Oskanyan: Size boyun eğdirdik!..

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Oskanyan: Size boyun eğdirdik!..

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 11, 2009 10:34

Ermenistan Dışişleri Eski Bakanı Oskanyan, politikalarıyla Türkiye'nin diyaloğa boyun eymek zorunda kaldığını, sınırın da 18 ay içinde açılacağını söyledi!

Ermenistan eski Dışişleri Bakanı Oskanyan, Türkiye’nin abluka siyasetinden vazgeçmek zorunda kaldığını iddia etti. NTV’nin haberine göre Oskanyan, ABD’de sözde soykırımı tanıyan bir kararının alınması halinde, Washington-Ankara ilişkilerinin zedelenmeyeceğini savundu. Soykırım tezinin bir çok devlet tarafından kabul edilmesi sayesinde, Ankara Erivan’la diyalog kurmak zorunda kaldığını öne süren Oskanyan, ’Son 10 yılda sürdürülen politika sayesinde, birçok parlamento ’soykırımı’tanıdı. ABD de Ankara ile sorunların artacağından çekinmemeli ve ’soykırımı’tanımalı’diye konuştu. ’Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından ziyade, sınırın açılması önemli. “ diyen Oskanyan, şunları ifade etti: ” Abluka siyasetinin sonuç vermediğini gören Türkiye yönetimi, sonunda diyaloğa boyun eğdi. Sınırın en geç 18 ay içinde açılacağını düşünüyorum. Oskanyan, sınırın kısa vadede açılması amacıyla Erivan’da alınan tüm taviz kararlarının kabul edilebilir olduğunu da vurguladı. Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Ermenistan tarafından da kullanılması gerektiğini ifade eden Oskanyan, ’Bu yolun kullanılması Ermeni ekonomisini daha da zor duruma düşürmez. Ermeni işadamları ise Gürcistan-Türkiye otoyolunu kullandıkları gibi, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu da kullanabilirler’ dedi.



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x