Psikolojik harp ve PKK'nın ayısı

Tartışma Alanı

Psikolojik harp ve PKK'nın ayısı

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 11, 2008 23:26

Resim

Psikolojik harp ve PKK'nın ayısı

ANKARA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu-2"de
(:arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/kuresel-terorizm-ve-uluslararasi-isbirligi-ii-sempozyumu-vt13428.html)
dün yaptığı konuşmada bilişim teknolojisindeki hızlı gelişmeye dikkat çekerek "Terör örgütleri, çeşitli iletişim alanlarını kullanarak sundukları yanlış bilgilerle uluslararası kamuoyunu sürekli istismar etmektedirler" dedi. Büyükanıt, "Maalesef ulus-devletler kamuoyu oluşturmakta terör örgütlerinin uyguladıkları psikolojik harp tekniklerinin gerisinde kalmaktadırlar" diye konuştu.


ABD

ABD'nin saygın gazetesi Washington Post'ta cumartesi günü birinci sayfadan yayımlanan haberde, Türk ordusunun 21-29 Şubat'ta Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği kara harekâtı sürerken bölgeye giden muhabir Joshua Partlow'un örgüt üyelerinin yaşam tarzları ve beklentilerine ilişkin izlenimleri geniş olarak aktarıldı. Gazetenin internet sitesinde fotomuhabiri Andrea Bruce'un çektiği 25 kareye yer verildi.


ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, 16 Mart'ta başlayacak Ortadoğu gezisi çerçevesinde Türkiye'yi de ziyaret edecek. ANKA'ya dün açıklama yapan ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, Cheney'nin ziyaretinde PKK ile mücadele üzerinde durulacağını söyleyerek "Biz hep askeri önlemlerin tek başına uzun vadeli çözüm getirmeyeceğini, başka adımların gerektiğini hissettik ancak bunların ne olacağına ilişkin karar, Türkiye'ye aittir" dedi.


KUZEY IRAK

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Ankara ziyaretinin Kürtlerin beklentisini karşılayamadığı bildirildi. Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) üst düzey yöneticilerinden Ferit Eseserd, Kürtlerin bu ziyaretten Türkiye'nin Bölgesel Kürt Yönetimi'ni tanıması ve PKK sorununun askeri değil, siyasi yöntemle çözülmesini beklediğini, ancak Ankara'nın bu konuda gerekli iradeyi gösteremediğini söyledi.

Bölgesel Kürt Parlamentosu'nun dün yapılan 3. dönem açılış oturumunda konuşan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki harekât sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesinden mutlu olduğunu söyleyerek "Bu kriz Iraklıların tek ses olabileceğini göstermiş ve sorunların barışçıl yöntemlerle çözülebileceğini bir kez daha kanıtlamıştır" dedi.

PUKmedia dün verdiği haberde Arap Parlamenterler Birliği toplantısından sonra Türk heyetinin Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşeceğini bildirdi.

Doğan Haber Ajansı'nın dün geçtiği bir haberde ise Barzani'ye yakın bir kaynak "Bizim böyle bir programımız yok" dedi.


PKK

PKK, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) Öcalan'ın sağlık durumu ve hapishane koşullarına ilişkin raporunda zehirlenme olmadığına ilişkin tespite rağmen "Edi Bese" eylemlerinin geliştirilmesi çağrısında bulundu. Fırat Haber Ajansı tarafından dün verilen haberde Kürt sorununun demokratik çözümüne ve Öcalan'ın özgürlüğüne odaklanılması istendi.


GELİŞMELER NEYE İŞARET EDİYOR

Öcalan'ın zehirlendiği iddiasının CPT raporu tarafından çürütülmesi karşısında Edi Bese eylemlerinin temel dayanağından yoksun kaldığını hisseden PKK, kitlesel gösterilerde "enerji" kaybından çekiniyor.

Ferit Eseserd'in sözleri Kuzey Iraklı Kürtlerin Ankara'dan "azami" taleplerine karşılık geliyor.

Neçirvan Barzani ile Türk heyetinin görüşmesine ilişkin çelişkili haberler Talabani'nin ziyaretinin hedeflerinin arasında da yer alan "Kuzey Irak'ta PKK'ya muhatap yaratma" çabasına işaret ediyor.

Washington Post'ta çıkan haber ve fotoğraflar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın uzun konuşmasında işaret ettiği çeşitli iletişim alanlarını kullanan örgütlerin psikolojik harp tekniklerinden ulus-devletlerden daha iyi yararlanmasına karşılık geliyor.

Genelkurmay tarafından yayımlanan karlı fotoğraflarla keskin bir tezat oluşturan Bruce'un objektifine takılan görüntüler, -özellikle annesi hava bombardımanında öldüğü söylenen ayı yavrusunu biberonla besleyen PKK'lının bulunduğu kare- örgütün mükemmel bir PR çalışmasına işaret ediyor.

ABD yönetimine yakınlığı ile bilinen Washington Post gazetesinin haberi; aynı zamanda, Bush yönetiminin PKK sorununun çözümünde "askeri yöntemler dışındaki yollara" yaptığı vurguyu doruğa çıkardığı bir sırada yayımlanmasıyla da dikkat çekiyor.

Bruce'un o karesi, yıllar sonra geriye dönük yapılacak tarihsel bir çalışmada, PKK'nın tasfiyesi ile çakışan Kürt sorununun çözümünde Cheney'nin ziyaretinin de işaret ettiği makas değişiminin sembolü olmaya aday görünüyor.


Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x