Şehitlerimizi yalanla mı uğurladık?.. / Ahmet TAKAN

Şehitlerimizi yalanla mı uğurladık?.. / Ahmet TAKAN

İletigönderen Balasagun » Çrş Eki 29, 2014 13:50

Şehitlerimizi yalanla mı uğurladık?..

Resim
Kahpeler her zamanki gibi!.. İcraatlarında değişen bir şey yok.. Kış kışlığını yapacak, kahpe de kahpeliğini!..

İşin bir de öbür cephesi var..

Yüksekova’da kalleşçe şehit edilen üç yiğidimizin ardından devlet adamı görünümlü kifayetsiz muhterislerden yine basma kalıp açıklamalar duyduk. Peşinen söyleyeyim; sakın beni komploculuk falanla suçlamayın. Kulağıma çok mide bulandırıcı bilgiler geliyor. Yüksekova şehitlerimizi toprağa vermeden Hükümet kanadından pompalanan “katiller yakalandı” haberleri ile ilgili. Aksi iddiaların doğru olmamasını diliyorum. Ve de ihtiyatlı durmayı tercih ediyorum. Duyumlar ve buna bağlı soru işaretlerine geçmeden önce iki somut veriye tekrar göz atalım:

“Hakkari Valiliği basın açıklaması 2014/83

İlimiz Yüksekova İlçesi Cengiz Topel Caddesi

1- 19.07.2014 günü saat 16:00 sıralarında Zağros İş Merkezi önünde Uzman Çavuş K.U. isimli askeri personelin yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanması olayı,

2- 25.10.2014 günü saat 15:45 sıralarında Lavaş isimli iş merkezi yanında 3 (üç) askerimizin kimliği belirsiz terör örgütü mensuplarınca şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak 27.10.2014 günü sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan operasyon sonucu 1. olayın faili, ikinci olayın da faili olduğu değerlendirilen K.T. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde, 1. olayın faili E.A. isimli şahıs ise Bodrum/Muğla’da, ayrıca olaylarla ilgili O.C. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde gözaltına alınmış olup, konu ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir.”

Aynı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu;

“Bugün olayın mesulü olduğuna dair elimizde deliller bulunan şahıslar gözaltına alındılar. Bu gözaltılar neticesinde gerekli tahkikatlar yapıldıktan sonra adalete teslim edilecekler. Bu çerçevede Hakkari Valimizin yaptığı açıklamada da görüldüğü gibi güçlü delillerle bu operasyonlar ve takipler neticesinde ilgi şahıslar şu anda gözaltındalar.”

İlk bakışta çok net görebileceğiniz gibi gerçek katillerin yakalanıp yakalanmadığına dair somut hiç bir veri yok. Fakat, Hakkari Valiliğinin açıklaması ile başlayan ve de ona dayandırılarak Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasıyla nihai şekli verilen profesyonelce bir yönlendirme ve algı operasyonu var. Üstelik bendeniz Davutoğlu’nun bahsettiği Valilik açıklamasındaki “güçlü delilleri” bırakın bir tarafa “delil” ifadesine bile rastlayamadım. Valilik açıklamasını ise yanılmayalım diye resmi internet sitesinden aldım.

Öncelikle, Hakkari Valiliğinden yapılan karmaşık açıklamada; bu menfur olay başka bir olayla bağlantılı olarak kamuoyuna lanse edilerek, üç şehidin de failinin yakalandığı algısı yaratılıyor.

Ardından Başbakan Davutoğlu’ndan da “olayın mesulü olduğuna dair deliller elimizde bulunan şahıslar” diyerek biraz da tarif etmede zorlanarak, faillerin yakalandığı hissi veriliyor.

Emniyet içinden gelen bilgi ve iddialar ise dehşet verici türden.

Güvenilir bir kaynağa göre; “İstihbarat kadrosu tümden değişen Hakkari Emniyeti bu olayda kamuoyunu kandırarak, fail yerine başka bir olayla bağlantılı olabileceği şüphesi bulunan YDG-H içinde faal K.T. adlı bir kişi, olayın faili yapılmaya çalışılıyor.”

Emniyet kaynaklarının iddiası şöyle;

“Bu kişi -belki bölgeyi yakından takip edenler bilir- 19 Temmuz’da Yüksekova’da şehir merkezinde yürürken YDG-H’liler tarafından durdurularak kimliğinin sorulması sonrası çıkan arbedede uzman çavuşu ayağından vuran şüpheli olarak gözaltına alındı. Aradan epey zaman geçmesine rağmen yakalanamayan K.T. bu olay ile yeniden hatırlanmış olacak ki daha yeni yakalandı. Oysa ki o zaman olay unutulup fail yakalanamamıştı. Ne hikmetse yakalanması yeni nasip oldu. Belki o dönemde fail biliniyor ama süreçten dolayı kasıtlı yakalanmıyordu. İşte bu K.T. isimli kişi, bu dosya yeniden açılarak sanki son üç şehidin katiliymiş gibi kamuoyuna lanse ediliyor.

Şehitlerin failini yakalamak için önce uyuşturucudan kayıtlı üç kişiyi yakalayan Yüksekova TEM polisi, onları serbest bırakmak zorunda kalmıştı. Ancak bir türlü yol kat edilemeyen dosyada böyle bir yalanla kamuoyu yanıltılmak isteniyor.

Yani açıkça; başka bir olayın faili, üç askeri de şehit eden kişiymiş gibi gösterilerek tüm Türkiye kandırılmak isteniyor.”

Kaynakta iddialar da çok ciddi.. Doğruların “deliller” ile açıklanmasını bekliyorum.

İnşallah!.. Bu sefer de her zamanki gibi “balık hafızalılara ilk algıyı nasıl olsa oturtturduk” muamelesi yapmazlar!..

Ahmet TAKAN, 29 Ekim 2014
ahttakan@gmail.com
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x