OYUN. . .

OYUN. . .

İletigönderen Seçkin ERGÜN » Sal Tem 05, 2011 17:18

-İyi de isnat edilen suç zamanında ben burada bile değildim ki. . .
-Sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına. . .

Evet, dün 6 general daha tutuklandı. İlgili haberi aramayın boşuna, kaldırıldı bile. Onun yerine Acun Ilıcalı haberi kondu.
Evinden çıkarken öldürülen iki askerin haberi de diplerde bir yerlerde şimdilik duruyor.

Arama kararı çıkar çıkmaz yurt dışında dahi olsa mahkemeye koşan ordunun subaylarına intikam alırcasına “kaçak” yaftası yapıştırmak bu işin özü. Suçun işlendiği zaman olay mahallinde değilsen zaten başka da bir delile gerek yoktur.Hukuk falan bilmesek de mantığımız ve yıllardan beri seyrettiğimiz filmler bize bunu öğretti. Ama amaç zaten yargılamak değil, ordunun birliğini zayıflatıp, refleks gücünü köreltmek olduğundan suç, suçlu, delil gibi şeylerin de önemi yok.
Orada değilsen, yapmamışsındır. . . Bu basit kural her durumda geçerli değil.

O iki asker de çalışma bölgesinde, ya da operasyonda değillerdi, evlerinden çıkıyorlardı. Belki evden çıkmadan aceleyle attıkları kahvaltı lokması hala ağzındaydı. Yatağın sıcaklığını ölümün soğukluğuyla kaybettiler. Belki de o anda 4 ay sonra doğacak bebeğine ne ad koysam diye düşünüyordu. Kız mı erkek mi olacağını öğrenmiş miydi acaba. . .

Bebek doğacak, babası orada olamayacak. Doğar doğmaz ağlaması diğer bebekler gibi sebepsiz olmayacak. . .

Birileri teröristleri kahraman gösteriyorsa, subaylar keyfi olarak onuru kırılırcasına tutuklanıyorsa, içten içe büyüyen kin ve nefret bu kadar yüzeydeyse, eski hesaplar yeniden görülecekse, artık demokrasicilik oynamayı bırakalım. Bu oyun oynanmaz.

Oyunda iki taraf olur.Bir taraf hep oyunu kuralına göre oynuyorsa, diğer taraf sürekli hile yapıyorsa bu kadar anlayışlı olmamak gerekir.

Sonucu önceden belli seçimlerde 4 yılda bir verilecek oyla silahı, kalleşliği, bu kol kola girmiş hainleri yenemeyiz. Sayılarının çok olduğundan değil. Toplasan bir avuç değiller. Kanal kanal dolaşan bir kaç akademisyen-gazeteci, Apo"ya sadakat yemini etmiş bir kaç siyasetçi, AKP etrafında toplanmış güce tapan vasıfsız kalabalık sürüsünden ibaretler.

Ağaçtaki bir kuşu vurduğunda diğerleri de dağılır gider.
Orada değilsen, yapmamışsındır. O zaman orada olmak gerekir. .
Kullanıcı küçük betizi
Seçkin ERGÜN
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 58
Kayıt: Pzt Tem 04, 2011 22:01

Şu dizine dön: Seçkin ERGÜN

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x