Said-i Kürdi'nin Türk düşmanlığı

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

Re: Said-i Kürdi'nin Türk düşmanlığı

Mesajgönderen Erhan Sandıkçı » Pzt Ağu 29, 2011 13:59

Şöyle bir on madde hazırladım bu meczubun kitaplarındaki ihanetlerden

- Mustafa Kemal ve İsmet’in verdikleri karar, Türk milletini İslâmiyet ve din cihetinden öldürmek kararıdır[1]

- Kemalizm ve İsmet hükûmeti bundan böyle, bu millette, İslâmiyeti katletmek prensibiyle hareket etmekte, hasım dünyanın kumandanlarından, yani düşman ehl-i salip kumandanlarından, dini vurmakta daha hevesli olduğu ve örnekler vereceği ve bilhassa hudut dışı değil de, hudut içi ve millî irade yaftası altında çalışacağı şüpheden varestedir.[2]

- Mustafa Kemal'e karşı Nurun tokadı ise altı mahkeme ve Ankara makamatı bilmiş, ilişmemişler ve bize beraat verdiler ve Beşinci Şua ile beraber bütün kitaplarımızı iade ettiler.[3]

- Ey efendiler!
Ben, herşeyden evvel Müslümanım ve Kürdistan’da dünyaya geldim.[4]

- Ben çok zaman evvel bekliyordum ki, Urfa tarafında Nurlara karşı kuvvetli eller sahip olmaya çıksın. Çünkü orası hem Anadolu’nun, hem Arabistan’ın, hem Kürdistan’ın bir nevi merkezi hükmündedir.[5]

- Hem, o nahiyemiz olan Hizan kazasına tabi Isparta da, birden bire, meşhur Seyda namında Şeyh Abdurrahman-ı Taği himmetiyle o kadar çok talebeler ve hocalar ve alimler çıktılar ki, bütün KÜRDİSTAN ONLARLA İFTİHAR EDER BİR ŞEKİL aldığı zaman, içlerinde münazara-i ilmiye ve pek büyük bir himmetle ve pek geniş bir daire-i ilim ve tarikat içinde öyle bir vaziyet hissediyordum ki, güya ru-yi zemini fethedecek bu hocalardır.[6]

- Ezcümle, bir hadiste, "âhir zamanda dehşetli bir şahıs sabah kalkar, alnında ’Hâzâ kâfirün’ yazılmış bulunur" diye hadis var deyip benden sordular. Dedim: "Bir acîp şahıs bu milletin başına geçer ve sabah kalkar, başına şapka giyer ve giydirir."
Bu cevaptan sonra bunu sordular: "Acaba o zaman onu giyen kâfir olmaz mı?" Dedim: "Şapka başa gelecek, secdeye gitme diyecek. Fakat, baştaki iman o şapkayı da secdeye getirecek, inşaallah Müslüman edecek." [7]

- 65: Süfyan ve bir İslâm deccalı, Mustafa Kemâl olduğu Beşinci Şuada anlaşılıyor.[8]

- Bana hücum eden garazkarların en esaslı sebebi, Mustafa Kemal in dostluğu ve tarafgirliği vesilesiyle beni eziyorlar.
Ben de o garazkarlara derim ki:
Ölmüş gitmiş ve dünyadan ve hükumetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel bir hadis-i şerifin ihbarıyla Kur'ân a zararlı öyle bir adam çıkacak dediğimi ve sonra Mustafa Kemal o adam olduğunu zaman gösterdi.[9]

- Baştaki başların çoğu sarhoş, okumaz. Okusa da anlamaz, yanlış mânâ verip ilişir.[10]

Vatan Haini Said-i Nursi

[1] - Emirdağ Lahikası, Sayfa 278
[2] - Emirdağ Lahikası, Sayfa 277
[3] - Şualar, Sayfa 334
[4] - Tarihçe-i Hayat, Sayfa 202
[5] - Emirdağ Lahikası, Sayfa 406
[6] - Emirdağ Lahikası, Sayfa 49
[7] - Emirdağ Lahikası, Sayfa 313
[8] - Şualar, Sayfa 361
[9]- Emirdağ Lahikası, Sayfa 247
[10] - Lem'alar, Sayfa 108
İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
ERHAN SANDIKÇI - www.facebook.com/billiejoe8 - www.twitter.com/ErhanSandkc
Kullanıcı avatarı
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

Mesajgönderen emersonwakeman » Pzt Ara 19, 2011 19:32

613 Sayfalik akademik tekik elestiri
http://www.islah.de/menhec/men00015.pdf
Cok uzun süreli bir de belgesel ...
http://www.youtube.com/watch?v=h9PINiYOq64
Kullanıcı avatarı
emersonwakeman
Üye
Üye

Mesajgönderen emersonwakeman » Pzt Ara 19, 2011 19:33

613 Sayfalik akademik tekik elestiri
http://www.islah.de/menhec/men00015.pdf
Cok uzun süreli bir de belgesel ...
http://www.youtube.com/watch?v=h9PINiYOq64
Kullanıcı avatarı
emersonwakeman
Üye
Üye

Mesajgönderen oguzhan1071 » Sal Ara 20, 2011 10:10

bu adam için bu kadar yazı yazmaya gerek yok!kurtuluş savaşı yıllarında vaktini çamlıca da kitap yazmakla geçirdi dersin biter gardaşım!!!!
Kullanıcı avatarı
oguzhan1071
Üye
Üye

Mesajgönderen hatice kürtoğlu » Cmt Mar 10, 2012 14:03

He he musto, zaten elinde senet var densizin, Allah, ona sormadan kimseleri komaz cennetine.
risaleyi bırak da biraz Kur'an oku.

Şu son yazdığın cümle bile, cehenneme gitmeye yetebilir.
Yine de Allah bilir, bence tövbe et.
Tüh görüyor musun saitin tövbe şansı da yok şimdi...
gördün mü kim gidebilir cehenneme?
artık tevbe kapısı kapanan, yani ölen bir sa-it

"yaşasın cehennem" miş, Peygamber dememiş böyle birşey, neyinize güveniyorsunuz? Hiç mi ahiret inancınız yok sizin?

Bak doğru söyle, yoksa,
papazlar gibi cennetten toprak tapusu mu satıyorlar size?

yazık değil mi parana, yani o kadar da tutuşursunuz para da para diye,

yazık değil mi musto?
Kullanıcı avatarı
hatice kürtoğlu
GM Yazarları
GM Yazarları

Önceki

Dön Türk Tarihi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

x