Şam’daki büyükelçi BOP koordinatörü! / Arslan BULUT

Şam’daki büyükelçi BOP koordinatörü! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Ağu 10, 2011 23:56

Şam’daki büyükelçi BOP koordinatörü!

Tayyip Erdoğan, “Suriye’deki gelişmeleri önümüzdeki günlerde de yakından izlemeye devam edeceğiz. Büyükelçimiz Hama’ya gitti. Hama’dan tankların çıkmaya başladığını söylediler. Tabii ki girişimin olumlu netice vermesi bakımından çok çok önemli. Şurada 10-15 günlük süre içerisinde bunlar tamamıyla gerçekleşsin ve Suriye’de reform sürecine yönelik adımlar bunun ardından atılsın” dedi.

Hama’daki AFP muhabiri, askerleri taşıyan 40 kadar aracın kentten çekildiğini bildirdi.

Bu arada Türkiye’nin Şam Büyükelçisi’nin uzun süreden beri Ömür Onhun olduğu da gözümüze takıldı.

Onhun’un Şam Büyükelçiliği, Türkiye’nin tamamen Amerikan politikalarının, hatta Büyük Orta Doğu Projesi’nin taşeronluğunu yaptığının önemli bir delilidir.

* * *

30 Nisan-1 Mayıs 2005 günlerinde, Topkapı’daki Eresin Otel’de “Uluslararası İslam Dünyası Sivil Toplum Örgütleri Toplantısı” düzenlendi! Arap Basını, bu toplantıyı, aslında “Türk Dışişleri Bakanlığı Büyük Orta Doğu Projesi Genel Koordinatörü” Ömür Onhun’un düzenlediğini belirtiyor ve bu konudaki bilgileri Amerikan basınına dayandırıyordu.

Arap basınının doğru yazdığını, Anadolu Ajansı’nın 16 Mart 2005 tarihli bir haberinden öğrenmiştik.. Haberde aynen şöyle deniliyordu:

“Dışişleri Bakanlığı Geniş Orta Doğu Girişimi Koordinatörü büyükelçi Ömür Onhun, Orta Doğu’daki halkların güven ve refah beklentilerinin şüphe götürmez olduğunu belirterek, ‘Ancak bölge ülkelerinin liderlerinin özgürlük anlayışı henüz kemale ermemiştir’ dedi. Işık Üniversitesi ve Demokratik İlkeler Derneği’nce, üniversitenin Maslak Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘Büyük Orta Doğu Projesi’konulu panelde konuşan Onhun, dış politikada sadece hükümetlerin çabasının yeterli olmadığını, sivil toplum örgütlerinin de katkısının önemli olduğunu söyledi.

Emekli büyükelçi Emre Gönensay da ‘Büyük Orta Doğu Projesi’nde demokrasiyle İslam’ın birarada yaşayacağı bir model düşünülüyor. Buna en güzel örnek de Türkiye’ dedi.”

* * *

Demek ki Ömür Onhun’un Şam’da bulunması da Büyük Orta Doğu projesinin bir uygulamasıdır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti de bu çerçeve dışında değildir.

O zaman Katar’da yayınlanan Al Şark gazetesi, İstanbul’daki toplantının BOP kapsamında yapıldığını, şayet arkasında Türk Dışişleri Bakanlığı ve İslam Konferansı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu varsa, Türkiye’nin Arap kamuoyuna bir açıklama yapması gerektiğini yazmıştı.

El Kudüs El Erabi adlı gazete ise Mısır ve Suriye’deki İhvanı Müslimin örgütü ve sivil toplum kuruluşları için ABD’nin 1.1 milyar dolar kaynak ayırdığını ve bu örgütleri kullanarak, Arap ülkelerinde darbeler hazırladığını, para ile ilgili haberlerin USA News’den alındığını da yazıyor.

* * *

Bu gazeteler, Türkiye’de yapılacak toplantının aslında Büyük Orta Doğu projesi kapsamında AKP ile ABD arasında imzalanan gizli bir anlaşmadan kaynaklandığını iddia ediyordu.

Nitekim bütün bu haberler doğru çıktı.

Arap Baharı diye tanıtılan olaylar Arap ülkelerinin BOP’a uyarlanmasıdır. Mısır’da da, Suriye’de de olayların arkasında Müslüman Kardeşler Örgütü vardır. Onun arkasında da CIA parası..

* * *

Nitekim MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Sayın Başbakan’ın ifadeleri, Suriye’ye yapılabilecek muhtemel bir müdahaleyi meşrulaştırma araçlarından başka bir şey değildir” diyor. Vural, Türkiye’nin bölgede “küresel güçlerin oyunlarının taşeronu haline dönüştürüldüğünü” söylüyor ve “Yoksa Türkiye, dış dünyada etnik ve mezheplere dayalı bir yönetim anlayışı çerçevesinde reform yapılmasını isteyerek, Türkiye’de de bununla ilgili yeni reformların ortaya çıkarılmasının meşruiyetini mi sağlıyor? Birileri kalkar ’ey Başbakan önce güvenlik, sonra açılım olmaz, siyasal çözüm yapın, Anayasa reformu yapın, etnik kimliklere göre tanımlamanız lazım, terörü sonlandırmanız için PKK’nın siyasallaşması lazım, dayatılan talepleri kabul etmeniz lazım’ deyip tersine bunları kullanırsa Başbakan ne söyleyecek?” diye soruyor..


Arslan BULUT - 11 Ağustos 2011, YENİÇAĞ
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Şam’daki büyükelçi BOP koordinatörü! / Arslan BULUT

İletigönderen Öznur Dede » Prş Ağu 11, 2011 3:19

Yâni şimdi bu yazıdan şunu mu anlamalıyız; bu Arap Baharı diye adlandırılan olayların, 2005 yılında Türkiye'de ve Türkiye'nin desteği ve organizasyonu ile planlandığı. Çok ilginç ve çok yazık. Biz ki, Türkiye olarak otuz yıldır bölücü terörle uğraşırken, bölünme endişesinin nasıl kötü bir duygu olduğunu bilirken, yakınımızda veya uzağımızda farketmez, herhangi bir ülke için de aynı planları yapanların destekçisi olmak, hâttâ organizasyonlarının içinde yer almak bence çok kötü bir durum. Çok yazık, çok yazık.
Kullanıcı küçük betizi
Öznur Dede
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Pzr Kas 14, 2010 0:13


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x