RUSYA SURİYE'DE SAHAYA İNİNCE

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

RUSYA SURİYE'DE SAHAYA İNİNCE

İletigönderen mithat akar 1923 » Pzt Eki 05, 2015 15:25

RUSYA SURİYE'DE SAHAYA İNİNCE!
Rusya,Suriye'de sahaya indiğinde anti emperyalist kesilen pek cevval ve muhafazakar sözde "milliyetçilerin" ;aynı anti emperyalist tavrı Amerika Birleşik Devletleri'ne de göstermesini beklerdik.

2011'den bu yana Amerika ve Amerika'nın "muhalif" müttefikleri Türkmenleri vururken gıkını çıkarmayan ve "ESED ESED" diyenler şimdi Rusya'nın Suriye ile sınırı olup olmadığını tartışmaya açıyor.Türkiye ile 11.000 km.mesafesi olan Amerika'nın Türkiye'deki 52 NATO üssünde piknik yapmaya gelmediğini biliyorsanız,bölge ülkelerinden Rusya'nın da duruma müdahil olmasına şaşırmamanız lazım bence.

Amacım tabi ki Rusçuluk yapmak değil.Ancak Rusya'ya karşı çıkanların başka bir emperyalist devlete ( ABD,İngiltere ) sırtını dayayarak ya da emperyalist bir paktın çıkarları doğrultusunda Rus karşıtlığı yapmasını samimi ve anti emperyalist bir çıkış olarak görmediğimi belirtmek isterim.

Ana akım medyanın 2011'den bu yana Türkmenlerden yana tek satır haber yapmadığını;ancak Rusya'nın kara ve hava harekatının başlaması ile "Rusya Türkmen köylerini bombalıyor." şeklinde feryat figan ağlamasını ne kadar samimi bulabiliriz?
Rusya'nın sahaya inmesi,ABD ve Batı'nın bölgedeki dengelerini bozuyor.Bunu bırakın Amerika ve Batı dünyası düşünsün.Sizin "milliyetçilik" namına ,Amerikanın çıkarları temelinde Rusya karşıtı tutumunuz ne kadar kendi köklerine dayanan bir his ve düşünceye dayanıyor acaba?

Bizi temelde bağlayan olgu:

Bir: Suriye'de kurulması düşünülen ikinci bir uydu Kürt Devleti'nin kurulmasına karşı,Türkmenleri de kapsayan alternatif bir strateji belirlemek.

İki: Bölücü terör örgütü PKK'nın ,Suriye üzerinden örgütlenen çatışma ve saldırı stratejisini etkisiz hale getirmek.

Üç:Uzun vadede ABD'nin sınırları yeniden şekillendirme ( Irak'ın üçe bölünmesinden sonra,Suriye ve nihayetinde Türkiye'de uluslararası emperyalizme bağımlı uydu Kürt devletlerinin kurulması ) planına karşı Milli Bağımsızlık - Milli Egemenlik ve toprak bütünlüğümüz ( Milli Devlet - Üniter Devlet ) çıkarları ekseninde ;ABD'nin bu planını bozmaktır.

Dört:ABD'nin Suriye'yi Afganistanlaştırma;Türkiye'yi Pakistanlaştıma ( ABD,Afganistan'ı işgal ettiğinde,Afganistan üzerinden Pakistan'a terör ihraç etmiş;kontrollü kaosu Pakistan'a da yaymıştı ) planını uzun vadede etkisiz hale getirme planını bozmak.

Beş:Bölücü terör örgütünü silahlı anlamda imha etmekle beraber ,politik,örgütsel merkezlerde tamamen ortadan kaldırmak.Tabi bu askeri,politik,kültürel bir çok alanda eş güdüm halinde mücadeleyi gerektiren bir plan.

İşin özü şu:1952'den beri Türk topraklarını NATO üzerinden işgal eden Amerikan askerleri bizim barışmaz düşmanımızdır.Hala Sevr'de direten ve Lozan Anlaşmasını kabul etmeyen bir devletin "dost" olmayacağını anlamayanların ise vatana sadakatini sorgulamak esastır diye düşünüyorum.
Daha da vahim olanı ise ABD dümeniyle giden AKP iktidarının;Türkiye ile Rusya'yı üstelik ABD çıkarları doğrultusunda karşı karşıya getirme durumu.İran ve Suriye'den sonra Rusya'yı da karşısına alacak olan bir Türkiye,Türk milletine fayda sağlamayacaktır.

1962'de Küba Krizi sürecinde karşı karşıya gelen ABD ve Sovyet Rusya ,kendi aralarında anlaşınca ,ABD'nin bizim fikrimizi dahi almadan Rusya'ya karşı tek caydırıcı silah olan Jüpiter Füzelerini söküp;Rusya'ya karşı bizi nasıl savunmasız bıraktığını hatırlamak yerinde olur bence.
Bu, ABD çıkarları doğrultusunda Rus karşıtlığına hevesli olan arkadaşlara hatırlatmak isterim.Bir işgal karşısında bizi savunacak tek güç yine biziz.Emperyalizmin her türlüsüne karşı tutarlı ve ileriye dönük ,Milli Stratejik esaslara dayanan "İstiklali Tam Türkiye" tek çıkış yolumuzdur.

Mithat Akar - Gaziantep
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x