Onlar ki... / Beyza Selen ÇAVUŞ

Onlar ki... / Beyza Selen ÇAVUŞ

İletigönderen Beyza Selen Çavuş » Pzr Mar 17, 2013 21:00

18 Mart, Şehitler Günü...

İktidarın dahilinde gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunanlara göre ''Kelle, birkaç Mehmet...'' diye hakaret edilen Şehitlerin günü. Peki kim Onlar? Birkaç Mehmet ya da kelle mi cidden? Yoksa BDPKK'nın dediği gibi boşu boşuna ölenler mi Onlar...

Onlar, ''Daha bıyığın bile yok, savaşa gidemezsin!'' diyenlere karşı, cebinden çıkardığı tarağını dudaklarının üstüne batırıp, süzülen kanlarını göstererek ''İşte şimdi var!'' diyerek cepheye koşanlar. Onlar ''Ben komutanını Şehit vermiş bir bölüğün komutanıyım. Benim görevim komutanımın ve Şehitlerimin kanını yerde bırakmamak...'' diyen Ersan Üsteğmenler... Onlar, vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatanlar. Bir hilal uğruna batan güneşler.

Onlar, 1915 senesinde hiç mezun veremeyen; çünkü tüm öğrencileri harpta Şehit olan liselerin, tıbbiyelerin öğrencileri.

Onlar Çanakkale içinde vurulup, ölmeden mezara koyulanlar, Yemen Cephesinde, çantasında bir çift kundurasıyla bir de fesi olanlar.

Onlar Çanakkale cephesinde yaralı getirilen oğluna ''Neden geldin? Bu kadarcık yara için böyle yatılır mı? Ben seni beni Şehit anası yapasın diye büyüttüm!'' diyen anaların evlatları. Onlar her sabah evladına bir günaydın yollayan, ağlayan; ama halen vatanını savunan Müşkinaz annelerin yiğitleri! Onlar, camide Şehit babasının kocaman fotoğrafını görünce ''Bak, babam gelmiş.'' diye sevinen küçük çocukların kahramanları!


Onlar, birileri barış dedikçe ölen Barış'lar, Ersan'lar, Tekin'ler, Yakup'lar... Onlar bizim, Onlar bu vatanın evlatları.

Onlar, gözlerini kırpmadan Şehit oldular ve olmaya devam ediyorlar. Peki biz ne yapacağız? Bastığımız yerleri toprak diyerek geçecek miyiz? Altında binlerce kefensiz yatanı düşünmeyecek miyiz?

Artık ayaklanma vaktidir! Bol yıldızlı Amerikan bayrağına sarılanlara karşı, ay yıldızlı Türk bayrağıyla dimdik durma vaktidir! Bir hükumet, bir devleti yıkmaya, askerini Şehit etmeye ve ordusunu dağıtmaya yeminli ise eğer, o yemini bozmaya niyetlenmeyen halk da bu suça ortaktır! Artık karar vaktidir! Ya suça ortak olacaksın ya da suçluları kovacaksın!

''Peki ya ölürsem ne olacak, hep Türk mü ölecek?''

Evet! Bastığımız yerlere bu yüzden Türk toprağı diyoruz!

Sen askerini Şehit vermiş bir milletin evladısın! Ve senin vazifen, Şehitlerinin kanını yerde bırakmamaktır! Gerekirse ölmektir!

Çanakkale'den Yemen'e, Ersan'dan Tekin'e, tüm Şehitlerin ruhu şad, mekanı cennet olsun!

Vatan size minnettar!
Kullanıcı küçük betizi
Beyza Selen Çavuş
Üye
Üye
 
İletiler: 20
Kayıt: Çrş Oca 25, 2012 7:03

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x