Oylanacak Olan BOP Eşbaşkanlığıdır / Doğu PERİNÇEK

Oylanacak Olan BOP Eşbaşkanlığıdır / Doğu PERİNÇEK

İletigönderen TÜRKK » Pzt Ağu 16, 2010 18:59

Oylanacak Olan BOP Eşbaşkanlığıdır
DOĞU PERİNÇEK'ten YAŞAMSAL BİR STATEJİK BELİRLEME:
HAYIR NASIL ÇIKAR?


İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Aydınlık'ın son sayısındaki başyazısında, 12 Eylül'de yapılacak halkoylamasında HAYIR'ın nasıl çıkacağını ele alıp canalıcı bir strateji belirlemektedir. Sayın Perinçek'in, Türkiye'den yana tüm güçlerin dikkatle inceleyip gereğini yapmaları için görev yükleyen başyazısını önemle dikkatinize sunuyoruz.

• Henüz kararsız kesim, dindar olmakla birlikte, bölünme yönündeki gidişten kaygılıdır. Bu yurttaş topluluğu sonucu belirleyecektir. Tayyip Erdoğan, o kesim üzerinde yoğunlaşmaktadır.

• Türkiye, 12 Eylül’e kadar her gün, her saat Tayyip Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığını tartışmalıdır. Anayasa değişikliği, ABD’nin Türkiye’yi bölme projesini uygulamak içindir. Yargı bu amaçla kelepçelenmek isteniyor.

• Liderler, meydanlarda onbinlere, yüzbinlere sormalıdır: Türkiye’yi bölme projesine evet mi, hayır mı?

• Halk oylaması, bu zemine oturtulduğu zaman, işte o karasız olan yüzde 26 oranındaki yurtsever kitle, Hayır oyuna yönelecektir.
• Tayyip Bey’e BOP görevi verenler 13 Eylül sabahı öğrenmelidir ki, Türkiye’de artık yeni bir BOP Eşbaşkanı bulamayacaklardır.

• ABD, işte böyle caydırılır.


Şu anda eğilimini belirlemiş yurttaşlardan Hayır diyecekler ve Evet diyecekler eşit gibi gözüküyor, yüzde 37 bir taraf, yüzde 37 diğer taraf. Yüzde 26 oranında bir yurttaş topluluğunun ise, henüz karar vermediği saptanıyor.

KARARSIZLAR
Kararsızlar şu kesimlerden oluşuyor:
1. MHP tabanındaki AKP’ye gidip gelen kesim.
2. Büyük Birlik Partisi (BBP) tabanı.
3. Saadet Partisi tabanının önemli bir kesimi.
4. AKP’ye oy vermekle birlikte bölünme tehdidinden kaygılanan, vatanseverliği önde olan kesim (Murat Başesgioğlu gibiler).
5. Kürt yurttaşlarımızın emperyalizme karşı duyarlı olan kesimi.

Bu yurttaşlarımızın ortak özellikleri, vatanseverlikleridir. Dindar olmakla birlikte, ABD’nin Türkiye’yi parçalama planını görmektedirler. AKP’ye güvensizlikleri de bu noktadadır.

Referandum sonucunu seçmenin en az dörtte birini oluşturan bu yurttaş topluluğu belirleyecektir.

YİYİCİLİK YOKSULLUK VE İŞSİZLİK KONUSUNDA
KAZANILACAKLARIN SINIRINA VARILDI

Yoksulluk ve işsizlik konusu, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından vurucu ifadelerle işlendi. Mafya-tarikat takımının doymak bilmeyen yiyiciliğini duymayan kalmadı. Buradan kazanılacak yurttaş kitlesi ikna edildi. Bunun sınırına gelindi. Şimdi bütün mesele, ülke bütünlüğü konusunda duyarlılığı olan kararsız kesimin kazanılmasındadır.

DİKKAT! AKP O KESİME YÖNELİYOR
Dikkat edilirse, AKP de bu kesim üzerinde yoğunlaşıyor. Mavi Marmara macerası hep o yurttaşlarımızı avlamak içindir. ABD de, buna izin veriyor; çünkü hesaplarını AKP üzerinden yürütmektedir.

Artık Hayır diyen partiler de, bu kesimi ikna etme çabasına giriyorlar.

MHP, Tayyip Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığı’nı ısrarla işlemeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bayburt konuşmasında bu konuyu vurucu bir dille gündeme getirdi. Bayburt, vatan duyarlılığının yoğun olduğu bir ilimiz.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, zaten bu konularda duyarlı.

CİNDORUK’UN TARİHSEL SAPTAMASI
Ama en önemlisi, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un 8 Ağustos Pazar günü meselenin bam teline dokunmasıdır. Tecrübeli lider Cindoruk, Ulusal Kanal’da kıdemli yazar Kurtul Altuğ’un Politikanın Nabzı programında, Tayyip Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığını itiraf ettiği üç konuşmasının görüntülerini izledikten sonra, şu saptamada bulundu:

“ABD Projesinin elemanı olmuş. Anayasayı ihlal suçunun hazırlık fiillerini işliyor. Ben bir yerde söyleyip geçti sanıyordum, ısrar ediyor.”

SİYASAL TERCİHİN ÖTESİNDE CEZA HUKUKU MESELESİ
Cindoruk’un sözleri çok yerinde, olayın bir siyasal tercih ötesinde, ceza hukuku alanındaki sonuçlarını saptıyor. Kaldı ki, Türk Ceza Kanununda, Anayasayı ihlal suçu yanında, Türkiye topraklarının tamamını veya bir kesimini başka devletlerin hükümranlığına vermeye yönelik girişimler için de en ağır cezalar öngörülmüştür.

Tayyip Erdoğan’a Yüce Divan yollarını açan BOP Eşbaşkanlığı itiraflarının pırıl pırıl görüntüleri ve tapı gibi yazılı belgeleri var. Bu itiraf, birkaç yerde değil, bizim saptayabildiğimiz 34 yerde dile getirilmiştir. Aranırsa fazlası da bulunur. Listesini Aydınlık yayımlıyor.

Tayyip Erdoğan’ın işte bu BOP Eşbaşkanlığı itirafları ve uygulamaları, muhalefet liderlerinin kendisine yönelttiği “vatana ihanet” suçlamasının en sağlam kanıtlarıdır.

BOP EŞBAŞKANLIĞININ GİZLİ SÖZLEŞMESİ DE BELGELİ
Sayın Cindoruk, “ABD belki Tayyip Erdoğan’a açıkça ‘Seni BOP Eşbaşkanı yaptım’ dememiştir ama o benimsemiş bunu” diye bir görüş de açıkladı.

Olay, bunun çok ötesindedir. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün BOP görevleri, gizli bir anlaşmaya bağlanmıştır. Hukuk bilenler için, hizmet sözleşmesi demek, kuşkusuz daha yerinde. Bu hizmet sözleşmesini de Abdullah Gül itiraf etmiştir. ABD Dışışleri Bakanı Powell ile 2 Nisan 2003 günü Ankara’da “2 sayfa 9 maddelik gizli bir anlaşma yaptığını” utanmadan Sedat Sertoğlu’na açıklamıştır ve Vatan gazetesinde manşet olmuştur (24 Mayıs 2003). Dikkat buyurulsun, rivayet falan değil, çok somut: “2 sayfa 9 madde!” Muhalefet liderlerimiz ihanet saptaması yapıyorlar ya, ihanet işte buradadır.

HİZMET SÖZLEŞMESİ AÇILIMLARLA UYGULANIYOR
Bu gizli hizmet sözleşmesinin içeriğini 17 Temmuz 2003 günü açıkladık. Yedi yıldır yaşananlar, tek tek o maddelerin uygulandığını kanıtlamaktadır. Özeti, Türkiye’nin bölünmesidir. Bütün “açılımlar” tek tek o maddelerde vardır. Dubai’de yapılan anlaşma da, o “9 madde”nin uygulama anlaşmalarındandır.

Milletvekilimiz Onur Öymen’in aynı programda, “Obama bile BOP’tan vazgeçti” yolundaki görüşüne katılamıyoruz. Sözü uzatmamak için, diyelim ki, Obama 24 ülkeden 22’sini bölmekten vazgeçti. Ama iki ülkeyi bölmekten vazgeçmiyor. Birini böldüler, Irak üç parçaya ayrıldı, yakında resmî ilan yapılacak. Türkiye ise, şu anda bölünüyor ve kısmen bölündü. Güneydoğumuzda, özerk bölgeler fiilen oluştu. Onun hukuku da pişiriliyor.

SUÇLU RUH HALİ YÜZ ÇİZGİLERİNDE
Tayyip Erdoğan, ilk BOP Eşbaşkanlığı itirafını, 15 Şubat 2004 gecesi Kanal D ekranından yaptı. İtirafını daha bu yıl, AKP Grup Toplantısında sürdürdü.

Çok önemlidir, ilk itirafında ABD’den yeni dönmüştü. Ona zorla söylettiler, ‘yoksa seni deliğe süpürürüz’ dediler. Böylece ABD, Tayyip Erdoğan’ı BOP memuriyetine kamuoyu önünde de bağladı. Emperyalist devletlerin bayağı taktikleridir bunlar. Kölece sadakati garantiye alırlar; geri dönüş yollarını havaya uçururlar.

Görüntüleri lütfen izleyin, Tayyip Beyin “Hani var ya, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi! İşte biz o proje kapsamında Diyarbakır’ı merkez yapacağız” derken, yüzüne bakın, gerilmiş, ezik, yutkunarak söylüyor. Suçlu ruh hali, bütün yüz çizgilerine yansıyor. Kolay değil, Diyarbakır’ı nerenin merkezi yapmak peşinde olduklarını herkes biliyor. Haritaları NATO toplantılarında bile duvarlara yansıtıldı.

BÖLME PROJESİNE EVET Mİ HAYIR MI
Türkiye, 12 Eylüle kadar her gün, her saat Tayyip Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanlığını tartışmalıdır. Getirilen Anayasa değişikliği, işte bu Amerikan projesini uygulamak içindir. Yargı bu amaçla kelepçelenmek isteniyor.

Liderler, meydanlarda toplanan onbinlere, yüzbinlere sormalıdır: Türkiye’yi bölme projesine evet mi, hayır mı?

Büyük kentlerimize kurulan büyük ekranlarda ve mitinglerde, sabahtan akşama kadar Tayyip Beyin o BOP elemanı görüntüleri ve konuşmaları döndürülmelidir. Abdullah Beyin “2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma” itirafının gazete kesikleri gösterilmelidir.

Suçlular ayağa kalksın ve cevap versinler bakalım. Hangi kemkümleri edecekler, görsün millet.

KARASIZLAR O ZAMAN HAYIR KARARI VERECEK
12 Eylül’deki halk oylaması, bu BOP Eşbaşkanlığı ve ABD ile “2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma” zeminine oturtulduğu zaman, işte o karasız olan yüzde 26 oranındaki kitle, Hayır oyuna yönelecektir.

AKP, Saadet Partisi ve BBP yönetimleri bu akımın karşısında çırpınsınlar o zaman. Kendileri bilir, BOP Eşbaşkanı’nın kader arkadaşı olur ve AKP’nin bozgununu paylaşırlar?

İNKÂR YALANLARI BELGELENDİ VE
MAHKEME HÜKMÜNE BAĞLANDI

BOP Eşbaşkanlığı, Tayyip beyin “Aşil topuğu”dur; oradan vuruldu mu, yıkılır gider. Dalak boşluğudur; bunu çok iyi biliyor. O nedenle BOP Eşbaşkanlığını inkâr eden yalanlara kalkışmıştır. Önce Eski Devlet Bakanı Nazım Ekren’e Meclis kürsüsünden yalan söyletmiştir. Dahası Tayyip Erdoğan’ın kendisi kapatma davasında Anayasa Mahkemesi’ne verdiği dilekçede BOP açıklamalarını inkar etmiş; kendi yalanını kendi imzasıyla belgelemiştir. Yalanını vesikaya bağlamıştır.

Bunları belirttiğimiz zaman açtığı davalar, Ankara Asliye Hukuk ve Ceza mahkemelerince reddedilmiş; yalan söylediği yargı hükmüyle de boynuna asılmıştır. Çünkü her şey belgelidir; kaçabileceği bir delik yoktur.


GARDI DÜŞER VE NAKAVT OLUR
Hayır diyen partiler, BOP Eşbaşkanlığı olayına yüklendikleri zaman, bokstaki deyişle Tayyip Erdoğan’ın gardı düşecektir; gözleri bulanık görmeye başlayacak, sersemleyecektir ve nakavt olacaktır. BOP Eşbaşkanlığı’nın, başka deyişle Türkiye’yi bölme projesinde görev üstlenmenin halk oyu gündeminin merkezine oturtulması, hayır oylarını yüzde 60’lara kadar çıkarabilir.

Önümüzde zaman sınırlıdır; bir aydan az. Çok iyi değerlendirilmesi gerekir.

“Recep Bey-Bay Kemal atışmaları”, yurttaşa bir şey kazandırmıyor. Halkoyu tartışmasının Tayyip Erdoğan’ın düzeyine indirilmesi, bir tek onun işine geliyor.

SAYIN GENEL BAŞKANLAR
Belki Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, ‘BOP Eşbaşkanlığı üzerinde yoğunlaşırsak, Amerika acaba ne der, napar’ diye düşünebilirler.

Açık konuşalım. Bu düşünce, BOP Eşbaşkanlığına talip olmanın başlangıcıdır.

Sayın Genel Başkanlar,

“Amerika sonra bana napar” sorusu yersizdir.

Ancak çıkarcıların kendisine sorabileceği bir sorudur.

ABD, Türkiye’yi şu anda bölüyor! Türkiye, kundaklanmış, yanıyor ve kanıyor.

ABD’yi caydırmak zorundayız!

ABD, işte böyle caydırılır!

Bilmelidir ki, Türkiye’de artık yeni bir BOP Eşbaşkanı bulamayacaktır.

Görmelidir ki, atadığı BOP Eşbaşkanı halkoyunda tepe takla gitmiştir; Türkiye halkı BOP Eşbaşkanını devirme ehliyetine sahiptir.

İşte o zaman Onur Öymen’in dediği olur, ABD BOP’tan vazgeçmeyi tartışmaya başlar.


DOĞU PERİNÇEK, 16 Ağustos 2010
En son TÜRKK tarafından Sal Ağu 17, 2010 17:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKK
Üye
Üye
 
İletiler: 152
Kayıt: Sal Mar 09, 2010 20:44

Re: Oylanacak Olan BOP Eşbaşkanlığıdır / Doğu PERİNÇEK

İletigönderen Mustafa Recep » Pzt Ağu 16, 2010 20:43

Liderler, meydanlarda toplanan onbinlere, yüzbinlere sormalıdır: Türkiye’yi bölme projesine evet mi, hayır mı?

Büyük kentlerimize kurulan büyük ekranlarda ve mitinglerde, sabahtan akşama kadar Tayyip Beyin o BOP elemanı görüntüleri ve konuşmaları döndürülmelidir. Abdullah Beyin “2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma” itirafının gazete kesikleri gösterilmelidir.

Suçlular ayağa kalksın ve cevap versinler bakalım. Hangi kemkümleri edecekler, görsün millet.

-----------------------

tespit muhteşem, ben bunun nisan mitingleri sırasında yapılması gerektiğini hep söylemişimdir.

şimdiden gazamız mübarek olsun! işimiz zor lakin zor oyunu bozar bakalım kim zorlu çıkacak...
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye
 
İletiler: 417
Kayıt: Çrş Tem 09, 2008 13:11
Konum: sakarya


Şu dizine dön: Halk Oylaması Yazıları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x