Peres TBBM'de!

Peres TBBM'de!

İletigönderen Ram » Prş Kas 15, 2007 6:43

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres Ankara’da.

Peres gerçekte var olmayan bir devletin yani Filistin’in Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile birlikte TBMM’de bugün konuşacak. İsrail halkının neredeyse %70’nin başka ülkelerden geldiğini hatırlatarak Polonya kökenli Peres 1934’te Abbas ve halkının ülkesi Filistin’e göç ederek Siyonsit örgütlere katıldı ve Filistin toprağında ABD ve İngiltere destekli bir İsrail devletinin kurulması için ne gerekiyorsa yaptı. Filistin halkına karşı her türlü cinayeti işleyen Hagana örgütünün liderleri arasında yer alan Peres’in yıldızı 1947’de kurulan İsrail devletinde hızla parladı. Savunma Bakanlığı’nda değişik görevler üstlenen Peres İsrail’in gelişmiş silahlara sahip olması için gereken tüm yollara başvurdu.

1960’lı yılların sonunda Peres Fransa’dan nükleer reaktörleri ile Mirage-3 savaş uçaklarını satın alabildi.

Yani eğer bugün İsrail İstanbul ve Ankara dahil tüm İslam ülkeleri şehirlerini yerle bir edecek nükleer bombalara sahip ise bunu Peres’e borçludur.

1956’da İngiltere ve Fransa ile birlikte Mısır’a saldıran İsrail’in Savunma Bakanı Müsteşarı Peres idi. Tıpkı daha sonraki Arap ülkelerine yönelik tüm savaşlarda ve Filistin halkına yönelik tüm saldırılarda değişik konumlarda yer aldığı gibi.

Peres; 1947’de Filistin‘in Siyonistler tarafından işgal edilerek İsrail devletinin kurulmasında ve daha sonra 1967’de geri kalan Filistin, (Gazze ve Batı Şeria) Suriye, Mısır, Ürdün ve Lübnan topraklarının işgal edilmesinde hep önemli roller üstlenmiştir.

İki kez başbakan olan Peres başta Savunma ve Dışişleri olmak üzere birçok bakanlık görevini de üstlenmiştir. Yani öncesini bir yana bıraksak bile 60 yıllık İsrail devletinin tüm saldırganlık ve yayılma kararlarında Peres’in parmak izlerini bulabilirsiniz.

Ve toprağını işgal ettiği Yaser Arafat ile 1994’te tokalaştı diye (daha sonra Arafat’ın yavaş yavaş olmasında önemli rol oynadı) birleri çıkıp bu Peres’e Nobel Barış ödülü veriyor.

İnanılacak gibi değil!

Şimdi ise bu Peres Atatürk’ün kurduğu ve Türk ulusunun onurlu kurtuluş savaşını emperyalist ülkelere karşı başarı ile sonuçlandıran TBMM’de konuşacak. Hem de Peres’in hem Çanakkale’de hem de Kudüs’te İngiliz ordusu ile birlikte Osmanlı’ya karşı savaşmış Siyonsit çetelere bağlı bir kişiliğe sahip olduğunun bilinmesine rağmen.

Peres’e bu daveti yapanlar ve ona bu olanağı sağlayanlar umarım ne ve neden yaptıklarını biliyorlardır.

Umarım öyle bir davet ABD’deki Yahudi lobilerinin gönlünü almak ya da Washington’un Ortadoğu’da vereceği yeni roller karşılığına yapılmamıştır. Çünkü herkes biliyor ki; Başkan Bush Sayın Başbakan Erdoğan ile 2 saate yakın sürede yalnızca PKK’yı konuşmadı.

Bir de şu Abbas konusuna bakalım. Çünkü Peres’i TBMM’de misafir eden Ankara bunu Mahmut Abbas ile dengelemeyi hesaplamaktadır.

Oysa ABD, İsrail ve AB destekli Abbas, Filistin halkını temsil etmemektedir. Bu coğrafyada ABD destekli Abbas benzerlerini çok görebilirsiniz. Bunlarla birlikte bölgede barış, istikrar, güvenlik ve esenlik sağlanacağına inanan varsa onların önce zekasından sonra da vicdanından şüphe etmek gerekir.

Çünkü istenilen ortamın gerçekleşmemesinin tek bir nedeni var. O da Peres’in devlet başkanı olduğu İsrail ile onun arkasındaki ABD ve çiftte standartlı ve riyakâr Batı’nın tutum ve davranışıdır.

Bir düşünün Sovyetler Birliği dağılıyor ve birçok ülke bağımısızlığına kavuşuyor ama kimse sesini çıkarmıyor. Yugoslavya dağılıyor ve Slovenya ile Hırvatistan bağımsız oluyor yine kimse sesini çıkarmıyor. Bosna bağımsızlığını ilan edince kıyamet kopuyor ve bildik katliamlar çağdaş Avrupalıların gözü önünde zevkle işleniyor.

Sonra Çek ve Slovaklar ayrılıyor yine kimse sesini çıkarmıyor ve iki ülke AB’ye alınıyor. Belçika da yakında ikiye ayrılacak.

Tüm bunlara sesini çıkarmayan ve Irak’ın üçe bölünmesinden söz eden ABD ve Avrupa her nedense ortak hiçbir şeyleri olmayan Kıbrıslı Türklerle Rumları birlikte yaşamaya zorluyor. Üstelik Türkler; Rumların egemenliğinde olacak.

Geçen yıl 33 gün süreyle Lübnan’ı bombalayan İsrail’e ise ne ABD ne AB ülkeleri ne de BM sesini bile çıkartmadı.

Türkiye’nin İran ile doğalgaz anlaşması imzalamasına ve Suriye liderinin Türkiye’ye gelişine ya da Erdoğan ve Sezer’in Şam’a gidişine kızan İsrail ise Ankara’nın bölgesel barış için arabuluculuğunu hiçbir zaman kabul etmedi ve etmiyor.

Türkiye’ye güvenmeyen ve onu rahatsız etmek için Irak ve Kuzey Irak’ta herkesin bildiği çok tehlikeli işler yapan böyle bir İsrail’in cumhurbaşkanı Peres bugün ilk kez Müslüman bir ülkenin halk meclisinde yani TBMM’de olacak ve TBMM üyeleri onu ayakta karşılamak zorunda olacak.

Tarih yazmasa da halkların hafızası böylesi önemli hatıraları asla unutmaz.

Tıpkı Sultan Abdülhamit’in Filistin’i Siyonistlere vermediğini unutmadığı gibi!

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x