Sağır Sultanın Duyduğu...

Sağır Sultanın Duyduğu...

İletigönderen faruk haksal » Pzr Ağu 14, 2011 14:30

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görev ve sorumlulukları müstakil bir yasada bir bir sayılmıştır.
Her demokratik hukuk devletinde bu böyledir.
Sözünü ettiğimiz bu yasanın adı, “Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu”dur.
Türk Medeni Kanunu ya da Ceza Kanunu ne kadar kanunsa, bu kanun da o kadar kanundur.
Maddeleri diğer kanun maddeleri gibi uyulması zorunlu düzenlemeleri içermektedir.
Alın size Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesi.
Söz konusu maddenin ilk bendinde bakın ne yazıyor?..
Birlikte okuyoruz:

C UMUMİ VAZİFELER:
Madde 35 - Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır.

Demek ki, TSK’nın birincil görevi, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamaktır.
Gelin bir kez de aynı maddeyi tersinden okuyalım:
Demek ki Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyup, kollamaz ise, görevini yapmamış sayılacaktır.
Bu bir kanun emridir.
Söz konusu kanunun uyulması zorunlu, amir bir hükümdür…
Bu yasa maddesini okuyup, biraz düşündükten sonra şu sonuca varmamak bizce mümkün değildir:
1.- Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyeti korumak için gerekli tedbirleri alacaktır. Ve yapılması gereken şeyleri tespit edecek ve bizzat yapacaktır.
2.- Ve yine demek ki, TSK’nın en başındaki komutanların zaman zaman Cumhuriyet’in tehlikede olduğunu belirtmeleri yasal görevleri arasındaki yer alan teknik bir tespitten ibarettir. Demokrasiye aykırılık değil!
Sadece sivil bir organizasyonun içinde olmak demokrasiyi uygulamak ya da gerçekleştirmek anlamına gelmez.
Sivil ya da askeri veya bürokratik, her kim ki, yasaların kendilerine verdiği görevleri yereni getirmektedir. Orada bir demokrasi ihlali değil, tam tersine hukuk devletinin gereklerini yerine getirilmesi olgusu vardır.
TSK’nın en üst kademelerinde yer alan bir genelkurmay başkanı açık bir dille,
- TSK üzerinde psikolojik bir harekat uygulanmaktadır, diyebilmiştir.
Bir diğer genelkurmay başkanı, “Cumhuriyet’in tehdit altında olduğunu” yine büyük bir açık yüreklilikle dile getirebilmiştir.
TST’nın en başındaki komutanlar olarak bu kişiler, bu sözleri söylerken kendilerine yasaca verilen bir görevi yerine getirmişlerdir. Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumuşlardır.
Cumhuriyeti tehdit eden unsurları işaret etmek bir suç değil, tam aksine yerine getirilmediği takdirde suç oluşturacak hareketlerdir.
İşaret edilen unsurlardan bir tanesinin “laikliğe karşı eylemlerin odağında” yer almış olması, TSK üzerinde bir töhmet oluşturmaz… Tam aksine, TSK’nın kesinleşmiş Anayasa Mahkemesi kararı ile yapılmış bulunan hukuki bir tespitle aynı noktada buluşması, TSK’nın görevini hukuk içinde ve layıkıyla yerine getirmiş olduğunun somut bir göstergesidir.
Hukuk, Meclis aritmetiğinin istediği yöne çekerek, dilediği gibi oluşturabileceği bir keyfilik sonucu oluşmaz.
Yerel yasaların üzerinde ve çok üstünde uygar toplumun kültür mirasından süzülerek gelen bir “İdeal Hukuk” nosyonu vardır.
Bu nosyonun oluşturduğu evrensel hukuk kuralları vardır.
Ve uygar dünya içinde var olmak isteyen her toplum, bu değerli hazinenin çizgisinde yürümeyi ve izini sürmeyi yürekten kabul etmek zorundadır.
Aksi halde, evrensel hukuk kurallarının ve hukuk devleti idealinin dışına sürüklenilmiş olur ve bu sürüklenişin varacağı yer de, despotluktur, faşizmdir, anti demokratik yönetim biçimidir.
Siz istediğiniz kadar bu gidişin bayrağına “ileri demokrasi” sözcüklerini işleyin, görünen köyün kılavuz istemediğini, sağır sultan bile duyar, görür ve bilir…

farukhaksal@superonline.com

LÜTFEN “TIK”LAYINIZ:
http://www.soruyusormak.com
http://www.dnm-ler.com
http://www.kitlecizgisi.com
Faruk Haksal
Kullanıcı küçük betizi
faruk haksal
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 344
Kayıt: Pzt May 24, 2010 10:01

Re: Sağır Sultanın Duyduğu...

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Pzr Ağu 14, 2011 23:15

İç hizmet kanununun kaldırılmasına dair Özel'in fikri olumlu yönde, yani kaldırılsın diyordu. Bakalım, kimin adamı olduğunu o süreçte takınacağı tepki gösterecek. Umarız silkelenip kendine gelir. Bu yasanın kaldırılması askerin silah bırakmasıyla denktir bugün. Sevr md.8:

-Askeri Konular (madde 152-207): Osmanlı İmparatorluğu'nun askeri kuvveti, 15.000'i jandarma olmak üzere 55.000 personelle sınırlı olacak, Türk donanması tasfiye edilecek, Marmara Bölgesi'nde askeri tesis bulunduramayacak, askerlik gönüllü ve paralı olacak, azınlıklar orduya katılabilecek, ordu ve jandarma Müttefik Kontrol Komisyonu tarafından denetlenecek.

Yani Türk ordusu ülkeyi korumaya muktedir nicelik ve nitelikten mahrum kalacaktır. 35. md cumhuriyetin muhafazası görevini veriyorsa eğer, ve o madde kaldırılıyorsa, komutanlar "memleketin gidişi fena" derse bile hukuksuzluk yapmış sayılacaksa; bu, orduya "git kardeşim başka işlerle uğraş, memleketi korumak kollamak seni germesin" demek değildir de nedir? O gün bunu söyleyenler apaçık düşmanlarımız iken, şimdikini bizimkiler söylüyor..Ne günler görüyoruz, nelerini de göreceğiz!
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 101
Kayıt: Cmt Tem 31, 2010 9:42


Şu dizine dön: Faruk HAKSAL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x