Rusya'dan Nur Cemaati'ne Yasak

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Cum Nis 11, 2008 14:00

Rus Anayasa Mahkemesi, Nur Cemaati’nin faaliyetlerini yasakladı. Karar uyarınca “medreseye dönen” Nur evleri kapatılacak.

Cemaatle ilişkili olan Gülen okullarının da kapatılması gündemde!

RUSYA Anayasa Mahkemesi ülkedeki Nurcu cemaatini ve faaliyetlerini “yasa dışı İslami hareketleri” nedeniyle yasakladı. BBC’nin haberine göre, Başsavcı’nın girişimiyle açılan davada mahkeme heyeti, Nurcular’ın evlerini yasadışı olarak medreseye çevirdiğine ve buralarda aşırı dinci eğitim öğretim verdiğine karar verdi. Ayrıca St. Petersburg başta olmak üzere ülke çapındaki bazı okullardaki faaliyetlerin de yasadışı olduğuna hükmetti. Bu bağlamda Fethullah Gülen’in açtığı bazı okullar da karar gereği kapanabilir.

İTİRAZ İÇİN ON GÜN

Duruşmada kendilerini temsil etmeyen Nur Cemaati mensuplarının karara itiraz etmek için 10 günlük süresi bulunuyor. Rusya’da Nur Cemaati ilk kez 2002 yılında inceleme altına alındı. Rusya Federal İç Güvenlik Servisi (FSB), Nurcuları radikal İslamcı ve devlet güvenliğini tehdit eden kuruluşlar arasında sayan bir rapor hazırladı. Bu çerçevede 20 kadar Türk vatandaşı sınırdışı edildi. Ardından Nurcuların idare ettiği tüm vakıflar teker teker kapatılmaya başlandı. 2003 yılından sonra da bu kez cemaatin okulları hedef alındı. İşte Nur Cemaati ile Fethullah Gülen arasındaki somut bağ da bu dönemde kuruldu. Gülen’in Moğolistan sınırındaki Buryatya okulu için savcılık kapatma girişimi başlattı. St. Petersburg’teki bir Gülen okuluna ise “Nurcularla bağlantısı olduğu” gerekçesiyle el konuldu. Geçen yıl da yerel bir mahkeme Nur cemaati lideri Şeyh Said-i Nursi’nin eserlerini radikal dinci yayın ilan etti. Gülen Cemaati, FSB raporlarında Nurcular ile bağlantılı olarak gösterilmeye başlandı. 2007 yılına gelindiğinde Gülenle ilişkili 16 okul kapatılmıştı.

236 OKUL, 500 YURT

Nur Cemaati Rusya’da ilk kez 1992 yılında okul açmaya başladı. Öncelikle etnik Müslüman grupların çoğunlukta olduğu Başkırdistan , Çuvasistan, Buryatya, Karaçay-Çerkez, Dağıstan ve Hakasya gibi özerk bölgelerde okullar açıldı. Böylelikle kısa sürede Rusya ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki cemaat okulu sayısı 236’ya, öğrenci yurdu sayısı da 500’e yükseldi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Cum Nis 11, 2008 14:34

Elin Rus'u bile anlamış da, biz hala kendi kendimize tartışıyoruz..
Birbirimizi yiyoruz anca..
Bu da biz hariç, herkesin işine geliyor..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 11, 2008 22:31

Mevzu aslında 4-5 aylık ben bunu daha önce söylemiştim.Türkan ne haber küstünmü bana yahu?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen scruel » Pzt Nis 14, 2008 0:28

Gidin sorun fetoculara rusyada neden kapatıldı sizin okullar diye kesinlikle; "Müslümanlığın yayılmasını istemiyorlar çünkü" diyecekler. Hiçbiri anlamıyor fetonun ve okullarının ülkemize ve diğer ülkelere truva atları ve devşirme merkezleri olarak yerleştiğini..
Kullanıcı küçük betizi
scruel
Üye
Üye

İletiler: 49

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x