Re: Mustafa Kemal ve Kemalizm Tabu Mu?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Re: Mustafa Kemal ve Kemalizm Tabu Mu?

İletigönderen alamancı » Pzt Mar 30, 2009 16:37

anti-militarist yazdı:Kurucu/kurtarıcı/yoktan varedici,yüceltilip kutsandı...tabulaştı...
Örnek mi? Atatürk’ün Kehanetleri adlı kitabın yazarı Ali Bertan’ın, "gerek Atatürk, gerekse tarih boyunca geleceği önceden görme yeteneğine sahip olan liderler, peygamberler ve bu yeteneğe sahip olan diğer kişiler bir çok felaketi çok önceden haber vermişler ve neler yapılması gerektiğini anlatmışlardır" paragrafı...Bu putlaştırma, tabulaştırma politikası kanaatimce planlı, programlı uzun bir sürecin ürünüdür, Milli eğitimde bu işin içindedir, çeşitli sivil toplum örgütleri de, siyasi partiler de, netice itibariyle el biriliği ile Mustafa Kemal peygamberleştirilmiştir! Put olmuştur!
Puta el sürmek kolay değildir;hem de bu milliyetçi bir kurucu/kurtarıcı mistifikasyonise!
Bu bağlamda ‘Reel Atatürkçülük’ ile Türkiye’de yüksel(til)en milliyetçilik arasında bire bir bağ vardır...

Artık dinlenmeye değer birşey söylediğimize insanları inandırabilmemiz için neredeyse Mustafa Kemal'den alıntı yapmak olmazsa olmaz bir önkoşul halini aldı...Heryerde karşımıza çıkıyor, bir bakıyorsunuz "güzellik yarışmalarıyla" ilgili bir söz söylemiş, bir bakıyorsunuz "hipodromda at yarışı sporuyla" ilgili...Yıllar önce "Leman" dergisinde çıkan bir karikatür geliyor aklıma son zamanlarda; Öğretmen, öğrenci, köylü, işçi, kadın sıraya dizilmişler Atatürk'ün önünde, Mustafa Kemal hepsine sırasıyla "Öğretmenler ! Yeni nesil sizlerlein eseri olacaktır, geç, sıradaki !", "Köylü ! Mmm Köylü milletin efendisidir, sıradaki !" şeklinde veciz sözlerle sesleniyor. Güleriz ağlanacak halimize !!! Hatta bu şehir efsanalerinin ulaştığı boyut itibariyele geçenlerde karşıma çıkan bir örneği de yeri gelmişken sizlerle paylaşmak isterim;

Burası İzmir Şöförler Odası

Resim

Koca ülke resmen Ali Desidero'lu jilet reklamlarının bir minyatürü haline geldi, bir bayrak açıp vatan elden gidiyor yaygaraları kopartmadığınız zaman kimseler artık sizi dinlemiyor bile, ne emek, ne sömürü, ne kapitalizm, ne küreselleşme, ne insan hakları, ne özgürlükler kimsenin umru bile değil, varsa yoksa ulusal çıkarlarımız, ulusal çıkarlarla çelişmiyorsa kapitalizmde mübahtır, ırkçılıkta, halimiz bu oldu...

Bence gelinen noktada bir solcunun görevi "o bayrağı artık kaldırın yerinden" demek olmalıdır. Bayrağın altında sakladığınız, örtbas ettiğiniz tüm pislikleri süpürmenin vakti geldi de geçiyor bile...Bugün attığımız her adımda karşımıza çıkan "Mustafa Kemal" ve "Vatan, millet, sakarya" edebiyatı bu pisliklerin üstünü kapamak için kullanılan bir kamuflaj elbisesinden başka birşey değildir...Kapitalizminde, emperyalizminde, ırkçılığında üstünü kemalizm bayrağıyla örttükleri zaman saklayabiliriz, kabul görür sanıyorlar.

Benim bu yazdığım metinle beraber tartışmaya açmak istediğim konu: "Mustafa Kemal" ve "Kemalizm" neden ve nasıl tabu halini almıştır, yükseltilmeye çalışılan ulusalcılık ve milliyetçilikle bağlantısı nedir sorusudur.

Saygılarımla.

İlgisiz not: Makale bana aittir, daha önce yayınlanmıştır.


yükseltilmeye çalisilan miliyetçilik... falan diyorsunuz. ben Atatürk milliyetçiliginde yanlis bir taraf göremiyorum. Atatürk milliyetçiligi demek din, dil, irk, etnik köken ve cinsiyet gözetmeden bütün Türk vatandaslarinin iyiligini, refahini ve çikarlarini düsünmek demektir. ayni ortalama bir almanin almanyanin, ortalama bir fransizin fransanin çikarlarini düsünmesi gibi. Atatürk milliyetçiligi vatansever olmak demektir, bu neresi yanlis? Türkiyenin çikarlarini degilde mesela öncelikle ABnin veya ABDnin mi çikarlarini düsünecegiz? modernlik, enteklik ve gelismislik ölçüsü bu mu? siyasi islamcilarin milliyetçilige tukaka demeklerinin nedeni belli. onun yerine ümmetçiligi koymak istemelerindendir. emperyalistlerin de niyeti ülkeyi bölmek olduguna göre bu konuda islamcilari desteklemeleri normaldir. Atatürkün putlastirilmasina gelince... bir kismi bunu beyinsizliginden yapar Atatürkü kendi dar kafasinin sinirli sablonlarina oturtmaya çalisir, bir kismi da çikar icabi. kendi isine gelen seyleri mesrulastirmak için Atatürkü kullanir. yöntem açisindan bakildiginda aslinda yoktur bir farklari dincilerden. Atatürk benim için aklin, vatanseverligin, milli onurun, aydinlik düsüncenin ve bagimsizligin temsilcisidir. halkimizin çogunlugu Atatürkü anlamis olsaydi bugün bu durumlara düsmez, bir AB ve IMF dilencisi haline gelmezdik. çogunlugu gerçek Atatürkçü olan bir ülkede M. Gökçek gibileri belediye baskani olmazdi. çünkü biraz akli olan sadece bugünü degil yarini da düsünür.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye
 
İletiler: 241
Kayıt: Pzt Mar 02, 2009 13:45

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 30, 2009 17:16

anti-militarist rumuzlu kullanicinin art niyet tasidigi tespit edilmis, diger yazilari da silinmis ve forumdan uzaklastirilmistir.

Forum Kuralları - Ek Kurallar yazdı:3. "Sivil" ön adı verilerek yapılan projeler, yazılan kitaplar ve öne sürülen görüşler, çalışma sahipleri ve çalışma içeriğine bakılarak gözden geçirilir. Şüpheli, şaibeli ya da suçlu bir çalışma sahibi tespit edilirse, çalışma içinde zararlı bir içeriğe rastlanılırsa kabûl edilmez. Zararlı içeriğin herhangi bir üye tarafından savunulması durumunda, üye uyarılır.

4. Meczuplar (deli) ve deli saçması içerikleri ile kışkırtıcı yazarlar tarafından sunulabilecek yalan-yanlış-şüpheli verileri içinde barındıran içerikler, yönetici/yetkililer tarafından uyarısız silinebilir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Ram » Sal Mar 31, 2009 0:48

Gazi bugün bu örümcekleri görseydi, şu şekilde bir söz söylerdi: "Örümcekler ezilmeye mahkûmdur."

İlgili örümceğin ilgisiz notu da yalandır:

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.khaos.info/serbest-kursu/9729-mustafa-kemal-ve-kemalizm-tabu-mu/


Burada da pek yüksek ahlâk sergiliyor:

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.khaos.info/serbest-kursu/9999-kurtulush-bizi-bilgiye-bogma/sayfa2.html#post80793
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen özgürtürk » Çrş Nis 01, 2009 15:48

Garip ve komik olan nedir, bilir misiniz?
Hayatında Kur-an okumadığı halde, örümcek kafalı şeyhinin söylemlerini İslam kendisini de Müslüman kabul eden,
Demokrasi deyince BOP, insan hakları deyince Kürdistan, bireysel özgürlük deyince türban anlayan,
Uydurma hadis külliyatını Kabe belleyen,
Kabesini ABD belleyen,
AB/ABD yi kurtarıcısı belleyen,
Sözümona insan güruhunun kalkıp, şu ana kadar karşısında adam gibi bir tez koyamadıkları Kemalizmi, TABU kabul etmesi!

Kemalizm, şeriatla yönetilen Osmanlı'da "şeriat isterük" diye ayaklanan tabu erbabından bir Türkiye Cumhuriyeti yaratmıştır!
Ne tezat.... Dünün tabucuları, bugün Kemalizmi TABU olmakla itham ediyor!
Kullanıcı küçük betizi
özgürtürk
Üye
Üye
 
İletiler: 84
Kayıt: Sal Mar 31, 2009 15:19


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x