Romanlara üniversite bursu verilecek

Açık Toplum Enstitüsü'nün "yerlileştirilmiş", "sorossuzlaştırılmış" hali imiş

Romanlara üniversite bursu verilecek

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 12:24

Romanlara üniversite bursu verilecek

Açık Toplum Vakfı, Genel Sekreteri Hakan Altınay'a göre vakıf, "özgürlüklerin genişletilmesi, demokrasinin kökleşmesi, hukukun üstünlüğünün olabildiğince güçlenmesi ve Türkiye'nin AB üyesi olması" yolunda çalışacak. Vakıf bu yıl çevre, demokrasi ve yurttaş haklarını yine öne çıkaracak. Romanlar başta olmak üzere ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlayabilmek için burs, 20 üniversite öğrencisine öğrenim desteği, üniversite adayı 10 öğrenciye dershane desteği sağlayacak. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakan Yılmaz'ın gerçekleştireceği "Türkiye'de Ötekileştirme Süreçleri" başlıklı araştırmayı destekleyecek.

KURUCULARI

Kurucuları arasında Can Paker, İshak Alaton ve Osman Kavala'nın yer aldığı Açık Toplum Vakfı'nın Yönetim Kurulu da Can Paker, İshak Alaton ve Murat Sungar'dan oluşuyor. Vakfın 2009 Danışma Kurulu'nda ise Suay Aksoy, Nurcan Baysal, Eyüp Can, Zülfü Dicleli, Melih Fereli, Temel İskit, Şebnem Karauçak, Can Paker (Başkan) ve Murat Sungar var.



İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sabah.com.tr/2009/01/02/haber,284A9C13207040EBB455E7E2B6D2DD76.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Açık Toplum Vakfı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x