Pamuk: Asker konuşmasın (Benim gibi satılmışlar konuşsun)

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Pamuk: Asker konuşmasın (Benim gibi satılmışlar konuşsun)

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 17, 2009 23:49

"Ordu bunu böyle yapmayın, bunu şöyle yapmayın diyor, ben bundan hoşlanmıyorum.”

Nobel ödüllü yazar Orhan Japon Yomiuri Shimbun gazetesine, “On yılda bir askeri darbelerle karşılaşıyoruz. Allah’a şükür son 10 yılda böyle bir darbemiz olmadı. Ancak her gün, ordu bunu böyle yapmayın, bunu şöyle yapmayın diyor, ben bundan hoşlanmıyorum” dedi.

Orhan Pamuk Pamuk günlük yaklaşık 10 milyon tirajla Japonya’nın en büyük gazetesi konumunda bulunan Yomiuri Shimbun’un sorularını yanıtladı.

“Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke laik. Bazıları bu laikliğin sınırına ulaştığını söylüyor. Bu laikliğin doğal olmadığını düşünmüyor musunuz?” sorusunu yanıtlarken, “Siz fundamentalist laiklerin görüşlerini savunuyorsunuz. Fundamentalist laikler İslamın bir sorun olduğunu düşünüyorlar, ancak ben öyle düşünmüyorum. İslamcı fundamentalistler de var. Görüşünüz geçerli ve Türkiye’de bir hayli popüler, ancak ben mutabık değilim” karşılığını verdi.

İslamın özel hayatın dışında bir ülkenin nasıl yönetileceğine, yasalara ve hükümetlerle ilgili yönleri bulunduğunu, kuralların İslam ve Kuran’dan geldiğini belirten Pamuk, şöyle devam etti:

“Ancak bunlar, güçleri sadece ordunun gücü üzerine temellenen ultraradikal laiklerin tezleridir. Türkiye’de çoğunluğu oluşturan birçok kişi benim gibi, İslam ve laikliğin karışımına inanır. Şimdiye kadar Türkiye’de kamu yaşamı İslam kuralları tarafından belirlenmemişti, laikliğe göre belirleniyordu.

Ben bir laikim, fakat liberal bir laikim. Halkın istekleriyle laikliğin enerjisi arasında bir uyum olmalı. Türkiye’nin laikleri aynı zamanda liberal de olmalı. Bizim güçlerini ordudan alan laiklerimiz var. Bu Türkiye’nin demokrasisine zarar veriyor. On yılda bir askeri darbelerle karşılaşıyoruz. Allah’a şükür son 10 yılda böyle bir darbemiz olmadı. Ancak her gün, ordu bunu böyle yapmayın, bunu şöyle yapmayın diyor, ben bundan hoşlanmıyorum. Ancak bu sizin İslamcı fundamentalist olduğunuz anlamına gelmez. Ben aynı zamanda siyasi İslam’ın yükselişinden de kaygı duyuyorum. Yani iki tarafça da sıkıştırılıyorum ancak herhangi bir tarafı tutma zorunda değilim.”



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen dervishizir » Pzr Oca 18, 2009 0:07

Ehyt Orhan heyt seni Suşi yapar bu Japonlar dikkat et. Harakiri yaptı kayıp derler üstüne üstük. Orası burası değil :) Hava atayım derken Satışların düşer orda AB de buralarda konuştuğun gibi konuşursan. İki Dakikada bozarlar, çizeeeerler pamukçu
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye
 
İletiler: 144
Kayıt: Sal Ağu 19, 2008 1:40

İletigönderen MansurSah » Sal Oca 20, 2009 21:26

Gerizekalı; Oyak satıldı, ordu sesini çıkarmadı. Türk Telekom gibi daha nice stratejik kurum satıldı; Ergenekon tertibinden, emekli orgeneraller, muvazzaf subaylar içeri alındı, TSK yine de sesini çıkarmadı.

Hergün konuşuyormuş. Yalancı!

İngiliz genelkurmay başkanı, Irak saldırısına dair Blair hükümetini, yani siyasi kararı yerden yere vururcasına eleştirdi, "konuştu", ne İngiltere'de ne de sizin gibi İngiliz sömürgesi zihniyette hiçbir tepki ortaya çıkmadı. İşiniz gücünüz, derdiniz başınız Türk'le, Türkiye'yle, Türk Silahlı Kuvvetleri ile.

Japon gazetesine, öyle uzaktan konuşmak kolay. Osaka'da yaşıyorum, Minoh'da. Mahsuni'nin dediği gibi,

"Sen bizim köylerden, geç hele hele"
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x