PKK-AKPS Sınavının Okunmuş, Üflenmiş Ve Şifreli Soruları

PKK-AKPS Sınavının Okunmuş, Üflenmiş Ve Şifreli Soruları

İletigönderen İrfan Tuna » Sal Eyl 27, 2011 15:00

PKK-AKPS SINAVININ OKUNMUŞ, ÜFLENMİŞ VE ŞİFRELİ SORULARI

Sayın katılımcılar, sınavın süresi yatsıya kadardır. Yatsı olduğunda mum sönecektir, pardon, sınav bitecektir.

Sınavlarda Hocaefendi’nin, ’’Dünya gemisinin kaptanı ABD’dir, dünyada ABD istemezse hiçbir şey olmaz’’ şifresinden esinlenilmiştir. Yani sınavdaki soruların doğru yanıtının şifresi, ABD’nin ilk harfidir.

’’Sınavı geçenler ne kazanmış olacak?’’ diye sormayın sakın. Sınavı geçtiğinizde, başımıza örülen çorapları biraz daha anlamış olacaksınız, bu da az şey mi sizce?

Tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.

SORULAR

Soru 1) 13 Eylül günü internette yayınlanan ses kaydı, Hükümet ile PKK arasındaki pazarlığı tüm açıklığıyla ortaya koymuş mudur?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 2) İnternette yayınlanan ses kaydı, PKK ile hiçbir görüşme ve pazarlık yapmadıklarını söyleyenlerin yalan söylediğini kanıtlamış mıdır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 3) İnternette yayınlanan ses kaydı sonrasında, o güne kadar ’’PKK ile hükümet arasında hiçbir pazarlık ve görüşme yoktur, bunu iddia edenler şerefsizdir’’ diyenlerin yüzü kızarmış mıdır?

A) Hayır B)Evet C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 4) Ses kaydı yayınlanan toplantıya; Hakan Fidan (O dönemde Recep Tayyip Erdoğan’ın Müsteşar Yardımcısı olan, şimdiki MİT Müsteşarı; Afet Güneş (MİT Müsteşar Yardımcısı); Mustafa Karasu (KCK Yürütme Konseyi üyesi); Sabri Ok (PKK Temsilcisi); Zübeyir Aydar (Kongra-Gel Başkan Yardımcısı) ile ’’İngilizce konuşan Koordinatör ülke temsilcisi’’ (Yani koordinatör ülke ABD’nin CIA görevlisi) mi, katılmıştır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 5) Görüşme, toplantıyı düzenleyen CIA görevlisinin, anında İngilizceden Türkçeye çevrilen konuşmasıyla mı başlamıştır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 6) CIA görevlisinden sonraki konuşmayı MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş mi yapmıştır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 7) Afet Güneş’in, CIA görevlisi dışındaki diğer katılımcılar gibi Türkçe olarak yaptığı konuşma, CIA görevlisi için anında İngilizceye çevrilmiş midir?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 8- MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş konuşmasına, orada bulunanları ’’tekrar bir araya getirdiği için’’ CIA görevlisine teşekkür ederek mi başlamıştır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 9) Daha sonra ise konuşmalardan, görüşmelere ilk kez katıldığı anlaşılan Hakan Fidan’ı orada bulunanlara ’’…zamanı geldiğinde siyasi iradeye daha yakın kişilerin bu platformda yer alabileceğini zaten belirtmiştik. (…) Sayın Fidan bizimle birlikte bu toplantıya katıldı. Kendileri Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı onun da ötesinde Başbakan’a en yakın kişilerden biri.’’ sözleriyle mi tanıştırmıştır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 10) Afet Güneş’ten sonra konuşan Hakan Fidan ise kendisini şu sözlerle mi tanıtmıştır?

’’…Afet hanımın da dediği gibi yaklaşık bir ay önce İmralı’da Sayın Öcalan’la bir araya geldik. Zaten ismimi söylemiştim. İsmim Hakan Fidan. Müsteşar yardımcısıyım ama sayın başbakanımızın özel temsilcisiyim. (…) bir noktadan sonra verilen raporlar çerçevesinde olayın teknik görünen bir çalışmadan öte daha siyasi içerikli daha farklı bir boyuta taşınması ihtiyacı hâsıl olunca sayın başbakanımız bu konuda beni görevlendirdi…’’

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 11) Bu sözlerden sonra, şu anda MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan’ın, o toplantıya ’’siyasi içerikli’’ bir görevle, Recep Tayyip Erdoğan’ın, yani Hükümetin ’’özel temsilcisi’’ olarak katıldığına ilişkin en küçük bir soru işareti kalmış mıdır?

A) Hayır B)Evet C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 12) O görüşmenin yapıldığı tarihte Hakan Fidan, Recep Tayyip Erdoğan’ın Müsteşar Yardımcısı mıdır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 13) Hakan Fidan, bir bürokrat olarak, o toplantıya Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı görev ve yetkiyle katılmamış mıdır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 14) Yani, Hakan Fidan, o toplantıda Recep Tayyip Erdoğan’ın ’’özel temsilcisi’’ sıfatıyla doğrudan Hükümeti temsil etmemiş midir?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 15) Önce, Hakan Fidan’ın o toplantıda dile getirdiği aşağıdaki sözleri okuyunuz.

’’ …bir noktadan sonra verilen raporlar çerçevesinde olayın teknik görünen bir çalışmadan öte daha siyasi içerikli daha farklı bir boyuta taşınması ihtiyacı hâsıl olunca sayın başbakanımız bu konuda beni görevlendirdi. (…)…başbakan bu noktada ciddi olduğunu samimi olduğunu siyasi riski de yüklenmeye hazır olduğunu birkaç defa söyledi. Bu çerçevede biz arkadaşlarımızla beraber çalışmaya başladık. Orada sayın Öcalan’la iki saatten fazla bir görüşmemiz oldu odasında. Üç kişiyiz baya uzun ve verimli bir görüşme oldu. Kendisinin sağlık durumu oldukça iyi. Zihni fevkaladeden iyi çalışıyor. Artikülasyonları oldukça sağlıklı. Konuları karşılıklı tartıştık. Tabi verdiği cevapları sürekli siyasi tahlilden geçirerek olaylara yaklaştığı için biz de siyasetin ve şu anda hizmet etmekte olduğumuz siyasetçinin ne düşünmekte olduğunu elimizden geldiğince aktarmaya çalıştık. Ben burada en büyük görevin de açıkçası bu olduğuna inanıyorum. Yani şu anda iktidarda bulunan seçilmiş siyasetçinin psikolojisi nedir perspektifi nedir olaylara nasıl yaklaşıyor ben bunu aktarmaya çalışacağım. Sizden aldığım perspektifi de tabi oraya yansıtacağım ama bu arada belli konularda da belli mutabakatlara varma belli konularda tartışma görevini de cevap verme görevini de elimizden geldiği kadar üstlenecez. Ama tekrar ediyorum ki ben burada ne dersem diyeyim belki çok fazla reklamlara gidebilir diye düşünüyorum ama hükümetin çok ciddi niyeti var. Bu iyi niyeti Türkiye’deki reel şartların izin verdiği ölçüde hayata geçirmeye realize etmeye çalışıyor. Bu noktada sayın başbakan beni görevlendirdi.’’

Hakan Fidan’ın bu sözleri, o toplantıya Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı hangi görevle katıldığını yeterince açıklamış mıdır?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 16) Bu sözlerden sonra, Recep Tayyip Erdoğan’ın; hükümetin PKK ile pazarlık yapmadığına ilişkin açıklamalarına inanmaya devam edecek misiniz?

A) Hayır B)Evet C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 17) Toplantının CIA koordinatörlüğünde yapılması ve toplantıdaki konuşmaların içeriği, Türkiye’mizin AKP-PKK aracılığıyla nasıl bir ABD çemberinin içine alındığını göstermekte midir?

A) Evet B) Hayır C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 18) ’’…Diyorum ki yürümekte olan bir süreç var. Bu süreç önemli bir süreç. Bizim bugüne kadar yürüttüğümüz karşılıklı çalışmalarla gelinmiş olan bir süreçtir. Kendi kendine falan olmadı, bu birlikte yürüttüğümüz çalışmaların sonucudur. Gerek devletin hazırlanmasında gerek toplumun hazırlanmasında gerek örgütün hazırlanmasında şu masada yürüttüğümüz çalışmaların çok büyük katkısı olmuştur..’’.

Toplantıya MİT Müsteşar Yardımcısı olarak katılan Afet Güneş’in bu sözlerinden aşağıdaki hangi anlamı çıkarıyorsunuz?

A)Türkiye’nin bölünme sürecini B) Kanal İstanbul’un gerçekleştirilmesi sürecini C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 19) ‘’…Ben kendisine tüm çıplaklığıyla anlattım. İmralı’daki çözüm iradesini olaya iyi niyetle yaklaşımı Sayın Öcalan’ın yıllar içerisindeki oluşturduğu düşünsel evrimi ulaştığı sonuçları ulaştığı sonuçların bölgeye yönelik vizyonunun ülkeye yönelik vizyonunun yüzde doksan - doksan beş oranında kendi çizdiği vizyonla nasıl örtüştüğünü de anlattım. Bu benim kendi gözlemim entellektüel analitik yaptığım şey. Çünkü ben herkesin söylediğini doğru varsaymak zorundayım.’’

Hakan Fidan’a ait yukarıdaki sözlerde ’’vizyonları yüzde 90-95 oranında örtüşüyor’’ denilen kişiler kimdir?

A) Recep Tayyip Erdoğan ile ’’Sayın’’ Abdullah Öcalan B) Aziz Yıldırım ile Erman Toroğlu C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 20)’’…bugün itibariyle geldiğimiz noktada önümüzde işte hazırlığını yapmakta olan bir hükümet. Ortaya neyi koyacağını neyi yapıp neyi yapamayacağını işte hukukçulara vermiş. Adalet bakanlığı ayrı bir çalışma yürütüyor. Daha sonuç raporu çıkmamış bilmem ne bakanına bir görev vermiş çalış bakalım raporunu çıkart demiş daha sonucu çıkmamış.’’

Toplantıya katılan PKK temsilcilerine Afet Güneş tarafından söylenen yukarıdaki sözde; ’’hükümetin neyi yapıp neyi yapamayacağını hukukçulara incelettiği, Adalet Bakanlığı’nın da ayrı bir çalışma yürüttüğü…’’ talepler kimin talepleridir. Bu taleplerin özü nedir?

A) PKK’nın talepleridir. Taleplerin özü, Yeni Anayasa’dır. B) Fenerbahçe taraftarlarınım talebidir. Taleplerin özü, FB’nin küme düşürülmesidir
C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 21) Ses kaydında geçen aşağıdaki konuşmalar size ne anlatıyor?

’’Sabri Ok (PKK Temsilcisi): Bizim güçler her tarafta var, onu söyleyelim. Türkiye’nin her tarafında var. Karadeniz’de de var, Toroslar’da da var.

Afet Güneş: Biliyoruz. Metropolleri de doldurdunuz bu arada patlayıcılarla doldurdunuz.

Sabri Ok: Yok canım.

Afet Güneş: Hepsini biliyoruz.

Sabri Ok: Onlar bir tarafa, biz bu süreci ilerletelim önemli olan o.’’

A) PKK’nın büyük şehirler başta olmak üzere, ülkenin her tarafını patlayıcılarla doldurduğunu ve MİT’in bu durumdan haberdar olduğunu
B) Bu yıl pancar üretiminin çok verimli olduğunu ve MİT’in bunu bildiğini C) Bana Ne D) Sana Ne


Soru 22) Hakan Fidan’a ait şu sözler size neyi ifade ediyor?

’’…İktidar beş sene önce dedi ki; ‘biz’ dedi, ‘yerel yönetimler yasasını geçiriyoruz. Belli şeylerin mahalli teşkilatlarını kaldırıyoruz. Milli eğitim şunlar bunlar bakanlıklarını kaldırıyoruz, valiliklere ve belediyelere veriyoruz’. İlk önce valiliklere uzun vadede belediyelere gidecek…’’

A) Devletin üniter yapısının dağıtılmasını ve adım adım bölünmeye giden süreci B) Beşiktaş’ın şampiyonluğunu C) Bana Ne D) Sana Ne?


Soru 23) ’’Habur bizim iki buçuk senedir neredeyse yürüyen tüm ilişkilerimizin Ankara’dan başlayarak söylüyorum özelde kırılma noktasını oluşturdu. Gelenler yeteri kadar eğitim almamışlardı ve ne amaçla geldiklerinin bile farkında değillerdi. Adeta bir siyasi gösteriye dönüştürüldü. Burada sizin de çok iyi bildiğiniz gibi hukuk ihlal edildi. Her şey yok edildi. Amaç size verilen bir takım sözlerin tutulmasıydı.’’

Ses kaydında yer alan, Afet Güneş’e ait bu sözler size neyi ifade ediyor?

A) Habur’da üniformalarıyla gelip zafer işareti yapan PKK’lıları ’’etkin pişmanlıktan yararlandıran ’’hukuk ihlali’’ için PKK’ya önceden söz verildiğini
B) Aziz Yıldırım’ın şike yaptığını C) Bana Ne D) Sana Ne


Soruların doğru yanıtlarını bildikleri halde, kendilerini güvende hisseden tüm katılımcılarımıza, Yeninur Ada’nın seslendirdiği aşağıdaki Trakya Oyun Havası’nı armağan ediyoruz...

İrfan Tuna - 27 Eylül 2011

Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Şu dizine dön: İrfan TUNA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x