Onur Öymen’e soru

Onur Öymen’e soru

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzr Şub 12, 2012 18:06

Onur Öymen’e soru

Sayın Öymen,

Facebook sayfanızda şöyle bir yazı var.

Wikileaks belgelerine atfen basında yer alan bir habere göre Türk emniyet makamları ABD Büyükelçiliğine Ergenekon davası hakkında bir brifing vermiştir. Bu brifingde çeşitli kişi ve kurumları suçlayıcı ifadeler yer almış, bu arada o zamanki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal rüşvet almakla suçlanmıştır. Bu konuda şu sorulların cevabı ivedilikle araştırılmalıdır: Yürütülmekte olan bir dava hakkında yabancı ülkelerin temsilcilerine bilgi vermek yasalarımıza ve uluslararası tatbikata uygun mudur? Sayın Baykal hakkında şimdiye kadar rüşvet aldığı iddiasıyla her hangi bir suç duyurusu yapılmış mıdır, bir dava açılmış mıdır? Açılmamışsa, bir Büyükelçilikteki brifingde adli makamlara bile intikal etmemiş bir iddia hakkında ana muhalefet liderini itham altında bırakacak ifadelerde bulunulması yasal ve ahlaki açıdan savunulabilir mi? O brifingde hakkında ithamlarda bulunulan diğer kişi ve kurumlar hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı var mıdır?

Aynı belgede yer alan ünlü bir davanın savcılarıyla Sayın Başbakan arasında düzenli görüşmeler yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa bu Türk yasalarına ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle Venedik Komisyonunun kararlarına uygun mudur? Muhalefet herhalde bu konuyu önemine ve ciddiyetine uygun bir duyarlılıkla Meclisin ve ülkenin gündemine taşıyacaktır. Hukuki ve siyasi boyutuyla çok ciddiğ sonuçlar doğurabilecek bu konu her halde tarihten hesap sormaktan daha öncelikli bir nitelik taşımaktadır. Türkiye'nin bir hukuk devleti özelliğini hala taşıyıp taşımadığını sorgulayanlar bu soruların cevaplarını merakla bekleyeceklerdir.


Sayın Öymen,

Wikileaks belgelerinin Türkiye ilgili olanların tamamını indirdim, birer birer inceleyip kimin kim olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Yukardaki yazınızda şikayetçi olduğunuz ana konu Baykal hakkındaki iftiralar ve yürütülmekte olan bir dava hakkında yabancı ülke temsilcilerine bilgi vermenin yasa dışı bir davranış oluşu. Nedense, Amerikan Büyükelçisi’ne Türk Emniyeti’nin brifing vermesinin sebebini hiç sormuyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti bir müstemleke ülkesi mi ki efendilerine her yaptığının hesabını vermek zorunda. İktidara gelmiş olsa idiniz siz de bu brifingleri devam ettirecek miydiniz?

Pek çok belgede sizin adınız da geçiyor; çoğunda ülkemizin dertlerini Amerikan Büyükelçisine serzenişle anlatıyorsunuz. Merak ettiğim, siz nerede görüyorsunuz bu adamı acaba; ülkemizin kaderi onun elinde imiş gibi bir yaklaşımınız var.

Bu görüşmelerinizi neden Türk vatandaşları ile paylaşmaktan kaçındınız; bunlar cahil anlamaz diyerek mi?

"In private meetings over the last month, however, CHP M.P.s have expressed overwhelming support for continued Turkish-U.S. relations. Our contacts include: CHP vice chairman Sinan Yerlikaya; Foreign Affairs Committee member and former ambassador to NATO Onur Oymen; Human Rights Committee member Engin Altay; Ataturk's right-hand man Ismet Inonu's granddaughter and Ankara deputy Gulsun Bilgehan; and pro-U.S. Kurdish M.P. Esat Canan."

http://wikileaks.org/cable/2003/04/03ANKARA2800.html


Buradaki, "Private meetings" dedikleri nedir, kimlerden, neler, niçin saklanıyor? Yoksa yine bizim cehaletimiz mi engelledi sizi açıklamaktan. Türk Amerikan ilişkilerine neden bu kadar “büyük destek” veriyordunuz? Şimdi de vermeye devam ediyor musunuz?

"He reitereated party leader Deniz Baykal's desire to visit Washington this spring.

He echoed in more concrete terms CHP Party chief Baykal's desire to visit Washington in the spring. But, as we told Oyman, Baykal's expectations -- or perhaps preconditions -- for a visit, such as time with the President, will be very hard to deliver."


http://wikileaks.org/cable/2010/01/10ANKARA121.html


Neden Baykal adına yalvardınız, “ne olur Başkan Baykal’ı kabul etsin” diye; onun da başkaları gibi icazete mi ihtiyacı vardı?

Size yönlendirilen en ağır eleştirileri olgunlukla karşılayıp, sükûnetle cevap verdiğinizi biliyorum. Bu son derece uygar davranışınıza dayanarak sizden bir ricam var. Amerikan büyükelçisi ile görüşmelerinizi içeren Wikileaks belgelerini size göndereyim; siz de, bu görüşmelerin neden yapıldığını, neler konuşulduğunu, karşılıklı beklentilerin neler olduğunu, ve sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’nin kazançlarının neler olduğunu yukardaki yazınıza ekleyerek yine facebook’ta açıklayın.

Lütfen, “Atatürk’ün partisiyiz” diye reklâm yapan CHP’nin başkan yardımcısı olarak Amerikan Büyükelçiliği görüşmelerinizi Atatürk ne derecede tasvip ederdi sorusuna da bir cevap verin.

Saygılarımla,

Erkan GÜÇİZ, 12 Şubat 2012
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Re: Onur Öymen’e soru

İletigönderen Erkan Güçiz » Sal Mar 13, 2012 0:21

Siyaset adamı ONUR’u

Yukardaki mektubu aynen Onur Öymen’in İnternet sayfası http://www.onuroymen.com/ yoluyla doğrudan kendisine gönderdim, Güncel Meydan forumundan bir yanıt vermeye tenezzül etmeyeceği düşüncesi ile.

Daha sonra da http://facebook.com/ooymen adresindeki facebook sayfasına abone oldum, safça oradan bir yanıt verirse kaçırmayayım diye.

Onur Öymen’in facebook sayfasında bugünkü bir notuna yorum yapmak istediğimde ismimin bloke edildiğini fark ettim.

“Bu gazeteleri evinize sokmayın” diyen kişi ile Öymen arasında hiçbir fark olmadığı ortaya çıktı. Kendisine teşekkür borçluyuz, bu vesile ile kendisini yakından tanımak imkânını bize verdiği, siyaset adamı ONUR’u ile davrandığı için.
En son Erkan Güçiz tarafından Pzr Nis 29, 2012 13:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Re: Onur Öymen’e soru

İletigönderen Nilgün SAHİN » Çrş Mar 14, 2012 0:30

SAYIN ONUR OYMEN İN SAYIN ERKAN GUCİZ E CEVABI;

Sayın Güçiz,
 
Sorularınıza teşekkür ederim. ABD Büyükelçiliğine verilen brifingin tamamının uluslararası hukuk ölçülerine ve uygulamalarına aykırı olduğunu televizyonlarda, özellikle Ulusal Kanal'da defalarca anlattım.
Büyükelçilerin bulundukları ülkelerdeki siyasetçilerle, gazetecilerle ve çeşitli mesleklere mensup insanlarla görüş alış verişi yapmaları doğaldır. Doğal olmayan yürürlükteki bir dava hakkında emniyet makamlarından brifing almaktır. Baykal'ın Amerika'ya davetini benim önerdiğim kesinlikle doğru değil. Daveti Büyükelçi bizzat Sayın Baykal'ı ziyaret ederek yapmıştı. Ben, o zamanki görevimin gereği olarak ziyaretin programı ve ayrıntıları hakkında görüştüm. Facebook sayfamda kimseye hakaret etmeden,saygılı bir dille eleştiride bulunan her hangi bir arkadaşımı bloke ettiğimi hatırlamıyorum. Bir yanlışlık olduysa düzeltilebir.
 
Selamlar.
 
Onur Öymen
Kullanıcı küçük betizi
Nilgün SAHİN
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Çrş Mar 14, 2012 0:12


Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x