Nobel'in Aziz Sancar'ı ve Fulbright

Nobel'in Aziz Sancar'ı ve Fulbright

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzr Mar 27, 2016 3:17

Aziz Sancar, Mardin'in Savur ilçesinde, orta halli bir çiftçi ailesinin sekiz çocuğundan yedincisi olarak dünyaya geldi. Anne-babasının okuma yazma bilmediğini söyleyen Aziz Sancar, "Ancak eğitimin önemini biliyorlardı ve çocuklarının tümünün eğitim alması için ellerinden geleni yaptılar" diyor.

Sancar’a Nobel Kimya ödülünü vererek, aynen Hristiyan Kilisesi’nin yaptığını yaparak, onlara göre bir “Zavallı”dan, bir “Aziz” yarattılar. Üstelik, kendini bir Osmanlı torunu sayan kişi Sancar.

Şimdi yine Kilise’nin yaptığı gibi, o Aziz’i nerede, nasıl, ne amaçla kullanırız projeleri üzerinde çalışıyorlar.

Aziz Sancar adıyla bir GIS projesi başlatılmış.

Tanıtımları şöyle:

GIS PROJESİNİN AMAÇLARI

1) 6. sınıfa giden ilköğretim kız çocuklarında küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak ve daha iyi anlamalarına katkı sunmak.
2) Öğrencileri, geleceklerinin temellerini atarken STEM’i göz önünde bulundurmaya teşvik etmek.
3) STEM eğitimine merakı Türkiye, Güney Kore ve ABD arasındaki değişim programıyla mümkün olan en erken yaşta kazandırmak.

Adı “GIS” bu projenin ama, tanıtanlar bu GIS ne demek, söylemiyorlar. Daha sonra da bu proje ile kızlarımıza “STEM” eğitimi verileceğini anlatıyorlar ama STEM ne demektir, onu da bilmiyoruz.

En önemlisi, projenin parası nereden geliyor, açıklayıp da midemizi bulandırmak istemiyorlar.

Ama olsun, biraz bulansın ki midemiz, yutmayalım, önümüze sürülen balla kaplı her zehiri. Projenin parasal kaynağı Harriet Fulbright Institute. İstanbul’da şube de açtıklarını ilan ediyorlar internet sayfalarında.

Kaleleri içeriden fethetmek, dışarıdan saldırmaktan çok daha kolay ve az masraflı. Ne asker lâzım, ne de silah. Sabır ve zamanla düşürülmeyecek kale yok.

ABD’nin en güçlü savaş araçlarından olan “Fulbright bursu” bugüne kadar kullanıldığı her ülkede, Türkiye dahil, çok başarılı sonuçlar verdi. Yönetimi ve bürokrasiyi içeriden çeviren Amerikan hayranları ve uşaklarını kullanarak, eğitim sistemimiz başta olmak üzere, “Mİllî” neyimiz varsa hepsine el koydular.

Şimdi sırada 6. sınıfa giden körpecik kızlarımız var. Millî şuur oluşmadan onları da “tezgâhlayacaklar”, yarattıkları bu Osmanlı torunu Amerikan hayranlarını ileride kullanmak için.

Biz ne mi yapacağız? Çocuklarımızı bu “tezgâh”a kaptırmamak için elimizden gelen her şeyi…

Not:
STEM, İngilizce, “science, technology, engineering, math”, (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) sözcüklerinin baş harflerinden çıkarılmış.
GIS İngilizce, “girls, in, STEM”, (kızlar için STEM) kısaltmanın kısaltması olarak uydurulmuş.

Önemli değil, hatta ne olduğunun anlaşılmaması her şeye mistik bir erişilmezlik havası veriyor.


________________________________________
http://gisproject.org/
http://harrietfulbrightinstitute.org/site/about/
http://news.unchealthcare.org/news/2016/march/harriet-fulbright-institute-announces-the-first-prof-aziz-sancar-girls-in-stem-project
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Re: Nobel'in Aziz Sancar'ı ve Fulbright

İletigönderen Aytigin Ata » Pzr Mar 27, 2016 6:37

'

Konuyla pek fazla ilgili olmasa da, yine de hepimizi gururlandıracak bir görüntü;

Amerikalı GüvenSANCAR yengemiz:


Resim
'


'

Kullanıcı küçük betizi
Aytigin Ata
Üye
Üye
 
İletiler: 107
Kayıt: Pzt Oca 18, 2016 4:37
Konum: UK URUM KUN


Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x