Senaristler de eski dizileri özlüyor

Senaristler de eski dizileri özlüyor

İletigönderen Veled » Çrş Ağu 01, 2007 14:09

Senaristler de eski dizileri özlüyor

Dizilerin asıl mimarları olan senaristler eski dizileri daha çok beğeniyor. Tekrardan, acele çekimlerden sıkılan Nilgün Öneş, Birol Güven ve Hasan Kaçan gibi usta senaristlerin gözbebeği ise İkinci Bahar.

Dizilerin asıl mimarları olan senaristler de `nerede o eski diziler` diyenlerden. Tekrarlardan, acele çekimlerden sıkılan Nilgün Öneş , Birol Güven ve Hasan Kaçan gibi usta senaristlerin gözbebeği ise Türkan Şoray ve Şener Şen `in rol aldığı İkinci Bahar . Senaristlere dizi piyasasını, en beğendikleri dizilerini ve unutamadıkları yapımları sorduk. İşte yanıtları;

Süper Baba , İkinci Bahar , Ihlamurlar Altında ve Hatırla Sevgili gibi ekranların beğenilen dizilerinin senaristi Nilgün Öneş , piyasada kaliteli yapımlara rastalamanın çok zor olduğunu belirterek, `Kendi yaptıklarımı da çok beğenmemekle birlikte, diğer bölümünü heyecanla beklediğim bir dizi yok. Seyrederken çok eksik bulduğum diziler var` diyor.

AVRUPA YAKASI `NA GÜLÜYORUM

Avrupa Yakası `nı izlerken keyif aldığını belirten Öneş , `Komedi yapmak çok zor, ama çok iyi yapıyorlar, her bölümünü izlerken eğleniyorum. Zaten dizinin kadrosu da çok sağlam, seyrettiriyor kendini` şeklinde konuşuyor. Kendi dizileri içinde en çok İkinci Bahar `i beğendiğini dile getiren Öneş , İkinci Bahar `ın çok az diziye nasip olan bir başarıya sahip olduğunu, insanların bu dizide kendini bulduğunu ifade ediyor. Öneş `in en içine sinmeyen dizisi ise Hayat Bağları . İkinci Bahar `la birlikte yürütmeye çalıştığı için verimli olamadığını itiraf eden senarist, bu diziden sonra iki işi birlikte götürmemeye karar vermiş.

Ekmek Teknesi `nin senaristi Hasan Kaçan `ın en beğendiği de dizi İkinci Bahar . Kaçan, `İkinci Bahar Türk insanının kültürüne alışkanlıklarına çok yakın bir diziydi. Zaten beğenilen dizilere de baktığınızda insanların kendilerinden bir şeyler bulduğu dizileri tercih ettiği görülüyor` diyor.

FESÜPHANALLAH DEDİRTECEK

Ekmek Teknesi `nin kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu dile getiren Kaçan sözlerine şöyle devam ediyor; `Bir Demet Tiyatro ve Deli Yürek `i çok beğenerek izledim. Mahalle kültürü kokan ve memleketin sosyal meselelerine değinen aksiyon dizilerini seviyorum.` Şu sıralar Kurtlar Vadisi `ni takip ettiğini söyleyen Kaçan, yapımcılığını Pana Film `in üslendiği yeni bir dizi çekeceklerinin de müjdesini veriyor. Senaryosunu kendisinin yazacağı Fesüphanallah adlı dizide, Kadir Çöpdemir `le birlikte oynayacaklarını söyleyen Kaçan, `Ekmek Teknesi kadrosundan sevdiğimiz isimlerin de katılmasıyla iyi bir ekip işi çıkaracağız` şeklinde konuşuyor.

İlk gözağrımı unutamam

Çocuklar Duymasın , Kadın İsterse , Kaygısızlar ve En Son Babalar Duyar adlı dizilerin senaristi olan Birol Güven eski dizilerdeki lezzeti bulmak isteyenlerden. Hırsız Polis , Çemberimde Gül Oya ve İkinci Bahar dizilerini çok beğenerek izlediğini dile getiren Güven , kendi dizileri arasında en çok ilk gözağrısı olan Ayrılsak da Beraberiz `i sevdiğini belirtiyor


KAYNAK: Yeni Şafak (NURCAN ÇALIŞKAN)
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Diziler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x