gösteriliyor. Ay'da bir gölün varlığından söz edilemiyor, ancak ince bir tabaka halinde su bulunuyor.

Amerikan uzay kurumu NASA'nın 2008'de Ay'ın yörüngesine oturtulan ilk uydusu Chandrayyan-1'in taşıdığı "Moon Mineralogy Mapper-M3" adlı cihazının yanı sıra Cassini ve Deep Impact uzay araçlarının sağladığı ...
Read more : Ay'da su bulunan bölgeler! | Görüntüleme : 1649 | Yanıtlar : 1


En uzak süpernova bulundu

En uzak süpernova bulundu

Astronomlar, şu ana dek bulunan en uzak süpernovayı keşfettiler.

İngiliz Nature dergisindeki habere göre, ABD'nin Kaliforniya Üniversitesi astronomlarından Jeff Cooke ve ekibi, Güneş'in 50-100 katı büyüklüğündeki bu süpernovayı keşfetmek için, Evren'in öbür ucundaki diğer ölü yıldızların da keşfedilmesini sağlayabilecek yeni bir teknik kullandılar.

Astronomlar, yeni keşfedilen süpernovanın 11 milyar yıl önce, Evren yaklaşık 2,7 milyar yaşındayken patladığını tahmin ediyorlar. Evren'in 13,7 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Bu süpernovanın bulunmasından önce keşfedilen ...
Read more : En uzak süpernova bulundu | Görüntüleme : 1641 | Yanıtlar : 1


En büyük kara delik bulundu!

Kara deliğin kütlesi öyle büyük ki, Güneş’in kütlesinin tam 6 milyar 400 milyon katı.

Yahoo internet sitesinde ABD’nin 70 yıllık köklü bilim kurumu Jet Propulsion Laboratory’nin (Jet Motorları Araştırma Merkezi) kurulu olduğu California eyaletinde Pasadena kentinden bildirildiğine göre, astronomi katalog numarası “M87” olan kara delik, Dünya’nın 50 milyon ışık yılı uzağında bulunuyor.


Almanya’nın güneybatısında Baden-Württemberg eyaleti Heidelberg kentindeki Max Planck fen bilimleri “atomaltı ve dünya dışı fizik araştırma kurumu”, kara deliğin büyük kütlesini teyit etti. ...
Read more : En büyük kara delik bulundu! | Görüntüleme : 1806 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x