Savaş Sanatı

Savaş Sanatı

İletigönderen omer_yildiz » Pzt May 21, 2012 10:08

Resim
2000 yıllık bir kitap… Tarihsel geçmişin etkilerini ve geçmişte yaşanan entrikaların günümüzde yaşananları anlamlandırmasına yardımda, yanımızdan ayırmamamız gereken bir başucu eseri…

Türk Devletlerini parçalamada en etkili isimlerinden biri olarak öne çıkan General Sun-Tzu’nun yöneticilerine olan tavsiyelerini içeren, dünyanın en ihtişamlı devletlerini kuran Türkleri alt etmenin yönergesi niteliğinde ki bu eserin adı “Savaş Sanatı”

Toplumlar, kültürler, insanlar her ne kadar değişse de, yıkım sürecinde takip edilen yöntemlerin pekte değişmediğini görmekteyiz. Sun-Tzu’nun eserini okudukça içinde bulunduğumuz durumun daha anlamlı bir hal aldığını görüyoruz.

“Düşman ülkelerin değer verdiği, bağlı olduğu şeyleri gözden düşürün” diyerek başlıyor general tavsiyelerine… Yine “Türk hakanlarının başarılarını küçük göstererek, onların şöhretlerine gölge düşürün ve halkın onları hor görmesini sağlayın” diyerek devam ediyor.

“Size yakın olan, adi ve aşağılık kişilerle işbirliği yapın ki bu en etkili yoldur.”

“Türk halkının kendi aralarında yaşadığı uyuşmazlık ve kavgaları sürekli kaşıyıp, yayılması için elinizden geleni yapın.”

“Onların geleneklerini, kültürlerini içeride ki işbirlikçiler vasıtasıyla gülünç hale getirin.”


Kitabın ana fikri ise oldukça dikkate değer: “savaşmadan kazanmak en iyisidir”

Dünyanın en eski iki medeniyeti ve bu iki medeniyetin çağlar öncesinden günümüze kadar gelen hasımlığında izledikleri politikalar…
Ayrıca kendisi filozof olan Sun-Tzu’nun etkili ve stratejik bu eserinin günümüze kadar Atatürk’te dahil olmak üzere bir çok önder, askeri lider, yönetici ve politikacıya da yol gösterici olduğunu hatırlatmakta fayda var. Tek bir istisna ile tabii ki… O da günümüze kadar olan Atatürk sonrası dönem yöneticileri…

Aslında sürekli kafamızı kurcalayan bir sorununda cevabını bu kitapta bulduğumu söyleyebilirim. Biliyorsunuz Japonya 2. Dünya Savaşında yerle bir olmuş, yüz binlerce insanını birkaç dakika içinde atom bombası ile kaybetmişti. Bir o kadarını da nesilden nesile devam eden atom bombası etkisiyle sakat yetiştirmek zorunda kalan Japonya’nın şu an dünyanın en güçlü sanayi, teknoloji ve ekonomiye sahip olmasının temelinde Sun-Tzu’nun öğretilerinin yattığını rahatlıkla görebiliriz.

Tzu’nun amacı yenilmezlik, savaşmadan zafer kazanma, çatışmanın fiziğini ve psikolojisini kavrayarak kimsenin saldırmaya cesaret edemeyeceği bir toplum meydana getirmek…

Peki bizim amacımız ne?

Umarım “tarihten ders çıkarıp, geleceği şekillendirmek” her zaman olduğu gibi söylemde kalmaz ve Türk toplumu, kültürüyle, milletiyle, diliyle ve diniyle eski ihtişamına kavuşur.


Ömer YILDIZ, 21 Mayıs 2012
http://www.facebook.com/mryldz46
http://www.facebook.com/omeryildizyazilari
Kullanıcı küçük betizi
omer_yildiz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 91
Kayıt: Cum Tem 22, 2011 22:33

Şu dizine dön: Ömer YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x