Birbirimizi neden anlamiyoruz? Zaman ayirip okuyun lutfen.
Ayni dili konusupta, bu kadar birbirimizi anlamamamiz garip degil mi? Sosyal medyadan anlamadan, okumadan birseyler yayinlamak bizleri daha mi yakinlastirdi?
Ey cok sevgili basbakan:
Gezi parkinda ve yurdun dort bir yaninda eylem yapan,nefretle kinadigin, capulcu ettigin bu insanlar kimin vatandasi? Demokratik bir protesto yapan, gezi parki icin alinan karardan mutsuz olduklarini dile getiren bu insanlar ne yapsa idi, gidip Brezilya basbakanina mi dert anlatsalardi? Ne istediler ki? Aldiginiz, dagittiginiz ihalelerden pay mi istediler? Ogullarini, kizlarini bir yerlere mudur, ogretim gorevlisi, komiser atayasin diye mi ayaklandilar? Bir gemicik de benim ogluma al mi dediler? Avm lerden, vakiflardan yer mi kapmak istediler? Kopru ihalesinin detaylarini ogrenip ucuza arsa kapatmak mi istediler?
Cok basit bir istekleri var. Bize ne yapacagimizi soyleme, karisma. Biz seni oldugun gibi kabul ettik, sen de bizi et dediler.
Cok mu zordu o insanlarla gorusmek, fikirlerini almak ve projeyi tekrar degerlendirecegiz demek? Hayatini kaybeden dort vatan evladi, senin vatandasin degil mi? Yoksa sadece sana oy verenlerin basbakani misin? Sana oy vermeyenler ne yapsin? Baska bir ulkenin basbakanina mi sorunlarini anlatsin? Hic bir partinin destekleyicisi degil ki onlar, gidip parti liderlerine anlatsinlar. Onlar hic bir siyasi olusumda kendini bulamayan insanlar.
Ve sen ulkemin diger yuzde ellisi:
En cok da sana kirildik, uzulduk. Hic dusundun mu bu eylemleri yapanlar kimler? Orada senin sira arkadasin yok mu, hali sahada mac yaptigin cocuklar, askerde beraber nobet tuttugun arkadasin, cagri merkezinde sana yardim eden gencler, ogretmenler, ogrenciler, senin kardesin, kuzenin, ablan hep orada. Hic birinin hatiri yok mu idi?
Ol de olelim, oldur de oldurelim diyene kadar, benim kardesim, benim arkadasim, benim kuzenim ne diyor bir dinlesene basbakanim demek bu kadar mi zor geldi? Bu insanlar ne istedi ki bu kadar cok gordunuz? Bir satir okudunuz mu yazdiklarini?
Bir sey istedikleri yok ozgurluklerinden baska, hayatlarina karisilmasin istiyorlar. Hepsi bu.
Neden mi birbirimizi anlamiyoruz?
En son ne zaman bir kitap okuduk, ne zaman bir kose yazisi okuduk? Ne zaman birseyler yazdik? Bilgi caginda hala okumadan, ordan burdan duyduklarimiza inanmayi ne zaman birakacagiz?
Dinimizi baskalarinin istedigi gibi mi, Allah'in istedigi gibi yasamak istiyoruz? Neden hala ortacag zihniyetini savunuyoruz? Istedigimiz dogruyu ogrenmek mi, baskalarinin dogru dediklerini kabullenmeyi dindarlik saymak mi?
Anlamini dahi bilmedigimiz kavramlarla, insanlari itham etmek ne derece dindarlik? Bu yaziyi okuyan sen; insanlari sosyalist, komunist, leninist, marksist diye yaftalayan sen, bunlarin anlamini bilmekte misin, yoksa hepsi sana gore din dusmani mi demek?
Peki, dinini bu kadar seven sen; en son ne zaman Kuran'i kendi dilinde, anladigin dilde okudun?
Ne zaman ki birileri sana dinini anladigin dilde ogretmegi teklif etse, reddettin, isin kolayina kactin. Yuzyillarca hep baskalarinin dinini alet ederek seni kullanmasini destekledin,izin verdin, bundan mutlu oldun.
Simdi basbakaninin istedigi gibi basini ortuyorsun, onun istedigi gibi ibadet yaparak ve hatta o'na oy vererek dindar oldugunu saniyorsun. Allah ile seni aldatmalarina izin veriyorsun.
En kotusu de hic dusunmuyorsun. Bu dunyadaki en buyuk erdem, dogru ve iyi bir insan olmaktir. Bir kisinin dindar olmasi sadece Allah ile arasinda olan bir durumdur. Bu durumu her hangi bir cikar, menfaat ugruna kullanan kim varsa Allah ile aldatiyordur.
Lutfen artik insanlari din, dil ve irk ile degerlendirmeyin. Aslolan insan olmaktir. Gerisini birakin da Allah yargilasin. Cennet de onun cehennem de. Ikisinde de yeterince yer var. Istedigi yere O koysun.
Bizler yarin yine beraber ayni otobuse binecegiz, ayni filmleri izleyecegiz, beraber uzulup, beraber sevinecegiz. Bayramlasacagiz, Cumhuriyet bayramaninda gururlanip, On Kasim'da huzunlenecegiz.
Birilerinin bizleri otekilestirmesine izin vermeyin. Otekilestirilmeyin.
Sevgilerimle.
Nadanest.