Sath-ı Müdafa

Sath-ı Müdafa

İletigönderen Habip Hamza Erdem » Pzr May 08, 2011 4:46

SATH-I MÜDAFA

Bu satıh ‘tüm yurt yüzeyi’ idi ‘Kurtluș Savașı’mızda.

Büyük önder, artık doğu-batı, güney-kuzey demeden tüm yurt topraklarının ‘savunma alanı’ içinde değerlendirileceğini bildiriyordu.
Artık Güney-Doğu’da İngiliz, Güney’de Fransız, Akdeniz’de İtalyan, Batı’da Yunan, İstanbul’da tümü birden diye bakılmayacak; düșman nerede ise orada bir savunma birimi olușturulacaktı.

Hem savunma hem de saldırı da denilebilir. Savunma amaçlı saldırı da...

Bugün bu ‘satıh’ tüm yeryüzüdür. Yani ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmaya çalıșan her girișim ‘Sath-ı müdafa’ alanında değerlenirilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘Tapu belgesi’ olan Lozan deldirilmeyecektir.

Dün, 3 Mayıs 2011 günü, Fransız Devleti’nin Lozan’ı delme girișimi, Paris Bastille meydanında püskürtülmüștür. Savaș sanayiinde dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Fransa, o kadar asker, o kadar polis, o kadar ‘kendini bilmez Ermeni’si ile; arkasında Amerika’nın ve Avrupa Birliği’nin desteği ile; o kadar güçlü ‘asimetrik psikolojik savaș’ donanımı ile saldırmasına karșın, ‘Bir Avuç Türk’e kendi topraklarında yenilmiștir.

Talat Pașa Komitesi, yüzyıl aradan sonra bir ‘Sakarya’ daha yașatmıștır emperyalist güçlere. Bir ‘Komite’, ‘Bir Avuç Türk’...

Sonuçta Almanya, Belçika, İsviçre, Hollanda ve Fransa’da yașayan Türklerin temsilcileri. Yurtsever, demokrat, halkçı...

Atatürkçü yani ulusalcı ‘Bir Avuç Türk’. Bu Talat Pașa Komitesi de neyin nesi diyenler olabilir. Esin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk; öneren Doğu Perinçek, Bașkanı Rauf Denktaș. Türk, Kürt, Ermeni, Rum ayırımı yapmayan; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tanıyan; bayrağını bayrak, toprağını toprak bilenlerin katılabileceği bir komite.

Tarihinden yöksünmek söyle dursun onunla övünenler katılabiliyor. Bir karıș toprak için canlarını feda edebilecekler üye olabiliyorlar. İlkeli ve namuslu yurttașlardan olușuyor. Dini dünya ișleri için ‘araç’ olarak kullanmayanlar yer alabiliyorlar. Kișisel çıkarlarını kamusal çıkarların önüne koymayı akıllarından geçirmeyenlerin katılabileceği bir komite.

Bir partiye bağlı değil, bir dernek tüzüğüne sahip değil... Ülküsel bir bir birlik de denilebilir. Yürekli insanlar katılabiliyorlar. Korku nedir bilmeyen...

Fransa Parlamentosu, ‘Ermeni soykırımını tanımayana, bir yıl hapis 45 000 € para cezası verecek bir yasa’ çıkarmayı tasarlıyordu. 2006’da Meclis’ten geçirilmiș; 4 Mayıs 2011 günü de Senato’dan geçirilecekti. Ardından, göstermelik de olsa, ‘Bir mahkeme kararı’ çıkarılabilecekti. Türklerin ‘Bağımsızlık Savașı’ boșa çıkarılacak, Lozan delinecekti. Sözde Türkçüler, ayrılıkçı Kürtçüler, İmam’ın neferleri, Amerkinacı ișbirlikçiler meydanda yoktu. ‘Sivil Toplum’cu dernekler, bireyciler; irili ufaklı partiler, șucular bucular yoktu.

Hakçılar vardı Haçlılar’ın karșısında, halkçılar vardı. Kemalistler vardı, Atatürkçüler vardı. Sosyalistler vardı, devrimciler vardı tarihin her döneminde olduğu gibi. Ulusalcılar vardı en önde. “Hattı müdafa yoktur, sath-ı müdafa vardır” dediler bir kez daha. Ve bu satıh, bugün, emperyalizmin saldırı düzenleyebileceği her yerdir dediler.

Paris’tir Berlin’dir Bern’dir, Strasbourg ya da Brükseldir, Londa ya da Washington’dur. Emperyalizmin her saldırısı kendi evinde durdurulacaktır.

İște ‘Talat Pașa Komitesi’ bu.

Habip Hamza Erdem
Kullanıcı küçük betizi
Habip Hamza Erdem
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 1526
Kayıt: Cum Haz 26, 2009 20:01

Şu dizine dön: Habip Hamza ERDEM

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x