Papaz Kaçtı

Papaz Kaçtı

İletigönderen zafer atun » Pzr Eki 14, 2018 7:30

Birkaç gün önce kasımda ne olacak başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazının özü ekonominin daha kötüye gideceğ,i insanlarınsa bu kötü gidişi her zamanki gibi kabullenip alışacağı idi. Yazının üzerinden geçen kısa sürede çok şükür rahip Bronsonu da bağımsız Türk yargısı bağımsız olarak serbest bıraktı. Bu zâtın yakın gelecekte Cia’nın başına geçeceği de yazılıp çizildi ama ne gâm. Perde arkasındaki pazarlık bugün bilinmiyor. İleriki dönemlerde deşifre olur merak etmeyin. Türkiye Trump’a tam da ara seçimler öncesinde paha biçilmez bir hediye verdi.
Bizleri ilgilendiren ilerleyen süreçte bu ve benzeri gelişmelerden nasıl etkileneceğimiz.
Olay sanıldığı gibi çok basit değil komplike. Belgeler, bilgiler ve görüntülerin olduğu yazılıyor. Al papazı ver papazı gibi gösterilmek istense de öyle değil. Zaten bizim papazı da alamadık o ayrı. Bu iş bu kadar basit olsa Amerikan askeri uçağı hemen Türkiye’ye gönderilip Bronson apar topar sınırların ötesine kaçırılmazdı. Konuyla ilgili sürüyle senaryo üretilebilir. Bakalım Bronsonun verilmesi sonrasında Türkiye’nin kazancı ne olacak. Halkbank genel müdür yardımcısı serbest mi bırakılacak (zor). Yoksa sınır ötesinde Fıratın doğusuna kış gelmişken şartlar daha da zorlaşmışken Amerikanın icazetiyle göstermelik bir harekât yapılıp iç siyasette puan toplanmaya mı çalışılacak. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Kuvvetli devlet olmak kendine yetebilmekle, eğitim sistemiyle, savuma sanayisi ve askeri gücüyle, hukuk ve adalet sistemiyle, ekonomisi ile, dış politikalarda ise tutarlı ve akılcı politikalarla olur.
Her fırsatta Türkiye büyük ve kuvvetli devlettir sözleri ile ajitasyonla olmaz. Eloğlu icraata bakar.
Suudların elçiliğine giren ve bir daha çıkamayan gazeteci Kaşıkçı bu ülke topraklarında kaybedildi. Onun can güvenliğinden dolaylı olarak biz sorumlu idik. Elçilik içi o ülke toprakları sayılır tamam da adam saatlerce dışarı çıkmayıp nişanlısına her olasılığa karşın şu kişileri ara harekete geçin dediyse ciddi sıkıntılar ve korkuları var demektir. Haklı da çıktı.
Şimdi tüm dünya bizi izliyor. Beşinci dünya ülkesi miyiz. Güvenli topraklarımız var mı?
Bu ülkeye gelen insanlar sağ salim geldikleri yere dönebilirler mi?
Bizse gene yaptık yapacağımızı; tüm dünyanın gözüne baka baka Suudlarla işbirliği yaparak bu karanlık olayı çözmek için ekip oluşturduk. Dikkatinizi çekerim Kaşıkçı nerede kaybedildi. Suudi Arabistan büyük elçiliğinde. Kaşıkçı olayını çözmek için kimler ortak çalışma yapacak Türk polisi ile Suudi Arabistan ekibi. Traji komik.
Büyük ve güvenilir devlet böyle olunmuyor. Olunmaz da.
Yarın elin oğlu ülkeniz özgür değil hapiste şu kadar düşünce suçlusu şu kadar gazeteci şu kadar öğrenci var dediğinde. Adalet mekanizmanız çalışmıyor kararlarınız yanlı dediğinde. Eğitimde dünya sıralamasının en altındasınız dediğinde. Ekonominiz bitik bu yüzden borçlanma koşullarınız değişti daha da pahalılandı dediğinde. Kredi değerleme kuruluşları notumuzu çöp seviyesine indirdiğinde, onlara da biz büyük devletiz hatta aya 8 şeritli yol yapıyoruz dersiniz.
Zafer ATUN
14/10/2018
zaferatun.wordpress.com
Kullanıcı küçük betizi
zafer atun
Üye
Üye
 
İletiler: 147
Kayıt: Pzr Ara 09, 2012 15:26

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x