ODTU olayları...

ODTU olayları...

İletigönderen zafer atun » Cum Ara 21, 2012 23:59

Siyasilerin Amok Koşusu

Sevgili iktidar mensupları ve hükümetimin başı sayın RTE bir de onların Lacivert üniformalıları . Bizlerin ; Annelerin , Babaların , ebeveynlerin çocukları ; sizler ODTU’yu muhasara altına aldığınızda, yaptığınız gövde gösterisine karşın doğal olarak sizi , sizin şahsınızda iktidarı ve iktidar politikalarınızı protesto etme gibi bir yola başvurdular.
Buna karşılık polisiniz büyük bir kin ve nefret ile ve hedef gözeterek aldıkları emir doğrultusunda çocuklarımıza Gaz bombaları attılar, Biber gazı sıktılar hem de yüzlerce , Odtü bir gaz bulutu altında kaldı bazı çocuklar vücutlarına isabet eden bu bombalardan yaralandılar bazıları astımlıydı fenalık geçirdiler ancak bir tanesi vardı ki gaz bombasını kafasına yedi ve oracığa yıkıldı . Bilincini kaybetti hastaneye kaldırıldı fakat bu da zor oldu çünkü üniversiteye ambulansların girişine de izin vermediniz.
Halbuki bizler bazı uygulamalarınıza alışığız mesela sizler havaalanına giderken tüm yolların kapatılıp siz geçene kadar put gibi bekletilmeye Hani 10 kasımlarda mecburen Anıtkabirde sizin de başınıza geliyor ( her ne kadar artık sizler geçerken araç sahipleri bu beklemelere karşın korna çalarak sizi protesto etseler de) çocuklarımız bunlara alışık değil onlar daha hayatı yeni yeni öğreniyorlar. Tabi ki gençliğin verdiği heyecan ve ataklıkla onların kafasına yatmayan şeylere itiraz edecekler , protesto da en doğal hakları merak etmeyin bizlere de itiraz ediyorlar bazen bizle de anlaşamayıp ters düşüyorlar bu çok normal. Hatırlayın sizler de o yaşlarda nasıldınız Sahi bir zamanlar siz de gençtiniz değil mi. Polisinizin attığı bombalardan bırakın insanlar ağaçlar bile nasibini aldı bazıları tutuştu . Olayın vehâmeti anlaşılsın diye bomba kovanları toplandı ve teşhir edildi sayısı sayılamadı çünkü her yerde kovanlar vardı.
Neyse ki bu meydan muharebesi sizler Odtuden gidince bitti. Sizler de böyle bir tepki beklemiyordunuz tabi ama Etki Tepkiyi doğurur bu en doğal kanundur. Her şey bitti derken sabah mahmurluğunda bir haber dolaşmaya başladı protestoya katılan çocuklarımızı tek tek teşhis edip evlerinden sıcak yataklarından kaldırıp gözaltına almaya başlamışsınız..
Saat 09:05 itibarı ile 12 çocoğu toplamıstınız . Bu çocuklarımızı toplamaya devam edeceğinizi de görüşünüzün temsilcisi bir gazete daha 20-30 kişi var diyerek olayın devam edeceğini sitesinden duyurdu. İlginçtir bu bilgi Avukatlardan polisten yada savcıdan gelmedi bir gazeteden geldi.
Ne yapmaya çalışmaktasınız ? Bu iş bir sürek avına mı dönüşecek ?
Akşam hastanelerden toplayamadığınız çocukları sabah evlerden topladınız.Topladınız toplamaya da , bu işin sonu kötü biliyor musunuz . O çocuklar bizim hepimizin çocukları belki farkında değilsiniz ama biz aklınıza gelmeyecek ölçüde büyük bir aileyiz. Bana Münir Özkulun bizim aile filmini anımsattınız Orda Yaşar usta aynen şöyle diyordu Dokunma çocuğuma Dokunma aileme Dokunma oğluma, Dokunma kızıma eğer beni dinlemezsen ben yaşar usta ben var ya çeker seni vururum ben de şunu söylemek istiyorum ; bizler Ebeveynler , Anneler , Babalar , Amcalar , dayılar , teyzeler , halalar çocuklarımızı , yeğenlerimizi ,oğullarımızı, kızlarımızı sokakta bulmadık Onlar bizim için çok önemli Onlar hepimizin geleceği bu ülkenin sahipleri bu istibdat hareketleriniz sürecek olursa bizler de çocuklarımızla birlikte onlar sokaktaysa sokakta her nerdelerse orda olacagız , ama bize onlara davrandıgınız gibi davranamayacaksınız çünkü ben var ya ben …

Zafer ATUN
21/12/2012
Kullanıcı küçük betizi
zafer atun
Üye
Üye
 
İletiler: 147
Kayıt: Pzr Ara 09, 2012 15:26

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x