Onlar aldatılmadılar, razıydılar! / Emekli Albay Ali TÜRKŞEN (Röportaj: Ülkü ÇOBAN)

Genel & Güncel Konular

Onlar aldatılmadılar, razıydılar! / Emekli Albay Ali TÜRKŞEN (Röportaj: Ülkü ÇOBAN)

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Kas 11, 2016 13:44

Emekli Albay Ali Türkşen: Onlar aldatılmadılar, razıydılar!

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Silahlı Kuvvetler’in temizlenmesinin zor olduğunu belirten Ali Türkşen Deniz Kuvvetleri’nin içinden FETÖ tarafından bilgi sızdırıldığını söyledi. Emekli SAT Komandosu Türkşen Balyoz ve Ergenekon dönemiyle ilgili hükümeti eleştirdi: Onlar aldatılmadılar, razıydılar; askeri vesayet kalkıyordu, sevinçliydiler.

Ülkü Çoban / Yurt Gazetesi

Başlarken…

Memleket kadar iyiyiz… Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’e nasıl olduğunu sorduğumda bana bu cevabı verdi. ‘Kardak’ta kahraman, Hasdal’da da esir’ olan Türkşen, Balyoz ve Poyrazköy Davaları süresince nasıl terörist muamelesi gördüğünü anlattı. Zaman zaman yumuşak bir üslupla da olsa sert cümleler kurdu. Eleştirdi, yorumladı… Hiçbir sorumu cevapsız bırakmadı.

*15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sizi daha iyi tanıdık. Lucky’s gemisinde uyuşturucu baronuna operasyonda siz en öndeydiniz, sonrasında Kardak Krizi’ndeki etkin rolünüz var. Galiba başarılarla değil de felaketlerle bazı şeylerin farkına varıyoruz. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz tüm bunların içerisinde?

Meslek hayatım boyunca sade bir asker olarak görevimi yaptım. Onun karşılığı olarak bir dönem kahraman unvanı yakıştırdılar. Türkiye’de 19-20 yaşında çok az eğitimle Güneydoğu’ya gidip, mücadele veren gencecik insanlar varken kahraman olarak anılmak çok da hoşuma giden bir şey değil.

İki müebbetle yargılandım

*Poyrazköy ve Balyoz Davaları’ndan yargılandınız. Orada da terörist olarak görüldünüz.


Bir dönem bana kahraman diyordunuz, sonra bir şey oldu Balyoz ve Poyrazköy Davası çıktı, iki müebbetle yargılandım ve bu sefer terörist unvanını yakıştırdılar. Vatan sevdalısı, kahraman diye anılıyorken ne oldu bize, bir günde hepimiz aklımızı mı oynattık? 15 Temmuz’da kalkışanlar gibi gizli bir örgüt müydük? Aslında şu ikilemi de ben yaşıyorum, “TSK’nın içinde böyle fenalıklar yapacak subaylar olmaz” deniyordu ama varmış işte.

Hâkimler duvar gibiydi

* O dönemdeki yargılanma sürecini, hâkim ve savcıların tavrını nasıl değerlendirirsiniz?


En başta normal devlet terbiyesi almış insanlar olarak sürat nedeniyle soruşturma sürecinde hata yapılmış olabilir düşüncesiyle mahkemede derdimizi anlattığımız zaman bizi anlayacaklar zannettik. Onların duvar gibi tavırlarıyla karşılaştık. Açıklıyorsunuz hiçbir şeye tepki de vermiyorlar. Kendi açımdan şöyle bir kırılma noktası oldu: “Yapmadığınızı siz ispatlayın ” dediler ve ben ispatladım. Bana isnat edilen dijital verilerden bir tanesinde aslında o anda suyun altında dalışta olduğumu belgeleriyle sundum. Onu bile dikkate almayıp üstüne iki sene hapis yatırdılar. Ondan sonra benim için mahkemeye tavır açısından bir kırılma oldu ve sürekli kavga etmeye başladım.

Hala FETÖ’nün adamları var

*Bir dönem FETÖ’nün hedefindeydiniz. Tabii o zaman FETÖ ismini biz bilmiyorduk daha… Şu anda da hedefinde misiniz?


Evet hedefindeyiz. Evi telefonla arıyorlar bir de Twitter’da şöyle bir şeye başladılar, sanki 15 Temmuz’da Deniz Kuvvetleri’nde bu işe kalkışanlar son derece masum insanlarmış gibi bir hava yaratıyorlar. Benim de bir takım beyanatlarım paralelinde, lekeli göstermeye çalışmak gibi bir çabaları var. Bu hesapları niye kapatmıyorlar ya da bunları niye bulmaya çalışmıyorlar, onu da bilmiyorum. Bir kişi de değil, gruplar ve Deniz Kuvvetleri’nin içinden gün gün, sokak sokak, karargâh karargâh bilgi sızdırıyorlar; çünkü hala içeride adamları var.

*Hala içeride adamları var… Bu çok önemli bir nokta…

Kesinlikle hala içeride adamları var. O adamları vasıtasıyla o hesaplara bilgi taşıyorlar, böyle bir çalışma içerisindeler.

‘Aldatıldık’ bir çeşit PR çalışması

*Devlet yönetiminde olan kişilerin yargılandığınız dönemdeki söylemlerinden ötürü kırgınlığınız var mı?


Var tabii olmaz mı, zaten devlet değildi ki onlar. Bugün devlet diye bir şey var mı ortada? Ben devlet göremiyorum. Bir tane baş var, ne istiyorsa o oluyor. Çıkartın bugün cumhurbaşkanını sistemden herkes birbirine bakacak “Biz ne yapacağız?” diye. Başbakan hala “Ergenekon ve Balyoz sapına kadar vardı” diyor? Neyse o sapı göstersin, hani nerede varmış? Yargılanıp beraat ettiğim halde tekrar yargılanmaya razıyım; razıyım çünkü ben biliyorum böyle bir şeyin olmadığını.

Onlar aldatılmadılar, razıydılar

*Ama ‘Aldatıldık’ da deniliyor. O aldatıldık zamanının kapsamı içerisinde Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy yok mu?


Bence aldatıldık son derece çocukça, çocukları bile kandıramazsınız hatta. Aldatıldık herhalde bir PR çalışması. Onlar aldatılmadılar ki çok razıydılar, bunlar olurken son derece sevinçliydiler, askeri vesayet kalkıyordu, bir daha darbe olmayacaktı. Generaller tabur tabur evlerinden alınıp mahkemelerde yargılanıyordu. Bunun adına demokrasi dediler ama yalanla demokrasi de bu kadar oluyor işte.

AKP’nin ordusu mu olacak?

* Bir yandan Fırat Kalkanı sürüyor, diğer yandan Irak’ta yaşananlar var. Tüm bunların içerisinde orduya güvenin azalmış olması, orduda açıkların çıkmış olmasının Türkiye’ye uzun vadede zararları ne olacak?Uzun vadede çok zararı var bir kere bu sistem tekrar nasıl toparlanacak?


AKP bundan sonra orduyu kendisiyle uyum içerisinde çalışacak kadrolarla doldurma telaşı içerisinde olacak muhtemelen. AKP’nin yaptığı, ne laikliğe, ne anayasal demokratik düzene uyuyor. O zaman milletin ordusu olmayacak, partinin ordusu mu olacak? O tarafa doğru evrilme riski görüyorum, endişe ediyorum.

Keşke kaçsaydın Necdet Özel!

*Necdet Özel, “Kaçacak olsaydım 2011’de kaçardım; o zaman gidenler gibi yapmadım” dedi. Işık Koşaner ise cevaben “O dönemde görevimi hukuken yerine getiremediğim için ayrıldım” yorumunu yaptı. 2011 sizin Hasdal’da olduğunuz dönem… Ordunun içerisinde bahsi geçen bu durum nedir?


Işık Koşaner’in bahsettiği bence şudur, o tarihte çok hukuksuz bir şekilde bizler tutuklanıyorduk, o hukuksuzluğa dur diyemedi. Sonuçta genelkurmay başkanı ve belli mevzuata göre hareket etmesi lazım, “Ben bu işi yapamıyorum” dedi. Necdet Özel ise bence bugüne kadarki gelmiş geçmiş en talihsiz genelkurmay başkanı, hele bu dönemde hiç olmaması gereken bir genelkurmay başkanı.

*Necdet Özel ile ilgili çok sert açıklamalarınız var…

Necdet Özel gitmedi de ne yaptı? 30 Ağustos’u silahlı kuvvetlerin kutlamasından çıkardı ve cumhurbaşkanlığına devretti. Bizi, cezaevine gelerek “Savunmalarınızı kısa tutun, hâkimlerle didişmeyin, cezaevinde uslu durun yoksa gerekirse ben size cezanızı veririm” diye tembihledi. “Fethullah’ın amiraline selam vermem “ dedim diye beni dava etti. Askeri birlikleri dolaştığında yaptığı konuşmalarda “Silahlı kuvvetlerde bir tane bile cemaat mensubu yok, var diyen gelsin bana söylesin” gibi beyanatları var, bunlar şahitlerle sabit. Kalkışmanın içerisindeki pek çok general amiral kendi döneminde terfi ettirilmiş. Ne konuşuyor hala Necdet Özel? Bırakın konuşmayı insan içine çıkacak yüzü yok, hala bir de kalkıp da ben kaçmadım diyor. Kaçmadın da ne yaptın? Keşke kaçsaydın, daha hayırlı olurdu herhalde. Hiçbir askerlik ruhu ile bağdaşmayan, TSK’ya da tek bir faydası olmadan ömür geçiren kişidir Necdet Özel.

Siyasete girmeyi düşünüyorum

*TSK’ye dönüp dönmeme konusundaki fikriniz hala aynı mı?


Ben dönmekle ilgili bir sıkıntım yok, zaten bir sene daha kalmıştım. Beni o kadar istemiyorlardı ki, “Hala emekli olmak için ne bekliyorsun?” diye haber yolladılar. Benim bu beyanatlarımla, bu görüşlerimle silahlı kuvvetlerde kimle, nasıl çalışacağım? Kim beni idare edecek? Silahlı Kuvvetler olmaz, en azından şu anda.

*Peki, siyasetle ilgili bir teklif var mı?

Siyasetle ilgili bir teklif yok. Sosyal medyadan, oradan-buradan var yalnızca.

*Teklif gelse düşünür müsünüz?

Düşünürüm tabii… Bir şeyleri söylüyorsunuz ama fiilen bir şey yapmanız gerekiyorsa… Siyaseti de çok bildiğimden değil, sadece parti çatısı altına girdiğinizde iradem ortadan kalkmadan yapabileceğim, faydam olabilecek bir durum varsa düşünürüm.

YURT, 10 Kasım 2016
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Onlar aldatılmadılar, razıydılar! / Emekli Albay Ali TÜRKŞEN (Röportaj: Ülkü ÇOBAN)

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cum Kas 11, 2016 17:29

Bu son derece güncel, özlü, somut ve güzel düşünceleri ve değerlendrimeleri için çok değerli, üstün ve özgün komutan em.albay sayın TÜRKŞEN' e yürekten sevgiler, derin saygılar ve en iyi dileklerle ve saygın ve seçkin gazeteci - yazar sayın ÇOBAN'a içten tebrikler ve teşekkürlerle. Bu muhteşem ve mükemmel söyleşide adı geçen kimi kişiler hakkında ise ben Gönül Pınar Atacı'dan naçiz bir eklemeye izin ve müsade ricasıyla.

SEN EY ÖZEL GÖREVLİ ÖZEL PAŞA

Sen ey yiğit ve kahraman ordumuzun başına
Özel amaçlarla konup oturtulmuş Özel Paşa :

En yağız tüm üst ve ast subaylarımızı
Ve en önde koşan er ve erbaşlarımızı
Sen iç ve dış ite kurda kırdırdın veya tutsak yaptın.
Ve o hayinlerin balyozuna karşı sinip suskun kaldın.
Dumdum kurşunlarıyla saldırdın Uludere’deki köylülere.
Tertipler kurdun o kutsal ve ulusal OYAK’ın liderlerine.

Sen ey özel görevli, yankici yani Gülen’ci Necdet Özel
Başkomutanın oldu seni başımıza bela eden BOP’cu el.
Sen onunla ve uşaklarıyla bir olup Mustafa Kemal’in Askerleri’ne silah çektin.
Sen tüm iç ve dış düşmana daima korku salmış olan ulu ordumuzu iğdiş ettin.

Tüm iç ve dış efendilerinle birlikte seni de defedecek bu anavatan
Yüce baş komutanı Atatürk'ü asla unutmayan ordumuzun başından.

Gönül Pınar Atacı, 11.11.2016
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02

Re: Onlar aldatılmadılar, razıydılar! / Emekli Albay Ali TÜRKŞEN (Röportaj: Ülkü ÇOBAN)

İletigönderen derinnacar » Pzt Kas 14, 2016 10:14

:) :) :) :) :) :)
Kullanıcı küçük betizi
derinnacar
Üye
Üye
 
İletiler: 59
Kayıt: Pzt Tem 25, 2016 14:03
Konum: Ankara


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 9 konuk

cron

x