Öküz altında buzağı aramak

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Öküz altında buzağı aramak

İletigönderen Efe » Prş Mar 08, 2007 19:17

"Türkçe konuştuğu için özür diledi.." Milliyet bu başlığı attı, biz de öyle verdik. Öküz altında buzağı arayan haber...

Öküz altında buzağı aramak
"Belediye Başkanı Türkçe konuştuğu için 'özür' diledi"... DHA'dan Fahrettin Gök'ün Van'dan geçtiği haberin başlığı bu... Milliyet gazetesi de haberi bu şekilde duyurdu. Bizler de aynı yanlışa uyduk.
Oysa bu haber tam bir "öküz altında buzağı arama" örneği...
Bakın o başlığın atılmasına neden olan haberin o bölümünde neler yazılı;
Bostaniçi Belediye Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, kadınlara yönelik Kürtçe konuşma yaptı. Şimşek, Kürtçe konuşmasından sonra katılanlardan özür dileyip, konuşmasını Türkçe olarak da yapmak zorunda olduğunu söyledi.

İşte "Türkçe konuştu diye özür diledi" başlığına sebep olan durum bu... Evet eğer zorlarsanız bu metinden Türkçe konuştu diye özür diledi sonucuna varılıyor. Ama objektif bakarsanız, buradaki özürün sadece bir nezaket olduğu da düşünülebiliyor. Yani niyete kalmış bir durum.
Üstelik Şimşek'in o andaki sözleri de kendi ağzından değil muhabirin bakış açısından sunulmuş. Böyle bir durum söz konusu ise o sözlerin tırnak içinde virgülüne dokunmadan verilmesi gerekiyordu. Ancak o zaman niyet yorumu değil, haber olurdu.

Haber Milliyet'teki bakış açısı ile İnternethaber'de de yayınlanmıştır. Bunun için okurlarımızdan özür dileriz. Niyet yorumunu da o haberi virgülüne dokunmadan yayınlayarak okurlarımıza bırakıyoruz.

HABER ŞÖYLEYDİ

VAN'ın Bostaniçi Beldesi’nde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle DTP'li Belediye tarafından eğlence programı düzenlendi. ‘Demokrasi şehitleri' için saygı duruşunun yapıldığı programda, Belediye Başkanı DTP'li Gülcihan Şimşek, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun tehlikede olmasının, ülkeyi gergin bir ortama sokmasına neden olacağını söyledi. Öcalan'dan ‘Sayın' diyerek söz eden Şimşek, “Bu ülkenin gergin ortamlara girmemesi için bazı adımların atılması gerekir. Ateşkes sürecine de cevap verilmeli'' dedi.
Bostaniçi Beledeyesi'nin Serhat Kültür Merkezi ile birlikte düzenlediği ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ eğlence programı, belediyeye ait salonda yapıldı. Programa, DTP’li kadın Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ile yaklaşık 150 kadın katıldı. Program öncesi salonda kadınlar, ‘zafer işareti' yaparak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu sonrası kadınlar, Kürtçe ‘Şehitler ölmez' diye slogan attı. Kadınların yönelik çeşitli tiyatro oyunlarının da oynandığı müzik eğlence programında yerel sanatçılar tarafından Kürtçe şarkılar söyledi.
Bostaniçi Belediye Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, kadınlara yönelik Kürtçe konuşma yaptı. Şimşek, Kürtçe konuşmasından sonra katılanlardan özür dileyip, konuşmasını Türkçe olarak da yapmak zorunda olduğunu söyledi. Şimşek, ülkenin gergin ortamlara girmemesi için bazı adımlar atılması gerektiğini ve terör örgütünün sözde ateşkes sürecine cevap verilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da yaptığımız bir açıklamada bu ülkenin gergin ortamlara girmemesi için bazı adımlar atılması ve ateşkes sürecine cevap verilmesi gerektiğini söyledik. İmralı'da tutuklu bulunan sayın Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun tehlikede olması, ülkemizin gergin bir ortama girmesi demektir. Tek yumruk olarak ülkemize sahip çıkalım, tek dil, tek kimlik tek düşünce değil, çok kimlikli çok dilli çok kültürlü bir Türkiye'nin demokratikleşmesi için çaba harcayalım. Bu çabayı sarf ederken de bütün çevreleri de bu çabanın içinde olmaya davet ediyoruz.''


[img]http://www.internethaber.com/images/news_source_1.gif[/img]

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 08, 2007 22:40

Öküz altında buzağı falan aranmamış,kadın resmen Türkçe konuşmak >olduğu için özür dilemiş.Bu 1.

Demokrasi şehitleri için saygı duruşundan bahsediliyor.Eğer buradaki demokrasi şehitleri Turan Emeksiz,Abdi İpekçi,Uğur Mumcu,Turan Dursun,Bahriye Üçok,vs. gbi yurtseverler değilse kim?Bu 2.

Şerefsiz Apo'ya >diyen kişi zaten terörist olduğunu ispatlamış oluyor,belediye başkanlığında ne işi var?Bu 3.

Yukarıdaki 3 kocaman yanlışı yapan kişi ve kişilerin nasıl >ben kendime soruyorum ve olumsuz cevap veriyorum.Siz benden farklı düşünüyorsanız gelin tartışalım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen |Kuralsız| » Prş Mar 08, 2007 23:57

Öküz nerde bu arada :roll: :twisted:

Kadınlar Gününde bile
Apo lehine slogan atıyolar ,
Kürtçe konuşma yapıyolar,
Polise taş ve sopalarla saldırıyolar,
Saygı duruşunu Teröristler için yapıyolar,
İstiklal Marşı okumayarak remen Devlete kafa tutuyolar...


Bu mu demokrasi , bumu kadın hakları...

gidin Allah aşkına yaa...




Yakında Aşure Günü için de sokağa dökülüp eylem yaparlar...

_____


Haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x