Peki kim sorumlu? / Levent BULUT

Peki kim sorumlu? / Levent BULUT

İletigönderen Oguzhan34 » Çrş Eyl 26, 2018 9:27

Hz. Ömer bir gün tebdili mekân mahalle aralarında gezerken çocuk ağlamaları gelen bir evin önünde durur ve bir süre dinler. Dayanamaz kapıyı vurarak içeri girer. Gördüğü manzara karşısında şaşkına döner. Bir yaşlı kadın ocaktaki tencerede bir şeyler pişiriyor, küçük çocuklarsa eteğine yapışmış, ağlıyorlar...
***
Hz. Ömer kadına:
- Bu çocuklar niye ağlıyor? diye sorar.
Kadın çocukların aç olduğunu söyler.
Hz. Ömer:
- Peki, niçin pişirdiğin yemekten vermiyorsun?
Kadın:
- Kocam ve oğlum şehit, bu çocuklarda oğlumun yetimleri. Tencerede de taş kaynatıyorum ki çocuklar avunur uykuya dalar.
Hz. Ömer daha da şaşırır:
- Peki, kimseden yardım talep etmedin mi?
***
Varlıklı bir aileden geldiğini, yardım talep etmeye utandığını söyleyen kadın, karşısındakinin Hz. Ömer olduğunu bilmeden ona beddualar eder:
- Ömer şimdi rahat yatağında uyuyor, bizim halimizi düşünmüyor!
Hz. Ömer:
- Ana, Hz. Ömer'in nerden haberi olsun ki..
Kadın:
- O İslâmın halifesi. Madem bilemeyecekti, madem unutacaktı neden halife oldu öyleyse!
Hz. Ömer:
- Haklısın ana. Siz burada biraz bekleyin, deyip çıkar.
Bir müddet sonra sırtında taşıdığı un ve yağı getirip kadına verir. Daha sonra kadına ve yetimlere maaş bağlatır.
***
Günlerdir gerek sosyal medyada, gerek yazılı basında oğluna pantolon alamadığı için intihar eden bir baba tartışılıyor. Özellikle havuz medyasında, intihar eden adamın psikolojik problemleri olduğu yazılıp söyleniyor.
***
Herhalde oğluna pantolon alamayan adamın psikolojisi bozulmaz, zil takıp oynar, hayatını güllük gülistanlık yaşar diye düşünüyorlar.
Asla empati yapmadıkları aşikâr. Yapsalar bir insan eşinden, çocuklarından, hayatından nasıl vazgeçecek duruma düştü, diye sorgularlar.
***
Hele sosyal medyada yazılanlar...
Dinimizce ölünün arkasından kötü konuşmak caiz değilken yapılan yorumlara bakınca inanın ben insanlığımdan utandım. Öyle acımasız sözler ediliyor ki, vicdanları kanatıyor. "Yandaşlık" gözlerini o kadar karartmış, vicdanlarını o kadar köreltmiş ki intihar eden adamın psikolojisini zerre kadar anlamamışlar.
***
Bir "yandaş" yazar iyice şaşırmış, "Pantolon bahane, muhalefet şahane" diyerek Kemalistlerin intihar eden adam bahanesiyle Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttuğunu yazmış.
İşte yukarıdaki hikâyeyi bu ve bunun gibi düşünler için anlattım. Şimdi bu adını anarak prim kazandırmak istemediğim yazara soruyorum. "Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır." diyen Reis sorumlu değilse sorumlu olan kim?
***
Ülkede ekonomi kötüyse, iş yerleri kapanıyor, işsiz sayısı artıyorsa, sorumlusu kim kardeşim!
Kimi sorumlu tutacağız?
Erdoğan'ın bizzat kendisi demedi mi "Kurt koyunu kapsa mesuliyeti benimdir." diye.
Şimdi sen Reis'e karşı mı çıkıyorsun?!

***
Bak arkadaş! Ülkede iyi ya da kötü her ne yaşanıyorsa müsebbibi AKP yönetimidir.
Bu ülkede Ecevit'e ekonomi kötü diye yazar kasa atılmadı mı?
Ecevit'in günahı neydi peki?
2009'da krizin teğet geçeceğini söyleyen Erdoğan gibi, "Kalkıp efendim şu kadar tekstil fabrikası kapanmış. Yani işini bilmeyen başarısız varsa, olabilir; kapatmış da olabilir." demediği için mi kötü oldu. O da çıkıp işini bilmeyen bir esnaf kapatmış olabilir diyemez miydi? Ona oy verenler de bunda Ecevit'in sorumluğu ne diye savunamazlar mıydı?
Pek tabiî olabilirdi.
Ama demek ki o zamanlar, insanlar sorumluluklarını biliyor ve üstleniyormuş...
***
Fakat şimdi ülkeyi yönetenler her söylemlerinde iyi şeyler bizden, kötü şeyler dış güçlerden diyorlar. Velev ki dış güçler. Dış güçler AKP'nin 16 yıllık iktidarında yok muydu? O yıllarda büyüme rekorları nasıl kırdı bu ülke… Yahu 16 yıldır iktidarda olmalarına rağmen araba üretemiyoruz, diye CHP'yi suçladılar ya pes! Kötü giden hiçbir şeyde sorumlulukları yokmuş gibi davranıyorlar. Seçmenlerine yediriyorlar da peki ya ilâhî adalet ne olacak? Bunların hesabını Allah'a nasıl verecekler! Herhâlde bunu hesap ediyorlardır!

***
Kısacası; ülkeyi yönetenler haklı olarak nasıl duble yollarla, üçüncü köprüyle, Marmaray ve yeni havalimanıyla övünüyor ve bunlardan mesulse, aynı şekilde ekonomiden, satılan fabrikalardan, üretim yokluğundan her şeyin ithal edilmesinden, eğitimin Arap saçı olmasından, açlıktan, işsizlikten, parasızlıktan, iyi ya da kötü ülkede yaşanan her şeyden mesuldür!..

Levent BULUT
Kullanıcı küçük betizi
Oguzhan34
Üye
Üye
 
İletiler: 214
Kayıt: Cmt Eyl 08, 2012 0:34

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x