Sağduyu ve Ortak Bilinç

Sağduyu ve Ortak Bilinç

İletigönderen II. Anadolu Ihtilali » Pzt Haz 25, 2012 1:12

Orta dogudaki Islam medeniyetleri yuzlerce trilyon dolarlik kanitlanmis petrol kaynaklari ile ve daha da aranmamis ve bulunmamis katrilyonlarca dolarlik petrol kaynaklari ile dunyanin para birimini basabilecek imkanlar yaratan muazzam boyutlarda bir zenginlige sahiptir. Saudi Arap Kralligi kesfettigi kuyularin bile ancak sekizde birini kullanmaktadir ve de istenildigi takdirde daha fazla kaynak kesfetmek ve derinlere inerek kesfedilmemis kaynaklar da bulmak mumkundur. Bu muazzam zenginligine ragmen Israil'in bolge ulkelerini sosyal, ekonomik ve politik alanlarda cokerten politikalari ile, Israilli ve batili guclerin isgalleri ile, musluman dunyasi kontrol altinda tutulmakta ve gelismesine izin verilmemektedir. Araplar petrollerinin calindigi ve karsiliginda odeme yapilmadan kaynaklarinin kullanildigini iddia etmektedirler. Turkiye bu bolgeye zamaninda egemen olmasina ragmen su anda dunyanin en pahali petrolu Turkiye'dedir. Maalesef Turkiye cografi konumunu enerji fiyatlarini ucuzlatmak ve ekonomisini hizla kalkindirmak icin kullanamamistir. Aksine AB BATI ve NATO politikalarinin bir sonucu olarak, Turkiye bolunme tehlikeleriyle ve ekonomik krizlerle ugrasarak, tam bagimsiz ve kalkinmis bir ulke olma sansini da yitirmistir. Birinci dunya savasinin oncesinde ve sonrasinda Osmanli'yi parcalamanin planlarini yapan BATI, bolgeyi bolerek kontrol etmistir. Bu sayede bolge halki kalkinamamis ve kaynaklari BATI tarafindan talan edilmistir. Dunyanin en degerli kaynagina sahip olan musluman dunyasi BATI hileleri ve politikalari yuzunden bugun de bolunmus, parcalanmis, yakilmis, yikilmis bir goruntu vermektedir. Osmanli donemindeki duzen ve refah bugun bolge halki icin gecmiste kalmistir ve de bolge halki batili guclerin oyunlari ile bagimsizliklarini, dogal kaynaklarini ve huzurlarini kaybetmektedirler. BATInin istedigi de aynen budur, boylece vahim durumdaki milletler somurulecek ve kullanilacaktir.

Asya'ya baktigimizda ise gene benzeri bir durumla karsilasmaktayiz. Bolge herturlu kaynak acisindan cok zengindir ve hizla kalkinmaktadir. Cin orta dogudaki petrol ulkeleri ile karsilik isbirligi geregi petrol ticaretine girmek istemektedir. Cin dis politikasi geregi aldigi dogal kaynaklar karsiliginda ticarette bulundugu ulkelerin alt yapisini insa etmektedir. Yuzyillarca batili gucler tarafindan somurulmus Cin devletinin politikasi karsilikli kalkinma ve isbirligidir ve de bati tarafindan somurulmus ulkelerin altyapisini ve ekonomisini insa etmektir. Afganistan bu yuzden isgal edilmistir. Afganistan bir petrol boru hatti ulkesi olacak idi ve de orta dogu petrolunu Cin'e pompalayacak idi. Bu sayede Cin hizla kalkinacak ve orta dogu ulkelerinin altyapilari Cin tarafindan insa edilecek idi. Cin ayni isbirligine bir cok Afrika ulkesi ile de girip, alt yapisi gelismis, Afrika'dan baslayip orta dogudan gecen ve Cin'e ulasan bir bolgede, buyuk bir ekonomik isbirligi ve kalkinmanin oncusu olacak idi. Cin bunlari dis politika felsefesine de uygulamis ve mazlum milletlerin isbirligi ile kalkinmasini, emperyalismin olmadigi bir dunya icin baris icinde kalkinmayi dis politikasinin temel ilkeleri olarak belirlemistir. Afganistan Savasi'nin amaci Cin ve Orta Dogu'nun gelismesini baltalamak ve bolge kaynaklarina ve halklarina BATI tarafinda el koymaktir.

BATI politikalari Turklerin Canakkale ve Kurtulus Savaslari ile karsi koydugu politikalardir, fakat bugun Turk hukumetleri bu emperyalist politikalarin sozculeri olmuslardir. Asya'nin ve Islam medeniyelerinin kalkinmasini engelleyen BATI'ya karsi durmak ve de bunca zenginlige sahip musluman medeniyetlerinin dunya para birimini bastigi, Asya ile iliskiler kurarak bagimsizligini ve altyapisini insa ettigi bir dunya arzulamak zorundayiz. BATI politikalarina destek vererek Cin, Asya ve musluman topraklarin cevrelenmesine, isgal edilmesine ve kaynaklarinin somurulmesine goz yumamayiz. Orta Aya'daki kardeslerimizle ayni cati altinda, yukselen dogu medeniyetleri ile ayni dogrultuda, emperyalismden kurtulmak isteyen halklarla ayni amac ugruna, bagimsiz ve kalkinmis bir musluman dunyasi arzulayarak, emperyalist NATO'dan AB'den BATI'dan uzaklasmali, ozgurluk ve refah ugruna cabalayan, gelecegin lideri dogu medeniyetleri ile el ele verip, ulkemizin, halkimizin, ve butun dogu medeniyetinin huzuru icin cabalamaliyiz. Kaybedicek hicbirseyimiz yoktur zincirlerimizden baska ve de kazanicak cok sayida kardeslerimiz ve dostlarimiz vardir.
Kullanıcı küçük betizi
II. Anadolu Ihtilali
Üye
Üye
 
İletiler: 188
Kayıt: Pzt Haz 04, 2012 21:42

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x