Öcalan'a arkadaş geliyor

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Öcalan'a arkadaş geliyor

İletigönderen Türk-Kan » Cum Kas 21, 2008 12:41

Öcalan'ın başka bir cezaevine geçme fikrine karşı olan hükümet, az sayıda hükümlüyü İmralı'ya nakletmeye hazırlanıyor.

İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddialarını yalanlayan hükümet, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin PKK liderinin akıl sağlığının bozulduğu ve önlem alınması gerektiği yönündeki uyarısı üzerine harekete geçmeye karar verdi.

İNŞAAT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Öcalan'ın başka bir cezaevine geçme fikrine karşı olan hükümet, az sayıda hükümlüyü İmralı'ya nakletmeye hazırlanıyor. Bu amaçla İmralı'da inşaat çalışmaları başlatıldı. İmralı'ya çok sayıda inşaat malzemesi gönderildiğini bildirirken Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İmralı'daki inşaat çalışmaları ve cezaevine hükümlü transferi konusundaki soruya, "İlgili makamlar gerekli açıklamayı yapar. Ben şimdilik bu konuda bir şey söyleyemem" dedi.

KRONİK STRES İLE TERK EDİLMİŞLİK DUYGUSU YAŞIYOR

Öcalan'ın cezaevinde tutulma şartları Türkiye'nin de üye olduğu Avrupa Konseyi'ne bağlı faaliyet gösteren Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nce takip ediliyor. Komite Öcalan'ı dört kez İmralı'da ziyaret etti. Sonuncu ziyaret, PKK'nın Öcalan'ın zehirlendiği iddiası üzerine Mayıs 2007'de gerçekleşti. Komite sonuncu ziyaretin ardından hükümetin de izniyle yayımladığı raporunda, Öcalan'ın zehirlendiğine dair bir bulguya ulaşılmadığını belirtti. Bununla birlikte Komite, Öcalan'ın tabi olduğu tecrit şartları nedeniyle psikolojik durumunun kötüye gittiği, akıl sağlığının bozulmaya başladığı tespitinde bulundu. Komitenin raporuna göre "bu bozulma, kronik stres, uzun süreli sosyal ve duygusal tecritle birlikte terk edilmişlik duygusu ve hayal kırıklığından kaynaklanıyor."

TECRİT KOŞULLARI AĞIR BULUNDU

Aslında Komite 1999'dan bu yana Öcalan'a uygulanan tecrit şartlarının çok ağır olduğunu vurgulayarak bazı iyileştirmeler yapılması tavsiyesinde bulunuyor. Televizyon seyretme, ailesi ile zaman zaman telefonda konuşma, kaldığı oda ile sadece avukatları geldiğinde geçebildiği yan oda arasında gün içinde yürüme, spor aletleriyle spor yapabilme gibi imkânların tanınabileceği belirtiliyor.

KAMU GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEBİLİR

Ancak Komite'nin asıl tavsiyesi Öcalan'ın başka hükümlülerle temasını sağlayacağı ortamın yaratılması.
Ancak güvenlik makamları Öcalan'ın başka bir cezaevine nakline karşı. Ulaşımı İmralı'ya oranla daha kolay bir cezaevinin çevresi PKK yandaşlarının akınına uğrayacağı gibi, şehit aileleriyle yaşanabilecek olası gerginlikler göz önünde alındığında Öcalan'ın İmralı dışına çıkarılması kamu güvenliğine tehdit oluşturuyor.
Komite'nin raporundan, Türkiye'nin bu yöndeki endişelerinin anlayışla karşılandığı anlaşılıyor. Komite raporunda, "Öcalan'ı başka bir cezaevine nakledemiyorsanız, temasta olabileceği mahkûmları İmralı'ya nakledin" mesajı veriyor.
Bu konuda uzun süredir baskı altında kalan hükümetin, sonunda az sayıda mahkûmu İmralı'ya nakletme hazırlıklarına başladığı öğrenildi.

YETKİLİLER YALANLADI

Mudanya'dan İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan iskeleden, "Yaşar Ağa İstanbul" adlı yük gemisi ile TIR'lar dolusu inşaat malzemesi, iş makineleri ve 20'ye yakın kamyon gönderildiği öğrenildi. Ancak yetkililer malzemelerin İmralı'daki eski binaların onarımı ve yeni inşaatların yapımı için kullanılacağını söylediler.




Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen maydonos » Cum Kas 21, 2008 15:26

vah vah zavalli kim bu hukumluler?kendi yandaslarindan versinlerde hic degilse oraya bir cumhuruyet kursun(!)kellesini almadilar bir de yanina kurban yolluyorlar yaziklar olsun!!!!
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

Re: Öcalan'a arkadaş geliyor

İletigönderen Pınar » Cum Kas 21, 2008 15:35

Türk-Kan yazdı:
İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddialarını yalanlayan hükümet, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin PKK liderinin akıl sağlığının bozulduğu ve önlem alınması gerektiği yönündeki uyarısı üzerine harekete geçmeye karar verdi.



Akıl sağlığı :shock: sanırım ben akıl sağlığımı yitirdim akıllıyla akılsızı ayırt edemiyorum :hmm: aklı mı varmış öcü alınmış pisliğin de bozulsun -akıl sağlığı- :olmaz:
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

İletigönderen İlteriş » Cum Kas 21, 2008 22:33

Ilerde eceliyle oldugunde, devletin oldurmedigine iliskin sahit lazimdir, el bebek gul bebek yasayip aralarinda futbol maci duzenlemeyecekleri surece uzun vadede dogru bir adim olabilir. Zira bu adam da olecek ve olumunun ozellikle "devlet oldurdu" seklinde yorumlanmaya calisilacagini simdiden bilmek icin kahin olmaya gerek yoktur. Olasi isyan girisimleri gerekcesiz birakilabilir bu adimla.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

Öcalan'a komşu geliyor

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 15, 2009 23:20

Öcalan'a komşu geliyor

Teröristbaşı Öcalan’ın yaklaşık 10 yıldır hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi’ndeki inşaat çalışması bitme aşamasına geldi.


Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yaklaşık 10 yıldır hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi’ndeki inşaat çalışması bitme aşamasına geldi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, inşaatın Mayıs veya Haziran ayında sona ereceğini bildirdi. Bu aşamadan sonra Apo’ya komşu olacak mahkumlar verilecek karara göre adaya gönderilecek.

Hükümetin, Öcalan’ın 'Tecrit koşullarının kaldırılması' konusunda AİHM verdiği taahhüt doğrultusunda yapımı devam eden inşaatlar bitme aşamasına geldi. Adalet Bakanlığı, adada 5 veya 6 hükümlünün daha kalabileceği şekilde bir Ceza İnfaz Kurumu yapıyor. İnşaat alanı içinde, adada görevli bine yakın güvenlik görevlisinin barınabileceği yerler de yer alıyor. Adalet Bakanı Şahin, "Adadaki inşaatlar, Mayıs veya Haziran ayında sona erecek" dedi.

AİHM TAAHÜTÜ

Öcalan’ın avukatları AİHM’e dört kez başvurarak, 'Öcalan’a İmralı’da tecrit koşulları uygulandığını' öne sürdü. AİHM’in Öcalan’ın durumunu sorması üzerine hükümet de AİHM’e 4 Temmuz 2008’de yanıt gönderdi. Yazıda, İmralı’ya yeni bir cezaevi projesinin değerlendirdiği ve İmralı’nın kapasitesinin artırılıp yenileceği bilgisi yer aldı.

İmralı’da yapılan küçük ölçekli cezaevinin inşaatının tamamlanmasının ardından, Adalet Bakanlığının uygun bulması halinde Haziran ayından itibaren adaya yeni mahkumlar gönderilecek. Bunların seçimi, askeri yetkililerle yapılacak temaslardan sonra belirlenecek. Yasaya ve infaz tüzüğüne göre, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilen Öcalan’ın aynı koğuşta arkadaşı olmayacak. Tek kişilik odada tutulmaya devam edilecek. F tipi cezaevlerindeki uygulamalar yürürlüğe konulacak. Öcalan’ın diğer hükümlülerle görüşmesi idarenin denetim ve gözetiminde olacak.

KİMLER OLABİLİR?

Öcalan davasının Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk, “Bebek katiline komşu gönderilmesi PKK’ya taviz verilmesi anlamına gelir” diyerek karşı çıkarken, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman İmralı’da kalmak için müracaat edenlerin olduğunu açıklamıştı. Mahkeme kararıyla yüksek güvenlikli cezaevlerinde tutulması öngörülen birçok ünlü hükümlü arasında; Salih İzzet Erdiş (İBDA/C lideri), Loui Sakka (El Kaideci), Alaattin Çakıcı (Çete lideri), Metin Kaplan (İslami örgüt lideri), Ercan Kartal (DHKP/C lider kadrosundan), Mehmet Ali Ağca (Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili) yer alıyor.

Öcalan Kenya’da yakalandıktan sonra 15 Şubat 1999’da Türkiye’ye getirilmişti. Öcalan, o tarihten bu yana İmralı Cezaevi’nde bulunuyor. Öcalan her gün doktor kontrolünden geçiyor. 15 günde bir kardiyolog, psikolog ve dahiliye uzmanından oluşan heyet muayene ediyor. Her akşam saat 22.00’de yatıp, sabah saat 06.30’da kalkıyor. Sabah ve öğleden sonra, günde 2 kez spor yapıyor. Her gün düzenli olarak gazete ve kitap okuyor. Radyo dinleyebiliyor. Cezasını 25 metrekarelik koğuşunda çekiyor.


Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x