Oyunun adı ; "Al Gezi Parkı'nı, Ver Güneydoğu'yu" mu olacak ?

Oyunun adı ; "Al Gezi Parkı'nı, Ver Güneydoğu'yu" mu olacak ?

İletigönderen Selçuk Tınaz » Prş Haz 27, 2013 20:02

Gezi Parkı'nda başlayan muhteşem halk hareketini, Büyük İsrail Projesi için Güneydoğu'da yapılacak ırkçı Kürt isyanı ile özdeşleştirme niyeti ve gayreti belirdi ortalıkta.

'Referandum' ve' Plebisit' lâkırdıları da, ayakların baş olamayacağını düşünen diktatör tarafından, bu sebeple dillendirildi galiba. Yani, İstanbul'daki ve Diyarbakır'daki ayak takımlarının vereceği "Topçu Kışlasına Hayır" ile "Büyük İsrail Projesi'ne Evet" kararları, aralarına bir eşitlik işareti koyularak, aynı denkleme yerleştirilecekler.

Bir Amerikan düşüncesine benzeyen bu komik tasarı, her şeyden önce eşyanın tabiatına aykırı olduğu için, insan zekasına hakarettir (Zaten bu nedenle Amerikan malı olduğunu tahmin ediyoruz. Tabii bir de, Amerikan elçisinin çamurlu ayak izlerini görüyoruz).

Birbiriyle eşitlenmek istenen bu iki hareketin arasında, çok önemli farklar var ;

AKP faşizminin karşısında herkesi birleştiren halk hareketi, masum ve haklı. Bölücü, ayrılıkçı ve ırkçı olan Kürt isyanı ise, kötü niyetli ve haksız.

Halk hareketi, AKP hükumetine karşı yapılıyor, devlete karşı değil. Devleti temsil eden güvenlik güçlerine karşı şiddet kullanılmıyor ve devletin simgelerine (Atatürk, bayrak) sahip çıkılıyor.

Güneydoğu'daki haydutluk ise, AKP iktidarı ile ortaklık halinde, devlete karşı yapılıyor. Devleti temsil eden güvenlik güçlerine karşı terör kullanılıyor ve terörün simgelerine (Apo, PKK) sahip çıkılıyor.

Halk hareketinin hedefi, AKP faşizminden kurtulmak ve devlete verdiği zararları, millete yaptığı kötülükleri sona erdirmek.

Irkçı Kürt isyanının hedefi ise, Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirmek ve Büyük İsrail'in Türkiye parçasını kurmak için, devleti ve milleti bölüp parçalamak.

Birbiriyle yöntemleri ve amaçları bakımından taban tabana zıt olan bu iki hareketi aynıymış gibi göstermeye çalışmak, herkesten önce insanın kendisine karşı yaptığı bir saygısızlık ve topluma karşı da büyük bir ayıptır.

Dış bağlantılara gelince ;

Halk hareketinin lideri Mustafa Kemâl Atatürk, her zamanki gibi Batı saldırganlığına ve sömürgeciliğine karşı mücadele ediyor.

Güneydoğu'daki isyanın liderlerinden Apo, asıl adı 'Artin Aramyan' olan bir Ermeni ve Barzani de bir Yahudi. Batı, Kürtleri, Kürt olmayan liderlerin emrine sokarak ayaklandırıyor ve aynı 100 yıl önce yaptığı gibi, bölgedeki ülkelere ve halklara karşı kiralık katil olarak kullanıyor.

Bu yüzden "100 yıllık hikâye" deniyor ama, amaç Nil ve Fırat nehirleri arasındaki "vadedilmiş topraklar"ı ele geçirip, İsrail'i büyütmek olduğuna göre, en az 2000 yıllık hikâye.

Onbir yıllık bir birikimin sonucunda patlayan ve bütün ülkeye yayılan gösterilerde, "barış süreci" yutturmacasıyla Kürtleri bebek katillerinin ve feodal asalakların insafına terk eden AKP'nin, dünyada en çok Kürt öldüren Batı projesi olan PKK isimli narko-terör örgütü ile masaya oturup, Türkiye'yi bölme planı yapmasına duyulan tepkilerin payı büyüktür.

AKP'ye karşı yapılan bu büyük halk hareketi ile ancak, kendilerini, BDP'li feodallerin ve PKK'lı katillerin temsil etmediğini düşünen bilgili, akıllı ve namuslu Kürtler özdeşleşebilirler.

Derebeylerine ve katillere temsil yetkisi verenler, enayi yerine koyacak aptal arama işine hiç kalkışmasınlar bence. Türk Milleti'nin bu tür sahtekârlıklara hoşgörüsü de, sabrı da kalmadı artık.

Selçuk Tınaz
Kullanıcı küçük betizi
Selçuk Tınaz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 101
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:16

Şu dizine dön: Selçuk TINAZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x