Orta Asyadaki Turk Piramitleri

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

Orta Asyadaki Turk Piramitleri

İletigönderen Efe » Cmt Tem 14, 2007 21:04

Orta Asya’da, Cin’in Xi’an kenti yakinlarindaki, Buyuk Uygur Turk Imparatorlugundan kalma Turk Piramitlerini anlatmaya gecmeden once, tarihte ve bugun piramit kulturune kisaca bir goz atmak istiyoruz.

Piramitler denince aklimiza ilk once Misir Piramitleri gelmektedir.

Bunun nedeni de butun dunyadaki basin yayin kuruluslarinin Misir piramitlerine ilgi gostermesindendir. Modern(!) dunyanin Misir piramitleri ilgilenmesinin altinda da bu piramitlerden cikan goz kamastirici hazineler yatmaktadir. Bu piramitlerin ozelliklerini siralayarak, bugunun teknolojisi ile yapilmalarinin cok zor oldugunu soyleyerek, insanlari, bu yapilari insan ustu guclerin yaptiklarini dusunmeye zorlamaktadirlar.

Bunlarin birer ornegini bile yapma kudretinde olamadiklari icin, onlari incelemeyi, arastirmayi bir is kolu haline getirmislerdir. Bu arastirmalarda da ne kadar basarili olduklari tartisilir.

Cunku, bulgular ve buluntular gercegi anlatsa da, insanlar bu eserlerle ilgili olarak gercekleri anlatmak yerine canlarinin istedigini anlatmayi tercih etmektedirler.

Bu durum Misir Piramitleri icin de boyledir, Sumer Piramitleri (zigguratlari) icin de boyledir, Maya piramitleri icin de boyledir, Orta Asya Turk piramitleri icin de boyledir.

Cin yetkilileri, bu uygarlik belgelerini dunyanin gozunden gizleyebilmek icin, uzerlerine surekli yesil kalan agaclar dikmislerdir. Boylece yillar sonra bu piramitler, uzeri ormanla kapli tepeciklere donuseceklerdir. Boylece, Cinlilere ait olmadigi kesin olan bu uygarlik saheserleri belki bir yuz yil daha insanligin bilgisinden uzak tutulacaktir. Eger boyle olmasaydi, yani, bu piramitler Cinlilere ait olsaydi, Cin turist cekebilmek icin, kendi uygarliginin eskiligini dunyaya anlatabilmek icin, birakin uzerlerine agac dikmeyi, her piramidin her tasini tek tek parlatirdi.

Zaten piramitlerin bazilarinin uzerlerine, surekli yesil kalan, yaprak dokmeyen turden agaclarin dikilmis olmasi da bu yasagi daha anlamli kiliyor.

Cunku, hicbir devlet , kendi gecmisine ait bu kadar onemli yapilari yok saymaz. Bu hem tarihi acidan hem de turizm acisindan o ulkeye zarar demektir.

Buradan anliyoruz ki, bu piramitlerin Cin tarihi ile bir iliskisi yok. Peki Asya’da bulunup, eski Turk topraklari uzerinde yer alan bu eserlerin kiminle ilgisi olabilir? Elbette ki Turklerle!

Ama bu durum da onlarin ve Turkleri yok saymaktan buyuk zevk alan irkci batinin isine gelmemektedir. Bu bolgenin Kadim Turk topraklari oldugu bir gercektir. Hem de cok eskiden beri. Bu durum Cin kaynaklarinca da teyit ediliyor.

“Uygur Imparatorlugu Mu’nun en basta gelen koloni imparatorluguydu ve dogu yarisi Tevratta sozu gecen Tufan sirasinda mahvolmustu. Cin efsaneleri Uygurlar’in 17.000 yil once medeniyetlerinin zirvesinde olduklarini anlatir. Bu tarih jeolojik fenomenlere de uygunluk gostermektedir.” [5]

Mu devletinin Asya’daki uzantisi olan Turk Uygur Imparatorlugu haritalarina bir goz atilirsa, bu topraklarin kimlere ait oldugu daha iyi anlasilir. Bu haritayi bizler yapmadik. !900’lerin basinda Batik Mu kitasini arastiran bir bilim adami yapti.

Buyuk Uygur Imparatorlugu Haritasi, konuyla ilgili calismayi yapan Ingiliz arastirmaci James Churchward tarafindan cizilmistir. [6] Bu haritaya gore de piramitler tam Uygur Imparatorlugunun ortasinda bulunuyor.

Biz “Bu topraklar kadim Turk topraklaridir” dedigimizde, bazi tarihcilerimiz hemen Cin’de devlet kurmus Cu hanedanini ve Hunlari hatirliyorlar.

Bunlarin ise o bolgelerde bulunmalari M.O. 1059 - 249 yillaridir diyorlar. Hatta biraz daha hizlarini alamayarak, adeta bir yabanci agziyla; “Turklerin burada ne isi var” bile diyebiliyorlar.

Neden boyle soyluyorlar? Cunku dunyaya Turk gozuyle bakmiyorlar da ondan.

Bizim bahsettigimiz tarihler M.O. 17.000 yillari. Yani Buyuk Uygur Turk Imparatorlugunun yasadigi donem.

Sonuc olarak;

Piramit kulturunun bir surec izledigini dusunursek, bu surecin basinda yer alan piramitler Orta Asya’daki Turk piramitleridir.

Yani piramit kulturunu gelistirenler Buyuk Uygur Turk Imparatorlugunu kuran atalarimizdir.

Eger yabanci bilim adamlari ve arastirmacilar, Orta Amerika’da Maya, Inka ve Aztek harabelerinde bulunan kus sembollerini dahi Uygurlar tarafindan cizilmis sembollerdir diye acikliyorlarsa, bu bosuna degildir.

Orta Asya Uygur, Mezopotamya Sumer ve Orta Amerika da Maya, Inka, Aztek kulturleri ayni kulturun farkli cografyalarda ortaya cikisidir. Artik her sey gun yuzune cikmaya baslamistir. Mizrak cuvala sigmamaktadir. Durust bilim adamlari gercekten yana tavirlarini daha net olarak koymaya baslamislardir.

Avrupa’da ve dunyanin baska bolgelerinde yilardir okunamayan yazilar okunuyor ve Turkce olduklari anlasiliyor. Bizlere de dusen cok sey var. Her seyi yabancilardan beklememek. Imkan olcusunde kendi gecmisimizi arastirmak, kendimizi aramak.

Cunku gecmisini bilmeyen bir toplumun gelecegi de olmaz. Cocuklarimiza iyi bir gelecek birakmak, cok para birakmak, buyuk servet birakmak degildir. Onlara kendi oz kimliklerini birakmak, omur boyu onlari yonlendirecek moral degerler birakmaktir. Gerisini onlar halledecektir zaten.

Muharrem Kilic


Piramitlerin aslında Türk kültürü olduğu tezi olduğu her kün kuvvetleniyo mısır piramitlerininde mashar Türk devletine ait olduğu idda edeliyor işte Orta Asyada ki Türk piramitleri.

Bugün Çin Halk Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde yer alan, Xian şehrine 100 km uzaklıkta Qin Ling Shan dağlarında Ön-Türk uygarlıklarından birisi tarafından inşa edilmiş, etrafında irili ufaklı 100 adet piramitle beraber, 300 metre yüksekliğinde bir piramit bulunmaktadır; BEYAZ PİRAMİT
Beyaz Piramit’in ikinci dünya savaşı sırasında Çin’e yardım malzemesi götüren bir C-54 uçağından çekilen fotoğrafı 1957 yılında ilk kez Life dergisinde yayınlanmıştır.
[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/white_pyramid.gif[/img]

[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/Turk-Pyramids.jpg[/img]
[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/Turk-Pyramids2.jpg[/img]
[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/Turk-Pyramids3.jpg[/img]
[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/Turk-Pyramids4.jpg[/img]
[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/Turk-Pyramids5.jpg[/img]
[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/Turk-Pyramids6.jpg[/img]

[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/zangkun2.jpg[/img][img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/zangkun5.jpg[/img]

[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/zangkun3.jpg[/img][img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/zangkun4.jpg[/img]

[img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/zangkun6.jpg[/img][img]http://www.gozbebegim.org/paylasimboard/images/Turk-Pyramids/zangkun7.jpg[/img]

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Tem 15, 2007 12:06

EfE, cok ilginc... ilk kez duyuyorum :oops: :? cok, cok tesekkürler degerli bilgier icin :)

Cunku gecmisini bilmeyen bir toplumun gelecegi de olmaz. Cocuklarimiza iyi bir gelecek birakmak, cok para birakmak, buyuk servet birakmak degildir. Onlara kendi oz kimliklerini birakmak, omur boyu onlari yonlendirecek moral degerler birakmaktir. Gerisini onlar halledecektir zaten.

budur!

Mustafa Kemal ATATÜRK yazdı:Türk evladı ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır! ...
En son Türk-Kan tarafından Pzr Tem 15, 2007 13:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen reisbey » Pzr Tem 15, 2007 12:40

EfE, bende bilmiyorum...Benim memlekete yığma tepeler var..bilmem kimlerden kalma diye...insan gücü ile kum yığmışlar işte kazı yapmışlar içinden mezarlar tabak çanak çıkıyor...saol abi paylaşım için
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye
 
İletiler: 1609
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 9:04
Konum: Kuytularımdan

İletigönderen MedceziR » Pzr Tem 15, 2007 12:51

Bende yeni öğrendim ve ağzım açık kaldı. İlginç doğrusu :shock:
EfE, sağolasın...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."


Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye
 
İletiler: 1763
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 15:54
Konum: Yiğidin Harman Olduğu Yerden...

İletigönderen Ram » Pzr Tem 15, 2007 15:42

EfE, değerli paylaşımın için teşekkürler. Kayıp Mu Medeniyeti'nden gelip gelmediğimizi araştırıyormuş Atatürk son zamanlarında.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Veled » Pzr Tem 15, 2007 16:04

EfE, paylaştığın için sağol türklerden kalma piramitler olduğunu ben de ilk kez duydum okudum gerçekten güzel bilgiler türkan ablanın alıntıladığı atatürk sözü de meseleyi çok güzel özetliyor herkes tarihini bilmek zorunda :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Efe » Pzr Tem 15, 2007 16:46

Reca ederim arkadaşlar, aslında tarihimizin araştırılması çok önemli biraz farklı bir konu olacak ama Kavimler Göçünden, Amerikalıların Türklere soykırım yaptığını bile çıkartabiliriz. Şu andada Orta Asyada Çin aynı uygulamayı devam ettiriyor fakat dünyanın gözü bu olaylara kapalı. Basın-yayın organlarınında bir silaha dönüştürülebileceğini anlamamız lazım.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

İletigönderen Reisimiz » Pzr Tem 15, 2007 16:54

Bilmemiz Dogrudur.Çünkü biz araştırma yapmayan oturan bir milletiz ve böyle olaylar mümkündür
Kullanıcı küçük betizi
Reisimiz
Üye
Üye
 
İletiler: 125
Kayıt: Cum Tem 13, 2007 23:03


Şu dizine dön: Türk Tarihi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x