Peşmerge bozuntusu Barzani

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Peşmerge bozuntusu Barzani

İletigönderen Efe » Pzt Nis 09, 2007 19:06

Devlet Bahçeli, Barzani'ye verdi veriştirdi; "Peşmerge bozuntusuna haddini bildirmek kaçınılmaz" dedi ve ekledi;

Mesut Barzani'nin sözlerine tepkiler sürüyor. En sert cevap MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, Barzani'yi "peşmerge bozuntusu" olarak niteledi ve ''Kürt kökenli Türk vatandaşlarının siyasi koruyuculuğuna heveslenen peşmerge bozuntusu Barzani'nin emrinde olan bir partinin de bugün Türkiye'de yasal siyasi parti hüviyetiyle açıkça melanet icra edebildiğini'' söyledi.

Bahçeli, Türkiye'ye kin ve düşmanlığını her vesileyle kusan Barzani'nin tahriklerinin, savaş ilanı boyutlarına taşınarak tırmandırıldığını kaydetti.

İKTİDAR TEPKİSİZ SUÇLAMASI

Barzani'nin açıklamaları karşısında hükümetin sessiz kaldığını da savunan Bahçeli, ''AK Parti hükümetinin öngördüğü yegane tedbirin ise Barzani'yi Amerika'ya şikayet etmek'' olduğunu ileri sürdü.

Bahçeli, Erdoğan'a şu sert sözlerle yüklendi;
''Başbakan Erdoğan; Türk milli kimliğine karşı duyduğu alerji ve kompleksiyle, tedavi kabul etmez kronik Türk milliyetçiliği düşmanlığıyla, terörün azmasının şartlarını hazırlamak ve etnik bölücülüğün önünü açmakla, Türkiye'nin bölünme reçetelerini siyasi gündeme sokmakla, PKK meşru muhatap alınarak bölücülerin istediği zeminde siyasi çözüm süreci başlatacağı ümitlerini yeşertmekle ve Barzani karşısında Türkiye'yi küçük düşürmekle, İmralı canisinin, PKK'nın, etnik bölücülerin ve Barzani'nin ümit ve cesaret kaynağı haline gelmiştir."

TÜRKİYE BEDELİ ÖDETİR

Bahçeli ''tarihi hesaplaşma günü geldiğinde, Türkiye'nin varlığına kastedenlerin çok ağır bir bedel ödeyeceğini ve Türkiye'ye ihanet ve husumetin cezasız kalmayacağını'' ifade etti.

Devlet Bahçeli, ''Türkiye'ye küstahça dil uzatarak sonlarını hazırlayan peşmerge bozuntularına hadlerini bildirmek artık kaçınılmazdır. Bu sadece bir zaman ve vade meselesidir'' dedi

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x