Özel Kuvvetler ve “FETÖ’cü paşalar!” / Arslan BULUT

Özel Kuvvetler ve “FETÖ’cü paşalar!” / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Çrş May 04, 2016 16:14

Özel Kuvvetler ve “FETÖ’cü paşalar!”


Resim
Tayyip Erdoğan’ın ani olarak Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı da yanına alarak Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yaptığı ziyaret dikkat çekti.

Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, diğer adıyla bordo bereliler hem binbir süreçten geçirilerek seçilmiş hem de çok iyi eğitilmiştir. Bu birlikler için Türkiye’nin çekirdek gücü de denilebilir.

Şimdi o kuvvetlere acil bir ihtiyaç duyuluyor herhalde. Sözcü gazetesinin, TSK’ya kumpas kuranlarla ilgili iddianameye dayanarak, “TSK’nın komuta kademesinde FETÖ’cü paşalar var” manşetiyle çıktığı gün özel kuvvetleri ziyaret ilginç değil mi?

“FETÖ’cü paşalar” mı var, yoksa Rusya uçağını düşürecek kadar, Türkiye yerine küresel güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket eden başka yapılanmalar mı var bu konu tartışmalı! Doğrusunu Genelkurmay Başkanı açıklamalıdır!

* * *

Bir süredir Türkiye’nin Kilis vilayeti, IŞİD saldırılarına sahne oluyor. Bugüne kadar 20 kişi, IŞİD’in attığı Katyuşa roketlerinin hedefi olarak can verdi. Yaralılar, sakat kalanlar var. Genelkurmay Başkanlığı, her saldırıdan sonra, Katyuşa mevzilerinin vurulduğunu açıklıyor.

Roketlerin fırlatıldığı araçlar hemen yer değiştiriyor. Bu sebeple Fırtına obüsleriyle bir sonuç almak mümkün değil. Saldırılar yüzünden Kilis halkı, şehri boşaltmaya başladı. Zaten mülteciler çoğunluk, Kilisliler azınlık durumuna getirildi. IŞİD, Cuma hutbesinde “Bundan sonra Gaziantep, Nizip, Karkamış ve Nizip en büyük hedeflerimiz” diye açıklama yaptı!

Durum böyleyken Kilis valisi, “Füzeler tabii ki düşecek, havada mı kalacak, yer çekimi var” diye devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacak bir konuşma yapabildi. Bu da vatandaşı umutsuzluğa itiyor.

Türkiye, Rus uçağını düşürdüğü için Suriye’ye savaş uçaklarını sokamıyor! Çin’den hava savunma sistemi alınacaktı. O da Amerikan baskısıyla iptal edildi.


* * *

Tam buraya gelmişken, Irak Türklerinden Kasım Ömer aradı. “Güneydoğu Anadolu’da nasıl emperyalist ülkelerin her birinin PKK’sı varsa, Suriye ve Irak’ta da hepsinin ayrı ayrı IŞİD’i var! ABD ve Rusya, Irak ve Suriye’yi paylaştı. IŞİD’i artık Türkiye’ye karşı kullanıyorlar. Bir Türkmen deyiminde olduğu gibi Türkiye hem toydan oldu, hem de toy aşından... Türkiye’yi IŞİD tuzağına düşürdüler. Şimdi NATO’yu da devreye sokarak, kıpırdayamaz hale getirecekler. 2006-2007 yıllarında ‘Sıra Türkiye’ye gelecek, bu sebeple bölge ülkeleriyle iş birliği yapmak gerekir’ diye devamlı uyardım ama Türkiye, İngilizlerin planını uyguladı! Üstelik Rusya ile de düşman haline getirildi. Şimdi ne diyeyim?” dedi...

IŞİD’in Kilis’e saldırılarını, Erdoğan’ın Özel Kuvvetler Komutanlığı ziyaretini ve Sözcü’nün manşetini bir arada değerlendirelim..

AKP içindeki krizin de bu konularla ilgili olduğunu, hatta MHP kurultayının engellenerek, AKP iktidarının devamının sağlanmak istendiğini, bu suretle Türkiye’nin millî bir politika takip etmemesi için tedbir alınmaya çalışıldığını da bu tabloyla birlikte düşünelim..



MHP, 11 ilçeden karar çıkardı!

MHP avukatı Yücel Bulut aradı. Kurultayın durdurulması için 22 ilçe mahkemesine başvurulduğu, bunlardan 20’sinin mahkemelerce reddedildiği, ikisinin kabul edildiği iddiasının doğru olmadığını söyledi, “Reddedilen hiçbir talep olmadı” dedi. Yücel Bulut’a “Peki kaç ilçe mahkemesine başvuruldu?” diye sordum. “11 ilçe mahkemesine başvuruldu. 11’inden da durdurma kararı çıktı, MHP Genel Merkezi, ikisini açıkladı” dedi.

Tabii bu kararların temyiz sürecindeki bir dosya açısından hiçbir geçerliliği yok. Bu dosyada tek yetkili Yargıtay, ama kararlar, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yarıyor.

Arslan BULUT, 4 Mayıs 2016
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x