Pekin'de olimpiyatlar öncesi sağlık eğitimi

Diğer spor dalları

Pekin'de olimpiyatlar öncesi sağlık eğitimi

İletigönderen Ayberk » Çrş Haz 13, 2007 13:28

Pekin'de olimpiyatlar öncesi sağlık eğitimi

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Çin'in başkenti Pekin'de, sağlık çalışanlarına yönelik ilginç bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

2008 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan Pekin'de 160 binden fazla sağlık çalışanı, oyunlar sırasında hastalara daha dikkatli davranmaları için kursa tabii tutulacak.

Özellikle Pekin'deki hastanelerde sık sık karşılaşılan, 'doktor ve hemşirelerin hastalara kötü davranması' olaylarının önüne geçmek isteyen Pekin yönetimi, görevli sağlık personeline, hastalara iyi davranmaları ve güler yüz göstermeleri konularında eğitim verecek. Çin basınında çıkan haberlerde, eğitim süresince çalışanlara, Olimpiyatlar hakkında bilgilerin yanı sıra, kültürel görgü kuralları, profesyonel iş ahlakı ve temel tıbbi İngilizce bilgisi dersleri de verileceği ifade ediliyor.

Resmi kurumlarda çalışan personelin uygulamaya katılımının zorunlu olduğu, 22 hastane ve klinikten derslere katılım sağlanacağı da belirtildi. Projenin en büyük amacının ise 2008 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Oyunları'nda Pekin'in imajını en iyi şekilde dünya kamuoyuna yansıtmak olarak gösteriliyor.

Pekin'de daha önce de taksi şoförleri için yeni kılık-kıyafet düzenlemeleri getirilmiş ve düzgün konuşma kursları verilmeye başlanmıştı. Başkentte ayrıca, sertlikleriyle bilinen polisler içinde yeni düzenlemeler getirilmiş hatta polislerin gereksiz yere siren çalmaları yasaklanmıştı.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

Şu dizine dön: Diğer Spor Dalları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x